Skip to main content
Uragan

Srpski studenti otišli u Ameriku kako bi zaradili pare, a sada beže sa plaža koje uragan samo što nije poharao! (FOTO)

Foto: Profimedia
Prvi udar uragana Florens dogodio se danas

Uragan Florens alarmirao je i podigao na noge praktično ceo svet. Od američkog do evropskog kontinenta, svi su uzrujani, a potreba za informacijama o potencijalnoj katastrofi je sve veća.

Srpski studenti koji su na programima Work&Travel-a često su birali Severnu i Južnu Karolinu kao adekvatnu destinaciju za rad, a u agencijama može se proveriti da li je omladina iz Srbije poslušala savet i napustila ugroženo područje.

- Prema informacijama koje sada imamo, svi studenti koji su bili na našem programu, evakuisani su. Obavestili smo ih na vreme i uputili šta dalje da rade, neki su nastavili putovanje po Americi, jer im viza još nije istekla, a neki su, pak odlučili da se vrate kući - rekli su iz jedne agencije.

Mladi su najčešće slali mejlove, kako bi se informisali o tome šta je najbezbednije za njih. Posmatrajući neki opšti utisak, nije postojala preterana panika i strah, jer je Amerika na vreme obavestila i upozorila sve ljude koji se nalaze u područjima koje je uhvatio Florens.

- Zvali su nas i roditelji studenata koji su u Americi, što je potpuno i očekivano, prosto se brinu. Mi smo ih apsolutno smirili, jer razloga za brigu nema, deca su zaista postupila po našim uputstvima i otišli sa ugroženih plaža - kažu u agencijama.

Druge agencije su rekle da mladih na njihovim programima u Karolini nema, ali da se nalaze u okolnim područjima i da zaposleni iz njihovih agencija koji su u Americi pomno prate situaciju, kako bi reagovali ako za to bude bilo potrebe.

Na sreću, srpski studenti su za sad na sigurnom i daleko su od uragana.

Više o samom kretanju uragana i stanju u Americi možete pročitati OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd