Skip to main content
Jednosmerni znak

STRAHUJE ZA BEZBEDNOST POSLE INCIDENTA: Inspektorku napali jer je samo pitala odakle im znak!

Foto: Profimedia/ilustracija
Bezobrazluk!

Gabriela Nikolov, saobraćajna inspektorka opštine Surdulica, strahuje za bezbednost posle incidenta.

Napali su me dok sam pokušala da fotografišem saobraćajni znak "obavezan smer" u dvorištu jedne privatne kuće, koji je bio iskorišćen kao improvizovani stočić. Htela sam da fotografišem to kao dokaz čestih krađa koje ugrožavaju bezbednost saobraćaja u ovom kraju. Na pitanje odakle im znak, jedan od dvojice muškaraca u dvorištu koji su obavljali radove na kući počeo je da psuje i vređa.

Ovako počinje priču Gabriela Nikolov, saobraćajni inspektor opštine Surdulica, koja je napadnuta tokom obavljanja dužnosti u Vlasini Stojkovićevoj, u neposrednoj blizini Vlasinskog jezera.

Inspektorka priča da su dvojica muškaraca nasrnula na nju, najpre verbalno, upućujući uvrede i psovke, a zatim i fizički, sa alatkama koje su imali u rukama. Uplašena žena spas je potražila u službenom vozilu, što nasilnike nije pokolebalo.

Agonija je trajala petnaestak minuta, koliko je bila "zarobljena" u vozilu.

- Nije ih pokolebalo ni upozorenje da će biti pozvana policija. Uspeli su da uđu u vozilo i primoraju me da im pokažem fotografije iz službenog telefona i foto-aparata, a zatim i iz privatnog telefona. Kada su se uverili da na fotografijama nema maloletnog deteta koje se zadesilo u dvorištu, što ih je navodno najviše revoltiralo, napustili su vozilo nastavljajući sa pretnjama - opisuje Nikolova užasnu situaciju u kojoj se našla.

Dragoman Paunović, predsednik Mreže inspektora Srbije, ističe da ne prođe bezmalo nijedna sedmica a da neko od inspektora ne bude verbalno ili fizički napadnut.

- Tome mora da se stane na put - komentariše Paunović.

- Na prvom sastanku komisije koja koordinira radom inspekcijskih službi tražićemo hitan sastanak sa policijom, tužilaštvima i sudovima. Moraće da se nađe mehanizam koji će zaštititi inspektore u obavljanju posla.

Iako inspektori imaju status službenog lica, to nažalost na terenu ne znači mnogo. Incidenti su česti, a ako slučaj završi na sudu, uobičajene su oslobađajuće presude usled nedostatka dokaza, jer se izjavi inspektora suprotstavljaju izjave svedoka i "svedoka".

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd