Skip to main content
nevreme

STA AKO VAM NEVREME OŠTETI AUTO? Oluja demolirala nekoliko automobila - evo kako da dođete do odštete

Foto: YouTube Printscreen/Iwaakg
Samo u Zrenjaninu oštećeno 7 automobila

Nevreme koje je juče zahvatilo Zrenjanin, lomilo je drveće, kao da je od plastike, i oštetilo automobile, kažu u Javnom-komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo" u tom gradu, prema dosadašnjim saznanjima od službi sa terena, "stradalo" je 7 automobila.

DRAMATIČNE SLIKE IZ ČAČKA! Dušan pronašao zmiju u kolicima deteta - ovo je priča koja ledi krv u žilama (FOTO)

DRAMATIČNE SLIKE IZ ČAČKA! Dušan pronašao zmiju u kolicima deteta - ovo je priča koja ledi krv u žilama (FOTO)

NOVE CENE KARATA ZA "SOKO" VOZ DO NOVOG SADA! Na ovaj način možete ostvariti pet posto popusta

NOVE CENE KARATA ZA "SOKO" VOZ DO NOVOG SADA! Na ovaj način možete ostvariti pet posto popusta

SMANJEN PRINOS PŠENICE, A SVI SE PITAJU - ŠTA ĆE BITI SA ULJEM? Stručnjaci otkrili šta nas očekuje

SMANJEN PRINOS PŠENICE, A SVI SE PITAJU - ŠTA ĆE BITI SA ULJEM? Stručnjaci otkrili šta nas očekuje

U ovom preduzeću objasnili su na koji način građani, čiji su četvorotočkaši stradali mogu da nadoknade nastalu štetu.

- Građani, čiji su automobili oštećeni tokom jučerašnjeg nevremena, radi nadoknade štete, obraćaju se Prvobranilaštvu grada Zrenjanina, sa zahtevom za nadoknadu štete nastale prilikom pada drveta. O podnetim zahtevima odlučuje posebna komisija, koja je formirana za razmatranje zahteva za nadoknadu štete na vozilima - kažu u JKP "Ćistoća i zelenilo" Zrenjanina i dodaju:

- Prema našim saznanjima, od službi sa terena, oštećeno je 7 automobila.

Nevreme je juče zahvatilo i Bečej, Kikindu ali i Pančevo a prema postojećoj prognozi vremena, nestabilno vreme očekuje se i danas i u narednim danima, sve do srede sledeće nedelje.

Poslednji put veliki broj stabala na automobile, na primer u Beogradu palo je u decembru prošle godine, a pre toga 2018. Konkretno prošlog decembra, za samo jedan dan oboreno 300 stabala zbog napadalog vlažnog snega, od kojih je priličan broj pao na parkirane automobile.

Kako je objašnjeno u Javnom komunalnom preduzeću "Zelenilo Beograd", oni nadoknađuju štetu ako se nezgoda dogodila na površinama koje su u sistemu njihovog održavanja,a potrebno je da je građani prijave ili na broj telefona ili putem imejl adrese.

- Ukoliko je stablo u našem sistemu održavanja, "Zelenilo Beograd" nadoknađuje štetu. Ono što nam je važno, sugrađani treba da, ili kontaktiraju "Zelenilo Beograd", odnosno našu dežurnu službu na broj 011-2650-683 ili putem imejla - dezurnasluzba@zelenilo.rs, gde mogu da nam daju informaciju o šteti i pošalju fotografiju te štete.

- Kolege će izaći na teren, napraviće zapisnik o pričinjenoj šteti, on se prosleđuje našoj komisiji za štete, a zatim obaveštava osiguravajuća kuća. Na taj način se završava potrebna dokumentacija, da bi se nadoknadila šteta u vrlo kratkom vremenskom roku. Isplaćuje se pun iznos štete - objasnila je Mirjana Obućinski iz "Zelenila Beograd".

Dodala je da za štete nastale na privatnim ili drugim površinama koje nisu u programu njihovog održavanja, potrebno da građani vide čije su to površine i njima da se obrate.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd