fbpx
Skip to main content
Jovanjica

ŠTA JE SVE REKAO KOLUVIJA NA SUĐENJU? Načelnik policije ga terao da lažno optuži Andreja Vučića

Foto: YoutubePrintscreen/ Rtv Stara Pazova/MUP Srbije
Novi detalji afere "Jovanjica"

Uhapšeni vlasnik plantaže marihuane rekao da ga je načelnik operative MUP Dušan Mitić nagovarao da lažno optuži Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, kao i Zvonka Veselinovića. Koluvija tvrdi i da su ga u policiji terali da kaže da je davao pare direktoru BIA Bati Gašiću!?!

Dešava vam se da OSTANETE BEZ DAHA? Možda patite od ove bolesti, evo kako da se zaštitite!

Dešava vam se da OSTANETE BEZ DAHA? Možda patite od ove bolesti, evo kako da se zaštitite!

STANJE U ZATVORIMA TOKOM PANDEMIJE: Koje mere važe u ovim ustanovama i KAKO LEČE INFICIRANE ZATVORENIKE?

STANJE U ZATVORIMA TOKOM PANDEMIJE: Koje mere važe u ovim ustanovama i KAKO LEČE INFICIRANE ZATVORENIKE?

SVETA LITURGIJA KAO POMEN PATRIJARHU: Danas se obeležava 40 dana od Irinejeve smrti

SVETA LITURGIJA KAO POMEN PATRIJARHU: Danas se obeležava 40 dana od Irinejeve smrti

Predrag Koluvija, uhapšeni vlasnik plantaže marihuane, rekao je u Specijalnom sudu da ga je načelnik policije terao da lažno optuži Andreja Vučića, rođenog brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića!?!

Koluvija tvrdi da ga je načelnik operative MUP Dušan Mitić nagovarao da, osim Andreja Vučića, kao narko-bosa lažno označi i biznismena Zvonka Veselinovića, kao i da kaže da je zaradu od trgovine marihuanom davao šefu BIA Bratislavu Gašiću, navodno za "crne državne fondove"!?! Kako je rekao, policajci su mu garantovali da će "sve biti redu" i da ga neće goniti ako pristane da sarađuje i da lažno optuži Vučića, Veselinovića i Gašića!?!

Predrag Koluvija
Foto: Youtube/Printscreen/Rtv Stara Pazova

Odbio ponudu
Koluvija, koji je uhapšen u novembru 2019. godine pošto je policija na njegovoj farmi organske hrane u Staroj Pazovi pronašla više od četiri tone marihuane, juče je u sudu ispričao šta se sve desilo prilikom hapšenja.

- Dušan Mitić, načelnik operative u MUP, nudio mi je da sarađujem sa policijom. Tražio je da postanem njihov saradnik i da priznam da sam radio sa Andrejom Vučićem i Zvonkom Veselinovićem. Nisam hteo da pristanem da lažno svedočim protiv Andreja Vučića... - rekao je Koluvija, dodajući da su ga policajci nagovarali i pritiskali da lažno optuži i direktora BIA Bratislava Gašića.

- Pitali su me šta ja petljam sa BIA. Pominjali su direktora BIA i pitali da li ja njemu nosim pare. Potom je u prostoriju ušao i inspektor Slobodan Milenković, a onda su me pitali kako je načelnik beogradskog centra za bezbednost znao za mene i zašto je tražio da razgovara sa mnom. Ubrzo je inspektor Milenković dobio poziv ili poruku, ne mogu da se setim, i šapnuo Dušanu Mitiću, koji je najviše pitanja postavljao, da je tužilac Saša Drecun ispred kancelarije i da treba da idem sa njim...

Kako je Miroslav Aleksić prvi znao da sam uhapšen

Miroslav Aleksić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Predrag Koluvija je naglasio i da mu je jako sumnjivo kako je informaciju o njegovom hapšenju prvi dobio bivši narodni poslanik Miroslav Aleksić.

- On je čak i pre moje sestre saznao da sam uhapšen. Jasno je da mi je cela afera montirana, i to politički... - ispričao je Koluvija.

Prema njegovim rečima, policajci su mu se podsmevali tokom hapšenja i stalno ga začikavali da pozove tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića!?

- Kada smo došli u stanicu, policajci su bili dosta neprijatni, maltene su mi se podsmevali i imali su neke interne fore između sebe... U jednom trenutku jedan od prisutnih policajaca rekao mi je da zovem Nebojšu Stefanovića dok još mogu. Ne znam šta je to trebalo da znači jer ja nisam prijatelj sa njim... - istakao je Koluvija.

Dopunska istraga 

I dok se niko od juče pomenutih u Specijalnom sudu nije oglašavao, bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da se suđenje Koluviji očigledno komplikuje i da sve tvrdnje optuženog moraju pod hitno da se istraže.

- Ako je ovo tačno, onda pojedini funkcioneri MUP moraju biti stavljeni pod istragu. Ceo slučaj je sumnjiv, a sada se vidi da su neki delove policije ušli u kriminalne radnje. Afera "Jovanjica" traži da se uradi dopunska istraga o umešanosti parapolicijskih struktura. Ovde ima elemenata političke zavere. Mora se sprovesti istraga o političkoj pozadini svega ovoga! - kaže Spasić.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd