fbpx
Skip to main content
Vakcinacija

POMAMA U EVROPI ZA SRPSKIM VAKCINAMA! Turci i Italijani hrle u našu zemlju - "turističke" ponude preplavile internet

Foto: SD/ilustracija
Vakcinacija u Srbiji je besplatna, a to važi i za strance koji kod nas žele da prime cepivo.

Da je Srbija lider u regionu, ali i u Evropi po pitanju vakcinacije protiv korona virusa, potvrđuju i ponude turističkih agencija iz raznih zemalja. Oni su u svoju ponudu uvrstili našu zemlju kao mesto koje mogu da iskoriste kako bi primili cepivo.

JOŠ JEDAN VELIKI GUBITAK ZA SRPSKO ZDRAVSTVO: Preminuo doktor Aleksandar Milosavljević

JOŠ JEDAN VELIKI GUBITAK ZA SRPSKO ZDRAVSTVO: Preminuo doktor Aleksandar Milosavljević

TRIMILIONITA VAKCINA U SRBIJI Naša zemlja postiže veliki uspeh: Stiže još 100.000 doza Fajzera

TRIMILIONITA VAKCINA U SRBIJI Naša zemlja postiže veliki uspeh: Stiže još 100.000 doza Fajzera

BEOGRAD IPAK NE MOŽE "LAKŠE DISATI" I dalje najveći broj zaraženih u prestonici, pogledajte presek u ostalim mestima

BEOGRAD IPAK NE MOŽE "LAKŠE DISATI" I dalje najveći broj zaraženih u prestonici, pogledajte presek u ostalim mestima

U svetu je do sada zaraženo više od 134,7 miliona ljudi, a preminulo je više od 2,9 miliona. Oporavilo se više od 76,1 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta.

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na korona virus testirano 14.034 građana od kojih je 3.058 novozaraženih. Preminulo je 41 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalaze 260 obolelih.

Svedoci smo da se u Srbiji masovna imunizacija ubrzava. Premijerka Ana Brnabić saopštila je večeras da smo prešli broj od 30 odsto vakcinisanih starijih od 18 godina i da konačno imamo veći broj otpuštenih nego primljenih u bolnice.

U Srbiji se do sada vakcinisalo 2.880.000 građana, a sledeće sedmice se očekuje da bude data i trimilionita vakcina. Kako je danas rekao Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za e-Upravu, za vakcinisanje u Srbiji se prijavilo i dosta stranaca, i prema njegovim rečima trenutno ima oko 53.000 stranaca koji nemaju prijavljeno boravište u Srbiji, a prijavili su se preko portala e-Uprave za dobijanje vakcine.

On ističe da se sada strani državljani ne vakcinišu, već samo naši građani i kada oni budu vakcinisani razmotriće se opcija vakcinisanja prijavljenih stranaca. 

- Inače se najviše prijavljuju građani iz okolnih zemalja, pre svega Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali ima ih i iz zemalja širom Evrope, Italije, Austrije i drugih država - kaže Mihailo Jovanović.

Dodaje da je vakcinacija u Srbiji besplatna, a to važi i za strance koji kod nas prime vakcinu.

Soner Džagaptaj, direktor turskog istraživačkog programa na Vašingtonskom institutu za bliskoistočnu politiku, objavio je na tviteru da turska turistička kompanija nudi "vakcinalne" izlete u Srbiju.

- Razgovarao sam sa ovom kompanijom. Mesta su puna. Vakcine su zagarantovane, dobija se i potvrda - napisao je jedan od korisnika.

- Ako moja vlada ne misli na mene i ne može to da mi ponudi, ići ću. Vrlo dobra organizacija - glasio je jedan od komentara.

tvit
Foto: Twitter/Printscreen/@Zeta80475518

Kako smo istražili, u pitanju je turistička agencija iz Turske koja u svojoj ponudi ima izlete i iz Italije za Srbiju, kao i za vakcinaciju u Rusiji. Na njihovom profilu na fejsbuku napomenuli su da je interesovanje veliko i da će na svaku ponudu odgovoriti na mejl.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd