fbpx
Skip to main content
patriciakaunda

U NJENO SRCE UŠLO KOSOVO I CELA SRBIJA: Lepotica iz Zambije čuvena po pevanju srpskih pesama otvorila dušu (FOTO/VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/patriciakaunda
San joj je da dođe u našu domovinu i nauči jezik

Patricija Kaunda, prelepa devojka iz Zambije, postala je čuvena u Srbiji po tome kako peva neke od najlepših naših pesama poput "Vidovdan" ili "Sini jarko sunce sa Kosova".

Time je zapalila društvene mreže u našoj zemlji i dobila mnogo obožavalaca. Danas je dala ekskluzivan intervju za portal Srbija Danas.

PUŠTEN MOST PREKO REKE LJUBOVIĐE: Poplava ga odnela u junu, radovi završeni pre planiranog roka (FOTO)

PUŠTEN MOST PREKO REKE LJUBOVIĐE: Poplava ga odnela u junu, radovi završeni pre planiranog roka (FOTO)

OPREZ U PIROTU: Veterinari upozoravaju na zaražene domaće svinje, trihinela izaziva i smrt

OPREZ U PIROTU: Veterinari upozoravaju na zaražene domaće svinje, trihinela izaziva i smrt

Nakon umiranja u Singapuru zbog vakcine, postavlja se pitanje: Koliko je serum u Srbiji bezbedan?

Nakon umiranja u Singapuru zbog vakcine, postavlja se pitanje: Koliko je serum u Srbiji bezbedan?

Šta te je privuklo prema Srbiji, kako si nas zavolela?

Privukla me Srbija kroz nekog na početku, nisam znala ništa o Srbiji. Tek sam prošle godine čula za Srbiju. Bilo mi je zanimljivo pa sam istražila o tome. Saznala sam mnogo toga lepog o kulturi, tradiciji, hrani i ljudima. A i osoba koja me je zainteresovala je iz Srbije pa me je zaintrigiralo da saznam o vašem načinu i gledanju na život.

Pevaš pesme o Kosovu, sigurno da znaš šta Kosovo predstavlja za svakog Srbina?

Znam, čula sam. Kosovo predstavlja srce za svakog ko je iz Srbije. To je veoma osetljiva tema i nije lako pričati o tome. Kada samo čula značenje pesama i šta vamo u Srbiji to predstavlja bilo je razbuđujuće, naježila sam se. Veoma mi se svidelo značenje reči i poruka.

Imaš isto prezime kao i prvi predsednik Zambije, da li ste u nekom srodstvu?

Nažalost nismo, rekla je Patricija kroz smeh, nemam nikakve veze sa prvim predsednikom svoje zemlje.

Da li bi želela da dođeš u Srbiju kad prođe cela epopeja sa pandemijom?

Naravno, to mi je san od kad sam čula za vašu prelepu zemlju. Čula sam mnoge lepe stvari i stvarno bi htela sve da obiđem. Kad se stvore prilike i epidemiološke i novčane to mi je prvo na listi što ću da uradim. Jako je teško naći posao ovde, ali daću sve od sebe, rekla je Patricija za Srbiju Danas.

Rekla si da učiš naš jezik, koliko je teško pošto Srpski jezik ne spada u lagane jezike?

Da, vaš jezik je veoma lep i interesantan, ali i veoma težak. Najteža mi je gramatika, "jedno slovo jedan glas". To je još jedan razlog da dođem u Srbiju. Mislim da ću mnogo brže i lakše naučiti uz vas Srbe. 

Vaša zemlja je bila u sličnoj situaciji kao Jugoslavija, sastavljena iz više naroda, kao kolonija Velike Britanije. Reci nam nešto o svojoj domovini?

Pre nego što smo se izborili za nezavisnost, Zambija je bila kolonija Velike Britanije i nije bilo lako. Sada smo mirna i prelepa zemlja i ponosna sam što sam iz Zambije. Ima neke sličnosti između naše dve države. I vi ste ponosni i nezavisni. Ne date da vas Zapad proguta, uvek ste između dve vatre, manji ste ali ne date se. Odolevate tolike vekove i mislim da nema niček lepšeg od takvog ponosnog naroda.

Na njenom Jutjub kanalu možete videti razne vido snimke on Srbiji, o našim običajima, jeziku i ostalom i kako ona to vidi i razume.

Nadamo se da će nam se lepa Patricija pridružiti uskoro. Ona je razumela našu tradiciju i običaje bolje od nekih koji već žive ovde. Predivno je videte da neko sa strane prepoznaje ono lepo i ponosno u nama čak i kada nekada ni mi sami ne vidimo to. 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd