fbpx
Skip to main content
Vedrana Rudan

"RECI, CURO, KAKO SE SVINJA ZOVE!" VEDRANA RUDAN POSLALA PORUKU ZLOSTAVLJANIM ŽENAMA: Postanite Milena Radulović!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Reagovala je i poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je objavila tekst pod nazivom "Sve mi nismo Milena Radulović"

Srbija, ali i ceo region, danima su u šoku nakon što je poznata glumica Milena Radulović, zajedno sa još nekoliko devojaka, optužile vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

ČUDO OD DETETA, CELA SRBIJA APLAUDIRA! Oduševićete se kada vidite kako barata mašinom sa svega 20 meseci (VIDEO)

ČUDO OD DETETA, CELA SRBIJA APLAUDIRA! Oduševićete se kada vidite kako barata mašinom sa svega 20 meseci (VIDEO)

I BOLT BI MU POZAVIDEO! KADA NEŠTO ZNAŠ, ONDA ZNAŠ: Aleksa oborio rekord u Slagalici, a "da nije ni trepnuo" (VIDEO)

I BOLT BI MU POZAVIDEO! KADA NEŠTO ZNAŠ, ONDA ZNAŠ: Aleksa oborio rekord u Slagalici, a "da nije ni trepnuo" (VIDEO)

VELIKO INTERESOVANJE MEĐU MEDICINARIMA: Počela vakcinacija u Pirotskom okrugu

VELIKO INTERESOVANJE MEĐU MEDICINARIMA: Počela vakcinacija u Pirotskom okrugu

Reagovala je i poznata hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je objavila tekst pod nazivom "Sve mi nismo Milena Radulović".

Mika Aleksić
Mika Aleksić
Foto: Youtube/Printscreen/Studio B
Prenosimo njen tekst u celini:

- U Srbiji se otkrilo da u Beogradu živi "ugledni" profesor glume Miroslav Mika Aleksić koji je, dok ovo pišem, optužen za osam silovanja. "Uglednik" je pritvoren, policija moli da se jave i žrtve koje još ćute. Srbija je na nogama. "Gospodin" će, ako mu se dokaže krivica, odležati između pet i petnaest godina.

- U Hrvatskoj bi takav jedan, kad bi ga se otkrilo i dokazala mu se krivica odležao između nula i nula godina. Žene koje bi ga prijavile morale bi staviti pod hipoteku roditeljsku kuću da bi tako platite odštetu zbog uvrede i klevete. U Hrvatskoj ugledni profesori, lekari i ostali moćnici ne siluju. Kad ih neka od žena i optuži za tako nešto jako se brzo pokaže da je žena "k****" i da je na kolenima molila profesora, doktora i sve ostale... Obrazovani ljudi ovde znaju da je najveći hrvatski književnik svih vremena Miroslav Krleža rekao kako je čitao da "žene za vreme silovanja dožive najsnažniji orgazam".

- Zato silovane Hrvatice, za razliku od Srpkinja, ćute. Ne ćute? I one su se ovih dana javile? Jesu, ali kako. Ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja, i ja, i ja, i jaaaaaaaaaaaaa… A onda se javila nekakva dekanica koja upućuje apel silovanima koje se još nisu javile, javite se, silovane, "anonimnost vam je zagarantovana".

- O čemu se ovde radi? Šta silovanje čini ženi zna svaka od nas jer je svaka od nas bila silovana. Jedna u školi glume, druga u grmu, treća na šefovom radnom stolu, milioni ostalih kod kuće. Nije neka fora priznati da si bila silovana, j***š to, reci, curo, KO te silovao. Reci, curo, kako se svinja zove. E tu su Hrvatice jako suzdržane. Njih je silovao Nepoznat Neko.

- Je li tugaljivo naklapanje nakon silovanja pravi način kako se izboriti za dostojanstvo?  Tako nećemo daleko stići, drage moje. J***š kuknjavu. Cure, izađite s imenima zločinaca. "Zagarantovana anonimnost" je samo poziv silovateljima...

- Da ne mislite da vas ne kapiram ispričaću ću vam riječku priču. U našem KBC-u radi hirurg koji je silovao doktoricu, morala je napustiti zemlju. Medicinskoj sestri je za vreme vizite u bolesničkoj sobi "uznemiravao", prijavila ga je, čak je i dobila interni "spor", danas radi u Nemačkoj....

...Ime mu se vuklo po novinama i portalima, nije izgubio posao ni ugled jer je "odličan hirurg". Po meni, presudilo je to što živi u Hrvatskoj. Naravno da takve priče iz hrvatskog života obeshrabruju, ali jednom morate krenuti. Vi, ja više nisam u igri. Jedino što ja mogu, to i činim, svakoga dana unuci govorim istinu o muškarcima.

- Imena, cure, izgovorite imena zločinaca. Mislite da je srpskoj glumici Mileni Radulović bilo lako prije nego se odlučila izreći ono što je odavno bilo poznato?

Hrvatice! Postanite Milena Radulović! - napisala je Vedrana Rudan.

Milena Radulović
Milena Radulović
Foto: Instagram/Printscreen/Milena Radulović

Da podsetimo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za silovanja i seksualno uznemiravanje.

Odlukom sudije za prethodni postupak pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je Tanjugu portparolka suda Tatjana Tešić.

Milena Rdaulović saslušana je danas, dok će mlada glumica Iva Ilinčić, koja je nakon Milene javno istupila i optužila Aleksića za seksualno uznemiravanje, biti saslušana sutra.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd