Skip to main content
Meridian

Uvek uz građane - u teškim trenucima niko ne sme ostati zaboravljen

Foto: Promo
Zaposleni u Meridianu posetili Institut za reumatologiju i uručili pomoć u vidu tehničke opreme

Kompanija Meridian, kao lider u tehnologiji igara na sreću, ponovo primerom pokazuje kako u kriznim trenucima ostati uz svoje sugrađane, medicinske radnike i zdravstvene ustanove u danima velikih iskušenja.

U danima izbijanja novog talasa pandemije, moto kladionice Meridian je ostati odgovoran i postarati se da niko ne ostane bez pomoći onda kada je ona najpotrebnija. Tako su zaposleni u kompaniji Meridian, stavivši se od prvog dana zdravstvene krize na raspolaganje najugroženijim građanima Srbije, juče obišli Institut za reumatologiju u Beogradu, koji je od ove sedmice deo Covid sistema za lečenje pacijenata sa srednje teškom kliičkom slikom.

Zaposleni u kompaniji Meridian ovoj ustanovi uputili su podršku u vidu potrepština neophodnih za nesmetan rad lekara i medicinskog osoblja radi najefikasnije odbrane od naleta opasnog virusa. 

-Ovo su dani velikih iskušenja za čitav zdravstveni sistem, lekare i medicinsko osoblje, ali i za celu zajednicu. Zaista od srca hvala ljudima iz Meridiana što su osetili potrebu da nam pomognu u danima najtežih borbi za svaki ljudski život - izjavio je Nemanja Damjanov, direktor Instituta.

Time je nastavljena višemesečna kampanja podrške ugroženim sugrađanima i ustanovama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, koji su na prvoj liniji borbe protiv opasne zaraze. Bilo kroz pomoć u vidu paketa s osnovnim životnim namirnicama, posete zaposlenih zdravstvenim centrima širom Srbije i donacije u vidu deficitarne medicinsko - tehničke opreme, Meridian se stavio na raspolaganje lokalnoj zajednici i društvu, kako bi država što je bezbolnije moguće odgovorila na ogromne izazove zdravstvene krize koja je u toku.

Meridian
Foto: Promo

Iako je fokus čitavog društva sada na borbi protiv opasnog virusa, Meridian ne zaboravlja ni sugrađane koji vode bitku za izlečenje od drugih opasnih bolesti. Tako je nedavno organizovani humanitarni turnir u šutiranju trojki bio povod da kompanija Meridian donira dva miliona dinara za lečenje male Sofije Markuljević, koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne atrofije tip 1.

Zaposleni u kladionici Meridian postali su sinonim i za donacije širom Balkana, jer je ova kompanija do sada sprovela desetine akcija pomoći najugroženijim pojedincima i medicinskim ustanovama u BIH (kako u Republici Srpskoj tako i u Federaciji BiH), odnosno Crnoj Gori.

Sve do konačne pobede nad pandemijom, za Meridian prioritet ostaje svakodnevna podrška bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi lekari imali maksimalne uslove za rad, a pacijenti što bezbolnije prebrodili bolničke dane. 

Meridian će uvek i svuda biti uz građane u najtežim trenucima!

 

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd