Utorak 19. mar 2024.
dete, devojčica, bolnica

SRAMOTA! Nekim ljudima ništa nije sveto: Skupljali sredstva za lečenje preminulog deteta

Foto: Profimedia/ilustracija
"Vidim prepoznatljivi logo Instituta. Na kraju piše EXITUS LETALIS (smrtni ishod), obelodanila je Stajević

 Drastičan primer zloupotrebe humanitarnih akcija za lečenje u inostranstvu zabeležen je ovih dana u Beogradu, a prikupljan je novac za "lečenje" deteta preminulog još 2014. godine.

Jesen se još ne nazire, a tek nas čeka vreme kakvom se nismo nadali: REKORDNE TEMPERATURE do kraja oktobra!

Kad su pozvonili na vrata, lažni humanitarci nisu znali da su pred stanom profesorke Mile Stajević, dečjeg hirurga u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

- Došla mi je na vrata žena iz humanitarne organizacije XYZ koja skuplja pare za lečenje bolesne dece i njihovo slanje u inostranstvo - priča profesorka Stajević . 

Kada je zatražila da vidi otpusnu listu, žena joj je dala. "Vidim prepoznatljivi logo Instituta. Na kraju piše EXITUS LETALIS (smrtni ishod), obelodanila je Stajević.

NAMERNO SU OSTAVLJALI PACIJENTE DA UMRU ZBOG 300 EVRA: Doktor Borko otkrio ZAVERU IZMEĐU LEKARA I POGREBNIKA!

- Da sada pošaljem dopis humanitarnim organizacijama da nam samo na mom odeljenju treba kao hleb pet špric pumpi koje koštaju po 1.000 evra svaka, rekli bi da tražim svoju korist u nabavkama. Preko RFZO je poslato 800 dece na lečenje i analize prošle godine, a to svi negiraju. Ne branim državu ali u tim komisijama sedimo mi koji smo najstručniji u svojim oblastima - napisala je na društvenoj mreži profesorka Stajević revoltirana mahinacijama u prikupljanju pomoći za lečenje u inostranstvu.

Lekari koji učestvuju u radu Budzetskog fonda za lečenje u inostranstvu u utorak su upozorili da pojedinci, laici za medicinu, pokušavaju da ispolitizuju ovu oblast, a doktori koji leče te pacijente ukazuju na još jedan problem - da se novac za lečenje u stranim klinikama i kad je sve "finansijski čisto", na žalost pacijenata i porodica, često prikuplja uzaludno. 

Samo zbog nade roditelja, koja je svakako, razumljiva ali i medicinski neutemeljena.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd