fbpx
Skip to main content
Ničija zemlja

OSKAR ZA ISMEVANJE MASAKRIRANIH SRPSKIH CIVILA: Poznati film krije MONSTRUOZNU TAJNU! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/ Filmovi HD Balkan/ SD ilustracija
(Ne)delo muslimanskog režisera krije i odvratne poruke

Film "Ničija zemlja" muslimanskog režisera Denisa Tanovića je srpske žrtve monstruoznog zločina u Kukavicama prikazao kao muslimanske, ali to nije jedini užasan momenat u ovom bezvrednom (ne)delu koje su na zapadu nagradili čak i Oskarom kao najbolje strano ostvarenje.

Radnja ovog filma se sastoji u tome da tri vojnika, dva muslimana i jedan Srbin pravoslavac, ostaju zarobljeni na "ničijoj zemlji" 1993. godine u Bosni (odvratna je i pomisao da u srpskoj Bosni postoji "ničija zemlja", ali na to se valjda i oguglalo pošto su Srbima skoro sve teritorije otete). 

Kapetan UNPROFOR-a sa terena, sav naivan i brižan (jer takvi su kao ti plavi šlemovi koji idu po tuđim zemljama kad zapadnjaci prouzrokuju sukobe), zabrinuto traži od nadređenog pukovnika da reaguje i pomogne ljudima, ali ga pukovnik odbija, naglašavajući da ne može delovati bez odluke Skupštine UN.

Naravno, reditelj perfidno pokušava ubediti gledaoce da je pukovnik tu zapravo zao čovek, koji ne želi pomoći nesrećnim glavnim junacima filma, a zapravo film pokušava da progura poruku kako je potreban veći manevar, a manja formalnost za preduzimanje stranih intervencija u zemljama gde zapadnjaci (a to je opšte poznato) šire "ljubav", kao u Jugoslaviji, Vijetnamu, Iraku, Libiji, Siriji, Ukrajini... 

Ipak, najmonstruozniji deo u filmu je prikazivanje zločina u Kukavicama tokom emitovanja "izveštaja" zapadnog mejnstrim medija gde se pravoslavne srpske civilne žrtve predstavljaju kao muslimanske "bošnjačke". 

Sekli glave Srbima i nosili Oriću: Ceo svet žali Hatidžu, Majku Srebrenice, a evo šta su Mehmedovići u ratu činili

U napadu na kolonu srpskih civila, u kojoj je bilo oko 1.000 staraca, žena i dece, istine radi, muslimanski ekstremisti ubili su 25 nedužnih Srba, dok ih je 80 ranjeno. Kolona je krenula iz sela Jabuke do Rogatice, ali su je muslimanski ekstremisti napali u kanjonu kod Mesića, a svu žestinu svog napada pokazali su na ulazu u mesto Kukavice. 

Leševi Srba su ležali na putu 40 dana na suncu, a onda je naišao UNPROFOR. Leševe su pomerili tek toliko da bi mogli da prođu svojim vozilima, sve su zabeležili i kamerom, a te kadrove kasnije je perfidno iskoristio Denis Tanović u svom bezvrednom filmu.

U istom delu filma je prikazana i stara zapadnjačka fora za prikazivanje tadašnjeg predsednika RS Radovana Karadžića kao zločinca. Uzeli su deo njegovog govora gde upozorava muslimane da ne kreću u rat, upozoravajući da to može da ih odvede i u nestanak, a naravno, samo taj citat je korišćen u zapadnim medijima kako bi bio predstavljen kao neko ko namerava da izvrši genocid.

Pravosnažna presuda Karadžiću najavljena za decembar

Naravno, Radovan Karadžić nije kriv što su zapadnjaci isekli njegov govor, koji je zapravo bio govor mira, jer oni i da nisu dobili priliku za takvu manipulaciju, oni bi sami stvorili šta njima odgovara, nešto poput operacija "lažne zastave".

Da ovaj film bude potpuni fijasko, pobrinuo se reditelj i scenarista Tanović ubacivanjem i lika "brižne" novinarke zapadnog mejnstrim medija. Poput Kristijane Amanpur, ide po ratištu i brine se, šokirana je itd. Poznato je da za Amanpur postoji krilatica da "na kom mestu se pojavi, tu se sprema neki masakr", ali naravno, ovo je film, te je novinarka prava jedna mala "heroina", koja "profesionalno" obavlja svoj posao, "časno" i "savesno" (po čemu su poznati mejnstrim mediji).

RATKO napravio PANIKU u Hagu: OVA KOŠULJA je ŠOKIRALA sudiju, a tek kad je general ZAGRMEO! (VIDEO)

Amanpur je svojevremeno generala Ratka Mladića nazvala "kasapinom iz Bosne", a on joj je u lice poručio da je samo branio svoj narod i da njemu samo njegov narod može da sudi.

- Nema veće časti nego braniti svoj narod - rekao joj je Mladić. 

Ratko Mladić i Teodor Meron
Ratko Mladić i Teodor Meron
Foto: Profimedia/ Youtube printscreen/ Душан ковач

Na kraju filma svi umiru, musliman i pravoslavac ubiju jedan drugog, a treći ostaje na mini čekajući da eksplodira. Možda je bilo bolje da je Tanović ubio svoj užasni film spaljujući snimak, nego što je ubio glavne likove.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
8 Beograd