Skip to main content
San

NE PIŠE VAM SE DOBRO! Sanjali ste mamu ili tatu? Značenje tog sna neće vam se nimalo dopasti

Foto: Profimedia/ilustracija
Često sanjamo osobe koje ne poznajemo, ali obično se takvim snovima ne čudimo jer smatramo da je normalno da sanjamo apstraktne relacije sa likovima sa kojima se ne družimo.

Neznanci u snu po pravilu su ljudi koje smo već videli na javi, samo prekratko da bismo ih zapamtili. Ipak, mozak "pamti" čak i ono što na javi ne registrujemo, na primer, prolaznika na pešačkom prelazu, ali takvi "neznanci" predstavljaju najveće poteškoće u analiziranju i tumačenju snova.

Svaki lik iz sna tumači se na dva nivoa – kao subjekt i kao objekt.

TEŠKO SE BUDITE? Evo saveta kako da vam to više ne bude STRES! Iskakaćete iz kreveta!

TEŠKO SE BUDITE? Evo saveta kako da vam to više ne bude STRES! Iskakaćete iz kreveta!

Na nivou subjekta svaki lik je parabola našeg sopstva, što znači da se mi sami pojavljujemo kao neko drugi. Ako je lik uplašen, i mi se podsvesno bojimo. Ono što je se dešava toj osobi, zapravo se dešava u nama samima pa takav lik možemo protumačiti promatrajući sebe.

Na nivou objekta, nije važno promatrati lik nego njegov odnos s drugima. Naročito kad se u snu pojavljuju poznata lica, promatranje kroz prizmu objekta objasniće kako ih podsvesno doživljavamo. 

Roditelji

Često sanjamo one koji su nam najbliži – roditelje. Ako je odnos između roditelja i dece koja rastu ili su već odrasla pozitivan, odnosno kad jedni pred druge ne stavljaju nepravedne zahteve, gotovo ih nikad ne sanjamo. S druge strane, lik oca ili majke često se pojavljuje u vremenu neke teskobe i povezano je sa nevoljama koje nas čekaju na javi.

Žene sanjaju majke češće od muškaraca i to u dve krajnosti – ili kao veoma dobre ili kao loše i pokvarene likove. Manifestacija majke obično oslobađa neko osećanje koje nas u stvarnom životu "nagriza" iznutra, a koje se plašite da pokažete pogotovu kada su roditelji u pitanju.

PROTIV STRESA, OPEKOTINA, NESANICE... Ova biljka ima toliko primena da ćete se iznenaditi!

PROTIV STRESA, OPEKOTINA, NESANICE... Ova biljka ima toliko primena da ćete se iznenaditi!

Kod muškaraca snovi o majci imaju dublje značenje jer je odnos majke i sina dublji od odnosa majke i ćerke. Naravno, lik majke ne mora biti baš prava majka onoga ko sanja, već može biti personifikovan. Tako majka u snu može da bude lik koji nas vodi kroz život i kome se u životu često okrećemo (otud apsurdni snovi u kojima vam muž, drugarica ili neki rođak izigrava majku).

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd