fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

ODRŽAN KOLEGIJUM MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE SRBIJE: Vulinu uručen bajonet na poklon u znak zahvalnosti (FOTO/VIDEO)

Foto: Ministarstvo odbrane
Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović uručio je ministru Aleksandru Vulinu bajonet u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje Vojske Srbije.

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba ponovljeno je da su težišni zadaci Ministarstva i Vojske Srbije nastavak jačanja vojske u cilju daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije i doprinosa stabilnosti i mira u reginu i svetu.

POSTOJI OPASNOST DA SE SITUACIJA POGORŠA! Dr Janković otkrio da li će se uvesti VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU

POSTOJI OPASNOST DA SE SITUACIJA POGORŠA! Dr Janković otkrio da li će se uvesti VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU

ĐAVO JE ODNEO ŠALU U SRBIJI: Ako ne nosite zaštitnu masku, možete da završite u zatvoru!

ĐAVO JE ODNEO ŠALU U SRBIJI: Ako ne nosite zaštitnu masku, možete da završite u zatvoru!

BEOGRADSKA ARENA POSTAJE KOVID BOLNICA! U toku dezinfekcija, kreveti i respiratori uveliko spremni

BEOGRADSKA ARENA POSTAJE KOVID BOLNICA! U toku dezinfekcija, kreveti i respiratori uveliko spremni

- Snažno pokazano jedinstvo u opredeljenju državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem da se nastavi proces jačanja VS sa ciljem daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije, doprinosa regionalnoj stabilnosti i miru u svetu, težišni su zadaci Ministarstva odbrane i VS i u narednom periodu - zaključeno je na sednici u Domu Garde u Topčideru.Tokom sednice kolegijuma, kojom je rukovodio Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i VS u proteklom trogodišnjem periodu i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

- Vojska Srbije je opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO iz domaćeg razvoja, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda pripadnika, značajno ojačala kapacitete - naglašeno je na sastanku.

Na sastanku je ocenjeno i da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.

Ministar Vulin
Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se dodaje, "istaknuto" je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost VS da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv korona virusa.

Združena taktička vežba "Sadejstvo 2020" pokazala je visok nivo spremnosti i obučenosti VS i sadejstvo vidova u izvođenju operacije združenih snaga.

- Najznačajniji rezultat prethodnog trogodišnjeg rada, zaključeno je na današnjoj sednici, jeste uspešna realizacija opremanja, modernizacije i jačanja operativnih sposobnosti VS, poboljšanje standarda njenih pripadnika i očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije - piše u saopštenju.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd