fbpx
Skip to main content
Marija Bogavac

"TI SI ĆERO TATIN SIN"! PONOS SRBIJE: Marija (21) ustaje u pet ujutru da bi stigla u kasarnu (FOTO)

Foto: Rina
Marija Bogavac ima samo 21 godinu, ali već je postala profesionalni vojnik.

Uvek aktuelno pitanje, da li vratiti obavezan vojni rok i da li vojska zaista od dečaka napravi muškarca pokrenuto je i početkom ove godine. I dok svako ima svoje mišljenje na ovu temu, a mnogi bi druženje sa uniformom i puškom rado zaobišli, ima i onih koji su se dobrovoljno već priključili Vojsci Srbije.

LONČAR PRIMIO KINESKU VAKCINU: "Treba vam samo dva minuta, nije me ni bolelo"

LONČAR PRIMIO KINESKU VAKCINU: "Treba vam samo dva minuta, nije me ni bolelo"

NOVI SOJ KORONA VIRUSA GLAVNA TEMA DANAŠNJE SEDNICE: Krizni štab o tome da li mutacija preti Srbiji

NOVI SOJ KORONA VIRUSA GLAVNA TEMA DANAŠNJE SEDNICE: Krizni štab o tome da li mutacija preti Srbiji

OGLASILA SE BRNABIĆ O SEDNICI KRIZNOG ŠTABA: Da li Srbiji sledi set malo blažih mera?

OGLASILA SE BRNABIĆ O SEDNICI KRIZNOG ŠTABA: Da li Srbiji sledi set malo blažih mera?

Osim već pomenutih muškaraca, za odsluženje vojnog roka, a zatim i službu u maslinastim redovima često se odlučuju i devojke. Marija Bogavac ima samo 21 godinu, ali već je postala profesionalni vojnik.

- Dok su se moje drugarice interesovale za haljine i frizure, ja sam najviše volela uniformu. Imala sam veliku želju da služim otadzbini i kao da je Bog ispunio moje snove i omogućio mi da budem deo Vojske Srbije - kaže Marija.

vojska
Foto: Rina

Ona živi u Kraljevu i ustaje u pet sati ujutru, kako bi na prozivku u gornjomilanovačku kasarnu stigla tačno u sedam i rekla ono čuveno "razumem komandante".

- Imam još dve rođene sestre, tata je uvek želeo da ima sina i ja sam mu na neki način ispunila želju jer sam postala vojnik, pa mi često u šali kaže "ti si ćero tatin sin" - priča Marija kroz osmeh.

Ženstvene haljine i cipele na štiklu, ova mlada devojka zamenila je vojničkim čizmama, maslinastom uniformom i šlemom. Kako kaže, u vrsti su svi jednaki - i muškarci i žene, pa nema nikakve privilegije.

vojska
Foto: Rina

- Vojska mi je promenila život, upoznala sam prijatelje za ceo život, naučila se disciplini. Sa radošću obavljam sve vojničke zadatke, i ništa mi nije teško, jer je to profesija koju sam birala za sebe. U vojsci se definitivno očeličite i psihički i fizički - izjavila je Marija.

Aleksandar Pavlović, takođe se dobrovoljno prijavio na odsluženje vojnog roka i nakon toga shvatio da je Vojska njegov životni poziv i da u njenim redovima želi dočekati penziju.

vojska
Foto: Rina

- Ljubav prema otadzbini ne može da se meri sa drugim stvarima. Definitivno je tačno ono uverenje da vojska od momka napravi muškarca. Nauči nas displini i pravim životnim vrednostima. Želim da napredujem i jednog dana budem podoficir - ispričao je mladi Pavlović.

Prema najnovijim statističkim podacima sve više Srba dobrovoljno se odlučuje da bude deo Vojske Srbije. Ono što raduje jeste da je sve više mladih koji shavtaju sve benefite ukoliko se odluče da budu deo tog tima.

vojska
Foto: Rina

Pored sigurne i redovne zarade, za vojnike je obezbeđen i beneficiran radni staž, zdravstevan zaštita za njih i celu njihovu porodicu. Zbog svega toga, iako poziv za odsluženje vojnog roka još uvek ne stiže na kućnu adresu, danas se vojnici sami javljaju u Vojsku Srbije spremni da ponosno nose grb i zastavu naše države.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd