fbpx
Skip to main content
pukovnik Lalović

"HVALA PREDSEDNIKU ŠTO ĆE NAS PRIMITI" Oglasila se supruga pukovnika Lalovića sa potresnim rečima

Foto: Facebook/Printscreen/Združena akcija Krov nad glavom
Porodica Lalović se nada da će se njihov slučaj sada konačno rešiti!

Policija je uz prisustvo zamenice izvršiteljke, u četvrtak prinudno iselila porodicu Lalović iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi.

OPTIMISTIČNA PROGNOZA DR ŠEKLERA: Virusolog otkriva u kom pravcu će se kretati epidemija i kako će uticati na organizam

OPTIMISTIČNA PROGNOZA DR ŠEKLERA: Virusolog otkriva u kom pravcu će se kretati epidemija i kako će uticati na organizam

"SRBIJA ŽELI DA BUDE SPREMNA" Traži se lokacija za izgradnju kovid bolnice u Nišu, šta to znači za građane

"SRBIJA ŽELI DA BUDE SPREMNA" Traži se lokacija za izgradnju kovid bolnice u Nišu, šta to znači za građane

CELA PORODICA DEČAKA (8) IZ VLADIČINOG HANA ZARAŽENA KORONOM: Oglasio se otac, supruga i troje dece u bolnici

CELA PORODICA DEČAKA (8) IZ VLADIČINOG HANA ZARAŽENA KORONOM: Oglasio se otac, supruga i troje dece u bolnici

Nakon što je stavio konopac oko vrata, pukovnika Gojka su skinuli sa "omče" i on je odveden na VMA na psihijatrijsku procenu.

Prespavao je u bolnici, a onda ga je porodica odvela u hotel gde se i sada nalaze.

Supruga Gojka Lalovića, Stojanka Lalović rekla je kako se njen suprug ne oseća dobro, kao i da je na jakim lekovima.

- Ja sam supruga penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića i trenutno se obraćam svim novinarima i medijima u Srbiji. Stanje mog supruga je jako loše, izveden je preko vikenda sa VMA na moj lični potpis i zahtev da ću ga pratiti i da ću mu pomoći. Molim novinare još jednom, moj suprug nije u stanju da adekvatno odgovori na sva vaša pitanja jer njegovo stanje zdravstveno nije dobro. On sada ne može da govori trezveno i iskreno da ispolji patnju i tačne reči šta oseća jer nije u stanju. Zahvaljujem gospodinu predsedniku Vučiću što je našao vreme ili što će naći vreme da primi porodicu Lalović u svoj kabinet i da nam pomogne zbog stambenog problema u kome smo teški pakao prošli od strane vojske. Hvala novinarima i predsedniku - poručila je Stojanka Lalović, pukovnikova supruga.

Podesećamo, slučaj je prvi put juče komentarisao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da o slučaju pukovnika Gojka Lalovića koji je iseljen iz stana sa Bežanijske kose ne zna ništa sem što je video u štampi, ali je najavio da će primiti tu porodicu i gledati da joj pomogne.

- Ne znam ništa o slučaju pukovnika Lalovića, video sam to jutros u novinama, jer sam sinoć do kasno radio. Taj zakon je donet u julu 2012., donela ga je i prethodna vlast. Ali, nevezano za to kakav je zakon, sve je urađeno u skladu sa zakonom. Da ne bih ulazio dalje, čuli ste i saopštenje Ministarstva odbrane, ali evo, ja sam spreman, i razgovorao sam sa Anom jutros, da primim porodicu gospodina Lalovića, da vidim sve šta možemo da im pomognemo. Da vidim kako da im pronađeno smeštaj i obezbedimo normalni život. Gledaćemo da im pomognemo na svaki način - rekao je Vučić i dodao:

- To sve što se dešava, čini mi se da nešto govori dobro o nama, kao ljudima. U Americi je ovakvih slučajeva desetine hiljada svakog dana i to je normalno, imate i lično bankrotstvo, imate probleme s dugovima, neispunjenim obavezama.. Ali ovo govori dobro o nama, jer po tome možete da vidite koliko smo ostali dobri ljudi i koliko se i dalje ne navikavamo na određene sisteme i stvari, na koje je normalno da budemo sviknuti. Gledaćemo da pomognemo porodici Lalović na svaki način.

Pukovnik Gojko Lalović bio je zaposlen u Upravi za stambene poslove, kao zamenik predsednika Više stambene komisije, a zatim u trajanju od 12 meseci i zastupnik predsednika više stambene komisije. Radeći svoj posao po zakonu i u skladu sa propisima, nije mogao ni da nasluti šta ga čeka. Naredba o prestanku službe doneta je preko noći iako je ispunjavao sve uslove za radno mesto. Radno mesto nije ukinuto, a on nije proglašen viškom.

Sporni momenat bio je kada je pukovnik Lalović primetio samovolju ministra tadašnjeg vojnog koji mimo Ustava, zakona, opštih akata i pravilnika o dodeli stanova vrši odabir stanova i izbor lica kojima će te stanove dodeliti bez redosleda - rang liste.

"Krov nad glavom" je objasnio da porodica Lalović ne poseduje nijedan stan osim onog iz koga su izbačeni.

- Moramo još jednom da istaknemo da porodica ne poseduje nikakav drugi ili treći stan, kao što pokušavaju da predstave iz Ministarstva odbrane. O tome smo ranije više puta pisali i iznosili dokaze, čak i snimak sa lica mesta gde se vidi da je drugi stan za koji Ministarstvo tvrdi da ga koriste Lalovići, zapravo zapečaćen i u posedu vojske - objašnjavaju iz "Krova".

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
15 Beograd