fbpx
Skip to main content
Roditelji, deca

Sutra počinje Festival detinjstva u Dorćol Platzu

Foto: Profimedia/ilustracija
Prvi Festival detinjstva biće održan od 25. do 30. juna u Dorćol platzu, a namenjen je roditeljima, deci i svima onima koji brinu o zdravom i pravilnom razvoju dece.

Na festivalu će se, tokom šest dana, okupiti brojni stručnjaci i roditelji, koji će svim posetiocima preneti svoja iskustva i znanja vezana za teme koje su važne da deca postanu srećni i uspešni ljudi.

Festival će svečano biti otvoren u utorak u 18 časova zajedničkim plesom roditelja i dece u organizaciji Jelene Vesković, a već od 17, pa sve, do 21 čas deca će moći da provedu vreme u kreativnoj i intelektualnoj radionici “Brain O Brain”, koja će se u istom terminu održavati svakoga dana.

Programi na festivalu će svaki dan, od srede do nedelje, trajati od 11 do 21 čas, a decu očekuje odlična zabava na brojnim sportskim i edukativnim radionicama. Svaki dan će započeti sportskim aktivnostima, pa će deca moći da se oprobaju u igranju tenisa, a biće organizovan i trening za mame i bebe sa savetima vezanim za ishranu pre i nakon porođaja.

Dok se deca zabavljaju sa svojim vršnjacima, roditelji će imati priliku da čuju puno korisnih saveta stručnjaka, ali i iskustva drugih roditelja.

U sredu dok deca budu učila o pticama i kako ih hraniti, kako im pomoći i sačuvati ih, roditelji će moći da prisustvuju predavanjima stručnjaka o osetljivosti dece na gluten.

Iskusne mame će pričati kako se nose sa izazovima i obavezama koje imaju u porodici sa puno dece, o iskustvima sa putovanja sa malom decom, kao i o predlozima gde decu odvesti na izlet i kako ih zainteresovati da vole i čuvaju prirodu.

U četvrtak će biti organizovana radionica robotike i mjuzikl za decu, a roditelji će za to vreme saznati o svim opasnostima i izazovima sa kojima se deca mogu sresti na društvenim mrežama i internetu i kako ih zaštititi.

Svi roditelji koji bi želeli da prenesu svoja iskustva sa decom moći će da nauče kako da pronađu svoje mesto u koordinatnom sistemu Instagrama.

U petak će se deca baviti baštovanstvom, a za nagradu će moći da učestvuju u Radionici čokolade i čokoladnih pralina. Ovaj dan će biti posvećen i tatama, pa će Marko Obradović govoriti na koji način tate mogu da ostvare svoju vezu sa bebom.

Program
Program
Foto: Promo

Takođe će biti organizovano i interesantno predavanje na temu kada je pravo vreme da dete odvedete kod logopeda i kako pravilno podsticati razvoj govora kod deteta.

Subotu i nedelju, kada se i očekuje najviše posetilaca, za decu će biti organizovane pozorišne predstave, a za roditelje radionice na temu zdrave ishrane, kako igrom pomoći detetu da stekne dovoljno samopouzdanja, lekari će savetovati kako da roditelji reaguju kada se dete razboli i mnogo drugih zanimljivi i korisnih informacija.

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku na kojoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila u poslednjih 30-tak godina 20. veka.

Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice pre i posle rata, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona i mnogih stvari koje će roditelje vratiti u najlepši period života - detinjstvo.

Ulaznice za festival se mogu kupiti na ulazu u Dorćol Platz po ceni od 200 dinara, a plaćaju ih samo odrasle osobe, tako da je ulaz za decu svih uzrasta besplatan.

Ulaznica obuhvata prisustvo svim radionicama i programima koji se organizuju u okviru festival.

Da li znate kako da elektronski zakažete pregled kod lekara?

Ako pratite ovo jednostavno pravilo od samo TRI MINUTA, vaša deca vas NIKADA NEĆE LAGATI (VIDEO)

 

 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
0 Beograd