fbpx
Skip to main content
Matej Periš

"MISLIM DA JE MATEJ IŠAO DA SE NAĐE SA NEKIM" Oglasio se otac nestalog Splićanina - progovorio i o navodima da mu je sin bio drogiran

Foto: MUP Srbije/Shutterstock
Osvrnuo se i na priče o drogi

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, govorio je za Prvu Srpsku Televiziju. "Ja sam uveren da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako", kaže Nenad Periš.

"AKO JE MATEJ STVARNO UŠAO U VODU..." Oglasio se Renato Grbić: Evo šta se desilo ako je Splićanin PLIVAO KOBNE NOĆI

"AKO JE MATEJ STVARNO UŠAO U VODU..." Oglasio se Renato Grbić: Evo šta se desilo ako je Splićanin PLIVAO KOBNE NOĆI

MATEJEV DRUG KRIJE VELIKU TAJNU? Isplivale nove informacije iz Splita: Učestvovao u NAPADU NA ZVEZDAŠE?

MATEJEV DRUG KRIJE VELIKU TAJNU? Isplivale nove informacije iz Splita: Učestvovao u NAPADU NA ZVEZDAŠE?

NENAD PERIŠ PRETPOSTAVLJA ZAŠTO JE MATEJ IZAŠAO IZ GOTIKA: Spreman je na bilo koju istinu, SAMO NA OVO NE

NENAD PERIŠ PRETPOSTAVLJA ZAŠTO JE MATEJ IZAŠAO IZ GOTIKA: Spreman je na bilo koju istinu, SAMO NA OVO NE

- Verujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim - kaže Periš.

- Kad sam rekao da sam spreman, onda mislim da sam vernik i ono što je Bog odlučio, neka tako bude. Teško mi je u biti i teško mogu to prihvatiti, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sedi pored mene u autu - rekao je.

Ključna pitanja

Rekao je koja su za njega ključna pitanja u istrazi.

- Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo dati odgovor gde je Matej išao. I u konačnici, ako Bog da, gde je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje. Nakon one snimke s taksijem je on želio negde otići, u to sam uveren - kaže Periš.

- Naravno da i policija i svi njeni delovi rade na rasvetljivanju ne samo tog trenutka nego oni toliko daleko idu da sve svoje teze do kojih su do sada istragom došli potpuno pokušavaju okrenuti na drugu stranu i da pokušaju toliko duboko i toliko stručno rade da pokušaju po obrnutom razmišljanju rešiti slučaj. Oni ništa ne isključuju - rekao je Nenad Periš.

Teorije o odlasku iz kluba

Još nije jasno zašto je Matej izašao iz kluba. Otac ima teorije.

- Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Pare koje su bile u apartmanu, možda mu je trebalo novca. Naći se s nekim, ne znam s kim, nije ni s kim razgovarao na telefon. Je li u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio se s nekim naći. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči - kazao je.

- Kažem, mislim da je negde želio doći, stići. To mi ta situacija s taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam -  ispričao je Matejev otac.

Periš je uveren da njegov sin nije namerno skočio u Savu

- On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Je li se mogao okliznuti, je li mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini koja je možda i pod 60 stepeni kosa. Je li mogao tu skliznuti, udariti se... Je li to sve istina, ja to ne mogu tvrditi - rekao je Periš.

- Ali da je namerno skočio u vodu, u to apsolutno ne verujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu, to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne verujem - rekao je Periš.

Govorio kakav je Matej mladić

Potom je govorio o svom sinu.

- Matej je momak prema kojemu ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nekakvu primedbu koju bi ja rekao nemoj tako nego ovako. Uvek tata želi bolje, ja gledam svet na drugačiji način nego on. Znači, on je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam rešio stanovanje, došao do kraja. Naravno uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško raditi celo ljeto, od petog meseca do desetog. Imao je devojku. Ne znam šta bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći, pristojan i odgojen. Teško mi je o tome govoriti - ispričao je Nenad Periš.

- Ja imam svoj problem. Tako da me stvarno ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno rade nekakve boli nekome ko to čita, možda mojoj obitelji i prijateljima. Samo ću reći ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskuša kako to izgleda - rekao je Nenad Periš.

Osvrnuo se i na priče o drogi.

- Ja apsolutno poznajem moje dete i ja mu verujem. Ja mu apsolutno verujem i skladno  tome nije me uopšte briga što pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do mog Mateja. Osobno nikome ne zameram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gde je Matej. Istina je takođe da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvesnost na koju nemam odgovora - kaže Periš na kraju.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd