fbpx
Skip to main content
Parking u Crnoj Gori

Ukoliko letujete u Crnoj Gori obratite pažnju: Na parkingu vas može dočekati velika neprijatnost!

Foto: SD/Ilustracija/Profimedia/Ilustracija
Turisti plaćaju kazne u ovoj zemlji istog dana

U jeku turističke sezone u Crnoj Gori pronaći parking mesto predstavlja avanturu za turiste, a tek pronalazak parkinga koji se ne plaća pravi je podvig. Zbog toga turisti iz Srbije koji su se uputili ka primorju ili se već nalaze tamo, treba da obrate pažnju na pravila i propise koji važe u ovoj susednoj zemlji kako ne bi došli u nemilost parking službe kad mesto najzad i pronađu.

Naime, prema svedočenjima meštana i turista parking služba i komunalna policija nemilosrdne su i strogo sprovode pravila. 

Tako je jedan od Crnogoraca ispričao svoje iskustvo iz Petrovca i opisao situaciju u kojoj se našao.

- Danas sam se parkirao u Petrovcu i pauk mi je odneo kola (parkirao sam se posle znaka za zabranjeno parkiranje što jes, jes, ali s obzirom da su parking mesta bila zauzeta na parkingu koji se plaća, a i bilo je više parkiranih vozila ispred i iza mene), ali pauk prilikom odnošenja mog vozila ga je oštetio na više mesta, i kada sam to video pozvao sam policiju, policajac je odmah stao na stranu komunalne policije, i mene je napao kako pauk nije naneo te štete i da će on da napravi zapisnik i da ću ja biti krivično gonjen, jer nisam u pravu – počeo je svoju ispovest ovaj Crnogorac.

Gospodin koji se požalio na situaciju u kojoj se nalazio ukazao je i na visinu kazne koju će turisti morati da plate na licu mesta ukoliko svoje vozilo parkiraju na nedozvoljenom mestu ili nepropisno.

- I u takvim situacijama da znate da morate imati 65e odmah u džepu za parking servis i 35e za komunalnu policiju, jer iako sam državljanin Crne Gore nisam mogao da platim drugi dan nego odmah, a gospodina komunalnog inspektora moramo tražiti naknadno jer on nije bio na svom radnom mestu tokom radnog vremena, tako da ja moram poći za par dana po svoju kaznu, jer on nije bio tu, što su dodatni troškovi, tako da ja iz drugog grada moram da se vratim tamo za par dana, jer ne postoji druga mogućnost da platim. U slučaju da nemate para svaki dan vam je 5e na parking servis - kaže gospodin. 

Kako se ne biste našli u nemiloj situaciji, savet i preporuka je da svoja vozila ostavljate na parkinzima koji su obezbeđeni, a svakako bi uvek bilo najbolje da do plaže prošetate nego da rizikujete da vaše vozilo neko ošteti ili ga pauk odnese, a uštedećete i novac.

Crna Gora
Foto: Profimedia/ilustracija

- Ovo ne pišem da bih nešto dobio nego čisto da upozorim ostale ljude da paze gde se parkiraju u Petrovcu jer nije jedino moj auto oštećen, a policija ne želi da stane na našu stranu - završio je svoju ispovest Crnogorac.

Mere opreza su svakako dobrodošle, tako da bi trebalo da povedete računa gde se parkirate kako ne biste došli u situaciju da vaše vozilo odnese pauk, a vi se nađete lice u lice sa komunalnom policijom i napisanom kaznom.

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd