fbpx
Skip to main content
Blokada

SRPSKI TURISTI IZ CRNE GORE BLOKIRALI ŽELEZNICU: Pohrlili kući nakon apela Kriznog štaba, PAPIR ipak nisu zaobišli (FOTO)

Tanjug/​Rade Prelić
Građani Srbije koji su bili u Crnoj Gori ozbiljno su shvatili poziv Kriznog štaba i Vlade Srbije da se vrate u zemlju, što potvrđuje i pun voz na liniji Bar-Beograd

Građani Srbije koji su bili u Crnoj Gori ozbiljno su shvatili poziv Kriznog štaba i Vlade Srbije da se vrate u zemlju, što potvrđuje i pun voz na liniji Bar-Beograd, koji je jutros stigao u Topčider.

Srbi koji su prešli granicu zbunjeni dobijenim OBAVEŠTENJEM: Šta se dešava sa OBAVEZNIM NADZOROM?

Srbi koji su prešli granicu zbunjeni dobijenim OBAVEŠTENJEM: Šta se dešava sa OBAVEZNIM NADZOROM?

DAN SVETIH 70 MUČENIKA: Ukoliko vernici danas podnesu određenu žrtvu, vratiće im se duplo!

DAN SVETIH 70 MUČENIKA: Ukoliko vernici danas podnesu određenu žrtvu, vratiće im se duplo!

OTKRIVENO LEGLO ŠKORPIJA U BEOGRADU: Da stvar bude gora ono se nalazi u zgradi! Stanari u svakodnevnoj STREPNJI

OTKRIVENO LEGLO ŠKORPIJA U BEOGRADU: Da stvar bude gora ono se nalazi u zgradi! Stanari u svakodnevnoj STREPNJI

Za crnogorske konduktere i pratioce voza sezona je, kako kažu trajala samo jedan dan - danas.

Od 3. septembra kada je linija obnovljena, jedino je ovaj voz, pred stupanje novih mera bio pun, kao nekada.

Gužve
Tanjug/​Rade Prelić

Prema rečima Dragane Stanković iz Srbija voza nova mera Kriznog štaba i Vlade Srbije povećala je interesovanje putika za voz, pa je i kompozicija proširena, a samo u odnosu na juče prevezeno je 170 punika više.

- Voz koji je krenuo u 19.00 iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila - rekla je Stanković i podsetila da kompozicija ima vagon za sedenje, kušet i spavaća kola i ona za prevoz automobila.

Prvi voz na relaciji Topčider-Bar-Topčider, reknuo je 3. septembra nakon višemesečne pauze ka Crnoj Gori i da je tada u vozu bilo 20-ak putnika. Tri dana kasnije već ih je bilo 105, rekla je ona.

Srbija voz preduzeo je sve dodatne mere u cilju sprečavanja širenja virusa, čišćenje i pranje je dodatno pojačano, defnisan je raspored za sedenje i u kabinama.

Kako je dodala, sedi se isključivo pored prozora, smanjen broj osoba u kabinama sa ležajevima što se ne odnosi samo na porodice.

Putnici su, kako kažu, razočarani što su pre planiranog dana povratka morali da se vrate iz Crne Gore, gde su bili iz različitih razloga, na moru, u svojim kućama, kod dece, rođaka.

Voz
Tanjug/​Rade Prelić

Jedna od njih kaže da je bila pet dana u Baru.

- Vraćam se zbog mera koje je naredila naša država, da ih ispoštujemo. U Baru je troje zaraženo, nema kontakata, niko ne nosi maske, svi lepo žive - rekla je jedna od putnica.

Druga je, ipak, najviše iznenađena što su u ponoć, 18 sati pre nego što bi mera nadzora trebalo da stupi na snagu, dobili papir Ministarstva zdravlja kojim ih obaveštavaju da su, "budući da dolaze iz države sa nepovoljnom epidemiloškom situacijuom, u obavezi da se u roku od 24 sata prijave zbog nadozra nad zaraznom bolešcu kovid na www.e-zdravlje.gov.rs.

- Čak smo zamenili karte da bi stigli i opet su nas sacekali sa papirom - navela je žena koja se u Beograd vratila posle šest dana.

Starija gospođa, vratila se pre roka, ali se nada da će i naredne godine da moze opet da ide u Crnu Goru.

Devojka koja se vratila iz Crne Gore, takođe je nezadovoljna zbog "upropašćenog odmora" i tvrdi da na moru niko nije zaražen, da nema gužve i da korona može da bude problem samo u Podgorici, Beranama.

Stariji gospodin vratio se zbog odlaska kod lekara, nakon operacije u Podgorici gde je bio kod ćerke.

Od 18 sati nove mere

Svi građani Republike Srbije koji od danas nakon 18 časova uđu u zemlju, biće kao što je već poznato pod posebnim zdravstvenim nadzorom. Oni će pri prelasku granice dobiti zdravstveno upozorenje, u kome će biti upoznati sa svim obavezama koje su dužni da ispune.

Prvi korak koji bi ti građani trebalo da preduzmu pri povratku u zemlju je test samoprocene na COVID-19 koji je dostupan na ovoj adresi.

Popunjavanje ovog upitnika pomoći će im da dobiju bolji uvid u svoje opšte zdravstveno stanje i rezultat testa će biti pokazatelj da li je potrebno da se jave u covid ambulantu.

Građanin koji popunjava test treba da rezultat odštampa ili sačuva, kako bi imao dokaz o urađenom testu.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd