fbpx
Skip to main content
Momak i devojka

ZAJEDNO SU OSTVARILI SAN: Nišlija je osvojio srce lepe Tajlanđanke, ali im je korona potpuno POREMETILA planove i VRATILA ih u Niš

Foto: Profimedia
Kako je pošast koja i dalje traje naglo prekinulo bajku jednog Nišlije.

Nišlija Nemanja Ilić (29) pre pet godina otisnuo se iz rodnog grada na daleki Tajland u potrazi za boljim životom. Zaposlio se u američkom hostelu i vrlo brzo postao menadžer, ali je diplomirani učitelj želeo više od toga. San mu se ostvario na Filipinima gde je otvorio restoran sa izabranicom svoga srca, lepom Tajlanđankom Nauprang Saenwang.

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - MOZZART DONIRAO BEOGRAĐANIMA INOVATIVNI PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA!

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE - MOZZART DONIRAO BEOGRAĐANIMA INOVATIVNI PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA!

NEOČEKIVANI ULJEZI PROKOPALI KANALE, PROMENILI TOK REKE, NAPRAVILU POPLAVU: Muke poljoprivrednika iz Pocerine (VIDEO)

NEOČEKIVANI ULJEZI PROKOPALI KANALE, PROMENILI TOK REKE, NAPRAVILU POPLAVU: Muke poljoprivrednika iz Pocerine (VIDEO)

U Svilajncu vakcinacija bez zakazivanja: Imunizacija građana i tokom sledećeg vikenda

U Svilajncu vakcinacija bez zakazivanja: Imunizacija građana i tokom sledećeg vikenda

Međutim, epidemija korone nije zaobišla ni ovo rajsko ostrvo, pa su Nemanja i njegova nevesta u očekivanju da ponovo otvore restoran, stigli u Niš gde su se venčali. Dok čekaju povratak na Filipine, Nemanja svoju suprugu upoznaje sa Srbijom a ona priznaje da joj nije trebalo mnogo vremena da je zavoli.

Mada je po zanimanju diplomirani učitelj, mladi Nišlija ističe da je želeo da ode van zemlje čim okonča studije.

- Imam prijatelje u raznim delovima sveta pa sam zahvaljujući njima uspeo da odem na Tajland. Nauprang sam upoznao na jednoj žurci, priznajem, osvojila me je na prvi pogled i nije mi dugo trebalo da je zaprosim. Ona je držala restoran na Tajlandu jer je po profesiji kuvarica. Odlučili smo da odemo na Filipine, jer smo čuli za jedno divno mesto koje je imalo ogroman turistički potencijal. Bio je rizik ostaviti sve što smo stvorili na Tajlandu i otići u nepoznato, ali se isplatilo. Naš tajlandski restoran je vrlo brzo postao posećen, dolazili su nam gosti iz čitavog sveta, osim iz Srbije. O našoj zemlji se tamo uopšte vrlo malo zna, i Nauprang dok mene nije upoznala nije ni znala za Srbiju. Kad objašnjavam odakle sam, odrednica mi je Grčka, jer za nju svi znaju, Hrvatska zbog Igre prestola i naravno Novak Đoković - priča Ilić.

- Upoznao sam našeg čoveka koji tamo živi dvadesetak godina, držao je restoran u Manili a kako mi je kazao, trenirao je i njihovu košarkašku reprezentaciju. Od njega sam čuo da na Filipinima ima još naših ljudi, ali njih nisam upoznao - kaže Nemanja.

Na život daleko od Srbije brzo se navikao iako je sve mnogo drugačije.

Tajland
Tajland, Koh Tao
Foto: Profimedia

- Tamo je uvek toplo, šest meseci je leto a šest meseci je sezona kiša, ali temperatura ne oscilira značajnije. Privikao sam se i na tajlandsku hranu jer je lagana, nema hleba, nema testa, bazira se na pirinču i povrću, vole je i stranci pa nam je restoran dobro radio. Međutim, situacija na Filipinima je veoma teška, oni su tek počeli sa vakcinacijom. Turista više nema pa samo morali da zatvorimo restoran, čekamo da se stvari tamo srede pa ćemo se vratiti - objašnjava dalje planove mladi Nišlija.

Njegova supruga kaže da joj se život u Srbiji dopada, pa da joj posebno prija sveža klima.

U Nišu se venčali i sada čekaju povratak na Filipine

- Ovde je manje toplo nego kod nas, ali mi prija svežina. Sve mi se ovde sviđa, grad, srdačni ljudi ali i vaša hrana, posebno roštilj. Kao profesionalnu kuvaricu zainteresovala me je i vaša kuhinja, naučila sam da kuvam supu, da pravim gibanicu i još neka jela – priča Tajlanđanka.

Mladi par venčao se za Uskrs u Nišu ali će ceremoniju venčanja dovršiti u Tajlandu.

- Sa venčanim listom otići ćemo u Tajland, nije potrebno ponovno venčanje, a oni ne prave ni svadbe nalik na naše. Bračni zaveti se daju u budističkom hramu u prisustvu članova porodice. Nakon što okončamo i to, odlazimo na Filipine da nastavimo tamo gde smo stali – najavljuje Nemanja.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd