fbpx
Skip to main content
Suvi Do

"NE DAJ NAS BAKO, NEĆEMO MI OD TEBE NIGDE" Vapaj nepokretne bake iz Suvog Dola potresao CELU SRBIJU

Foto: YoutubePrintscreen/Večernje novosti
O njihovoj sudbini i tragediji upoznata je cela Srbija, jer se ovo dvoje dece sami brinu o njoj, sve je krenulo kada je Ljiljana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih

Tokom prepodneva dogodila se prava drama u blačkom selu Suvi Dol, jer su iz Centra za socijalni rad u Blacu došli da uzmu Marijanu (10) i Marka (13) koji žive sa svojom nepokretnom bakom Ljiljanom D.

POTVRĐENO - KORONA VIRUS U SRBIJI SE PONOVO ZAHUKTAVA: Završen sastanak lekara, doneta je odluka!

POTVRĐENO - KORONA VIRUS U SRBIJI SE PONOVO ZAHUKTAVA: Završen sastanak lekara, doneta je odluka!

OGLASIO SE DR KON PRED KLJUČNU SEDNICU: Pratimo situaciju, poslednja tri dana ulivaju nadu

OGLASIO SE DR KON PRED KLJUČNU SEDNICU: Pratimo situaciju, poslednja tri dana ulivaju nadu

BILA JE POTREBNA JEDNA ŠIBICA DA SE SVE ZAPALI: Okupljanje napravilo eksploziju, sve ukazuje na jednu stvar!

BILA JE POTREBNA JEDNA ŠIBICA DA SE SVE ZAPALI: Okupljanje napravilo eksploziju, sve ukazuje na jednu stvar!

O njihovoj sudbini i tragediji upoznata je cela Srbija, jer se ovo dvoje dece sami brinu o njoj. Sve je krenulo kada je juče Ljiljana prijavila svog sina, oca dece, da je dolazio i maltretirao ih. I ranije je, tvrdi Ljiljana to činio, ali policija nije reagovala na njene prijave.

- Sada je došao polupijan, Marka je šutnuo, a Marijanu vukao za kosu. Ponovo sam ga prijavila i konačno došla je i policija i odredila mu meru zabrane pritiska. Onda su došli i sa službenicima Centra za socijalni rad i rekli da će da vode decu. Čitavo jutro smo na muci. Evo ih, tu su - kaže očajna Ljiljana.

Ona dodaje da nikada neće da se odvoji od dece, a i deca čitav dan plaču.

- Ne daj nas bako, nećemo mi od tebe nigde - čuju se mališani.

U međuvremenu baka Ljiljana podnela je zahtev za starateljstvo nad decom. Po zakonu, dok sud ne dodeli isto, deca bi trebalo da ostanu gde jesu.

U blačkom Centru za socijalni rad kažu da ne mogu da daju izjave i da se obratimo nadležnom ministarstvu, a iz prokupčke policije čekamo odgovor zašto ranije nisu reagovali na prijave Ljiljane D.

Već više od godinu dana, od kako je od raka preminula u trideset i trećoj godini Ljiljanina snaja i majka dece, oni žive sami. Petnaestak dana po njenoj smrti, izgorela im je kuća, a Ljiljanin sin prešao je da živi u Blace i retko dolazi. Oni su prešli u pomoćnu zgradu koju imaju u dvorištu i zahvaljujući meštanima sela ovaj prostor je sređen, te sada tu žive.

Ljiljana kaže da i kada dođe samo ih maltretira i ona je to prijavljivala. U međuvremenu se razbolela, pa joj je pre pet meseci amputirana noga. Sve troje žive od deset hiljada socijalne pomoći i deca se brinu o svojoj baki.

Kada je pre mesec dana Srbija saznala za njihov slučaj i sudbinu, njihov život se malo promenio na bolje. Sa svih strana stizala im je pomoć i to ih je motivisalo da idu dalje. 

Sa slučajem je upoznat i ministar policije, koji je rekao da će naložiti da se ispoštuje mera zabrane prilaska deci i baki od strane oca. Ministar za brigu o deci i porodici Ratko Dmitrović, je kontaktirao Centar za socijalni rad u Blacu kako bi se upoznao sa slučajem i on rešio u interesu dece, te se očekuje narednih dana da dođe do rešenja ove situacije. U ovom trenutku je stopirano odvođenje dece i ona su za sada ostala sa bakom.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd