Skip to main content
Đorđe Božović Giška

"Naš brat Đorđe celokup izašao da ga Sunce ogreje" Giškino telo netruležno? SVEŠTENIK POTVRDIO ČUDO

Foto: Facebook/printscreen/Shaken, not Stirred
Svojim očima sam video da su istrulili i drveni i limeni sanduk u kojima je bio. Telo mu je bilo u vodi u grobnici i satrulila je samo tkanina.

Ono što nije istrulilo su on i drveni krst na njegovim grudima s kojim je bio sahranjen i koji sija kao da je od zlata.

Ovako priča protojerej Velibor Džomić koji je držao opelo na sahrani nekadašnjeg komandanta Srpske garde Đorđe Božović Giške čije telo ni posle 28 godina od kada je poginuo na ratištu u Gospiću nije istrulilo. Džomić je ujedno držao opelo i na sahrani njegovih roditelja Gavre i Milene. 

Posmrtni ostaci troje Božovića ispraćeni su u selu Kuče na groblju Martinika u porodičnoj grobnici u selu Bezjovo kod Podgorice.

- I čulo se to već na sve četiri strane sveta, nema potrebe da vam govorim ono što vi već svi znate, a što se dogodilo kada je taj svešteni, mučenički grob otvoren, da je brat Đorđe izašao ponovo da ga ogreje sunce, celokup. To je jedno od božjih znamenja u ovom vremenu. Nećemo mi suditi, ali samo govorimo ono što smo videli svojim očima i ono što smo dodirnuli svojim rukama, a dodirnuli smo život, a ne smrt - rekao je protojerej Džomić.

Sveštenik tvrdi da je video i dodirnuo Giškino telo i objašnjava da nije nepoznato, ali jeste retkost da se nađu netruležni zemni ostaci i da je reč o božjem znamenju. Dodaje da je očevidno da je Giška bio pod božjom vrstom tretmana i da je ovaj slučaj neki znak nama svima u ovom vremenu.

- Nije nepoznato da je Giška bio grešnik i da je imao buran život, ali je mnogima nepoznato da je bio i veliki pokajnik. Da je pod Ostrogom ispovedao svoje grehe kod pokojnog arhimandrita Lazara, igumana ostroškog, a da je stalno govorio da mu Gospod bude milostiv kao onom pokajanom razbojniku na Golgoti koji je viseći na krstu pored Hrista rekao: "Seti me se, Gospode, u carstvu svome" - objasnio je protojerej Džomić i dodao da je u Giškinoj porodici sačuvano Sveto pismo koje se skoro poderalo od čitanja i na čijim je marginama zapisivao svoja razmišljanja o božjoj reči.

OZDRAVIO POSLE UDARA GROMA? Slavoljuba SPRŽILA MUNJA na veliki praznik, a on produžio na slavlje

OZDRAVIO POSLE UDARA GROMA? Slavoljuba SPRŽILA MUNJA na veliki praznik, a on produžio na slavlje

SVI TRAŽE OVOG MOMKA: Dragomir je spasavao ovce iz nabujale reke i preko noći postao PRAVA SENZACIJA (FOTO)

SVI TRAŽE OVOG MOMKA: Dragomir je spasavao ovce iz nabujale reke i preko noći postao PRAVA SENZACIJA (FOTO)

Ušla sam u kuću i rekla da sam gladna, a zbog MUŽA I SVEKRVE ne jedem već dva dana!

Ušla sam u kuću i rekla da sam gladna, a zbog MUŽA I SVEKRVE ne jedem već dva dana!

Slavica Božović, Giškina sestra, objasnila je zašto je Giška prenet u Crnu Goru 26 godina od pogibije.

- Pričao je da mu je srce ostalo na groblju Martinika kada se prvi put popeo ovde i video spomenik. Pošto je ta grobnica već bila puna Đorđe je odlučio sagradimo drugu do nje i da prenesemo oca i da kasnije i on bude tu sahranjen. Govorio je da je zaljubljen u to groblje - kazala je Slavica Božović.

"PREVEDI MI TO NA SRPSKI PA POŠALJI OPET" Odgovor Miloša Obrenovića turskom veziru koji je promenio istoriju (VIDEO)

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd