Skip to main content
Vojska Srbije

NI MIGOVI, NI TENKOVI! Velika novina! Vojska Srbije dobija do sada NEVIĐENO POJAČANJE! (FOTO)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Da li ste iznenađeni?

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas Trećem festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru i tom prilikom rekao da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, kao i da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika.

Položili malog Dukija u grob, otac zaplakao i ostavio POSLEDNJI POKLON sinu! Trenutak koji razdire dušu! (FOTO)

Vulin je u pratnji pripadnika Vojske Srbije obišao Sabornu crkvu, a zatim se sastao sa episkopom timočkim i arhijerejem nadležnim za rad vojnih sveštenika u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Ilarionom, saopštilo je ministarstvo.

Vojska i popovi
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije poklanjaju veliku pažnju verskoj službi.

- Sve verske konfesije su kod nas ravnopravne i zastupljene. Sve uživaju veliko poštovanje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Srpska pravoslavna crkva kao stub našeg naroda i kao neko ko ne samo što čuva duhovnost našeg naroda, već i one tradicije koje su nas učinile velikim i vrednim jeste jedan od najvažnijih partnera Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - rekao je ministar.

NAJPOTRESNIJI TRENUTAK NA SAHRANI MALOG DUKIJA: Nakon što su OVO uradili tata i mama, SVI ZANEMELI OD BOLA

On je naglasio da će sistem odbrane nastaviti da razvija versku službu, da je u planu povećanje broja vojnih sveštenika.

Vojska i popovi
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Kao što Vojska pomaže da steknete nova znanja i iskustva, tako će vam uvek pomoći da u potpunosti razvijete svoj duh i svoju ličnost, jer Vojska upravo za to i služi - istakao je ministar i dodao da Vojska Srbije izražava veliko poštovanje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svemu onom što je ona učinila za očuvanje našeg naroda i naše tradicije, dodavši da je siguran da će se saradnja između Vojske i Srpske pravoslavne crkve i dalje razvijati.

Episkop timočki Ilarion rekao je da je danas obeležen praznik Začeća sv. Jovana i obeležavanja javljanja presvetoj Bogorodice u Zaječaru, kada je 1944. godine presveta Bogorodica zaštitila grad od bombardovanja, koji se od tada u Zaječaru svečano obeležava.

Vojska i popovi
Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Ujedno je danas i završetak Festivala hrišćanske kulture i mi smo počastvovani što su i vojna lica tu s ministrom Aleksandrom Vulinom - rekao je on naglasivši da će, poput svojih prethodnika, svesrdno raditi na unapređenju saradnje s Vojskom.

Festival hrišćanske kulture održava se od 20. septembra do 6. oktobra u Zaječaru u organizaciji eparhije Timočke i uz podršku Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije. 

Niko o njoj ništa nije znao DVA MESECA: Sada su je pronašli, a njena ćerka ŠALJE PORUKU SVIMA!

Ovogodišnji Festivalski dani bili su bogati brojnim duhovnim i kulturnim  sadržajima - predavanjima eminentnih govornika, konceratima i promocijama novih knjiga savremenih autora. 

Osim toga, održan je i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma. U programskoj ponudi izdvojili su se Dan na Romulijani, otvaranje izložbi slika i fotografija, dečja nedelja, kao i nastupi kulturno - umetničkih društava iz Zaječara i susednih gradova.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd