fbpx
Skip to main content
Čačak

PROJEKAT VREDAN 23 MILIONA EVRA: Čačak dobija fabriku za preradu otpadnih voda

Foto: RINA
U naredne dve do tri godine Čačak će dobiti postrojenje za preradu otpadnih voda ali i rekonstrukciju tri, već postojeće

Čačak je među gradovima na spisku Ministarstva zaštite životne sredine za koje je predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda i proširenje kanalizacione mreže.

POMAMA MEĐU SRBIMA! PRODAJA VIKENDICA DUPLIRANA: Jedno mesto je traženije od svih ostalih

POMAMA MEĐU SRBIMA! PRODAJA VIKENDICA DUPLIRANA: Jedno mesto je traženije od svih ostalih

ISPLIVALI PODACI: Koliko Ukrajinu košta raskidanje veza sa Rusijom

ISPLIVALI PODACI: Koliko Ukrajinu košta raskidanje veza sa Rusijom

NOVI ŠEF ODBORA GUVERNERA MMF: Prioritet će biti pomoć siromašnima

NOVI ŠEF ODBORA GUVERNERA MMF: Prioritet će biti pomoć siromašnima

- Juče je bila javna sednica po pitanju plana generalne regulacije Atenica - Kulinovci. Ovo je važno upravo iz razloga jer će se na toj lokaciji nalaziti buduća fabrika za preradu otpadnih voda, na ulivu Ateničke reke u Zapadnu Moravu. Parcele smo u potpunosti izvlastili i preveli u javnu svojinu grada, i to sedam hektara. Ostalo su dve male parcele koje će biti uz buduću saobrćajnicu ka postrojenju. To se već tiče plana detaljne regulacije za Preliće, gde će se javna sednica održati 26. oktobra. Nakon jučerašnjeg javnog uvida nije bilo značajnijih primedbi, sada nas očekuje sednica komisije za planove, nakog čega sledi Gradsko veće i skupština negde u novembru. Ako se plan detaljne regulacije usvoji možemo da tražimo građevinsku dozvolu za izgradnju fabrike - rekla je danas Mirjana Đoković, pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite životne sredine.

Vrednost celog projekta je 23 miliona evra, ali finansijska konstrukcija nije potpisana od strane gradonačelnika grada Čačka, Ministarstva životne sredine i Evropske integracije.

U naredne dve do tri godine Čačak će dobiti postrojenje za preradu otpadnih voda ali i rekonstrukciju tri, već postojeće, crpne stanice u Beljini, Košutnjaku i Ljubić polje. U finasiranje je ušla i saobraćajnica koja vodi sa Bulevara Nikole Tesle do crpne stanice Ljubić polje.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Fog
0 Beograd