fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vulin

ODRŽAN KOLEGIJUM MINISTARSTVA ODBRANE I VOJSKE SRBIJE: Vulinu uručen bajonet na poklon u znak zahvalnosti (FOTO/VIDEO)

Foto: Ministarstvo odbrane
Načelnik Generalštaba Milan Mojsilović uručio je ministru Aleksandru Vulinu bajonet u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje Vojske Srbije.

Na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba ponovljeno je da su težišni zadaci Ministarstva i Vojske Srbije nastavak jačanja vojske u cilju daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije i doprinosa stabilnosti i mira u reginu i svetu.

POSTOJI OPASNOST DA SE SITUACIJA POGORŠA! Dr Janković otkrio da li će se uvesti VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU

POSTOJI OPASNOST DA SE SITUACIJA POGORŠA! Dr Janković otkrio da li će se uvesti VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU

ĐAVO JE ODNEO ŠALU U SRBIJI: Ako ne nosite zaštitnu masku, možete da završite u zatvoru!

ĐAVO JE ODNEO ŠALU U SRBIJI: Ako ne nosite zaštitnu masku, možete da završite u zatvoru!

BEOGRADSKA ARENA POSTAJE KOVID BOLNICA! U toku dezinfekcija, kreveti i respiratori uveliko spremni

BEOGRADSKA ARENA POSTAJE KOVID BOLNICA! U toku dezinfekcija, kreveti i respiratori uveliko spremni

- Snažno pokazano jedinstvo u opredeljenju državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem da se nastavi proces jačanja VS sa ciljem daljeg snaženja odbrambenih sposobnosti Srbije, doprinosa regionalnoj stabilnosti i miru u svetu, težišni su zadaci Ministarstva odbrane i VS i u narednom periodu - zaključeno je na sednici u Domu Garde u Topčideru.Tokom sednice kolegijuma, kojom je rukovodio Vulin, razmatrana je realizacija ključnih aktivnosti Ministarstva odbrane i VS u proteklom trogodišnjem periodu i predstavljena analiza dostignutog stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

- Vojska Srbije je opremanjem novim sredstvima naoružanja i vojne opreme, modernizacijom postojećih sredstava NVO iz domaćeg razvoja, unapređenjem obuke kao i poboljšanjem materijalnog položaja i životnog standarda pripadnika, značajno ojačala kapacitete - naglašeno je na sastanku.

Na sastanku je ocenjeno i da vojna neutralnost Srbije omogućava uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što je i ubuduće čvrsto opredeljenje.

Ministar Vulin
Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se dodaje, "istaknuto" je da je dostignuti visok nivo operativnih sposobnosti direktno uticao na spremnost VS da u potpunosti izvrši sve dodeljene zadatke tokom vanrednog stanja, uz primenu i poštovanje svih mera zaštite i očuvanja zdravlja ljudi u borbi protiv korona virusa.

Združena taktička vežba "Sadejstvo 2020" pokazala je visok nivo spremnosti i obučenosti VS i sadejstvo vidova u izvođenju operacije združenih snaga.

- Najznačajniji rezultat prethodnog trogodišnjeg rada, zaključeno je na današnjoj sednici, jeste uspešna realizacija opremanja, modernizacije i jačanja operativnih sposobnosti VS, poboljšanje standarda njenih pripadnika i očuvanja mira i zaštite bezbednosti svih građana Srbije - piše u saopštenju.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd