fbpx
Skip to main content
Vladeta Jerotić

Vladeta Jerotić je želeo da se ovo objavi posle njegove smrti: Veliki um o Titu, vođenju ljubavi i Hrišćanstvu!

Foto: Youtube Printscreen/AgapeShow
Veliki erudita prof. dr Vladeta Jerotić je sa književnikom, advokatom i putopiscem Viktorom Lazićem pričao o smrti, knjigama, piscima, zašto pravoslavlje ima lepotu, o Darvinu, crkvi, veri, svom detinjstvu, a pre svega o porodici i ljubavi
O Titu

Tito je bio zanatlija iz Kumrovca. Neki sumnjaju ko je bio. Govorio je nerazgovetno, bilo ga je teško razumeti. Pa ipak, u Kumrovcu postoji i nekoliko pravoslavnih porodica. Te pravoslavne porodice i danas govore tako, slično Titu, hrvatsko-slovenački, mešano.

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito
Foto: Profimedia

On je govorio i ruski, koji mu se takođe umešao, tako da ga je čovek teško razumeo zbog te mešavine govora. Srbi ne mogu da dozvole da ih je oko malog prsta vrteo zanatlija iz Kumrovca!

O s*ksu

Ne može ljubav da bude ista za dvadeset godina, trideset i četrdeset ghodina. I ne treba isto.

STIŽE OPASNA ZIMA! KOŠAVA, KIŠA, SNEG: Temperatura pada na MINUS 3

Postoji duhovna ljubav, postoji intelektualna ljubav, postoji emotivna ljubav i fizička ljubav. Nigde nijedan idelani brak ne postoji u kome su sve četiri komponente zastupljene.

Ima nekih žena koje s*ks ne zanima. I onda sad, ako voli muža, izlazi mu u susret. Nema drugoga. Ali, izlazite u susret kad god traži. Jer posle kad nađe drugu razume se mlađu onda su ljubomorne.

Imao sam pacijentkinje koje nisu bile ljubomorne pa su mi govorile: Bar je mene ostavio na miru.

O Hrišćanstvu

Muslimani su već početkom 20. veka postali dominantni u državcama Afrike koje su bile hrišćanske. Mnogi su napustili hrišćanstvo i prihvatili islam. Islam ima neku jednostavnost i neku prirodnost. To je prirodna religija. Hrišćanstvo je neprirodna religija.

Isus
Foto: Profimedia

Govorio sam o tome i sa Gajšekom i vladikom Porfirijem. Kažem - hrićanstvo je neprirodna religija. Gajšek se zbunio kada sam to rekao, pa je pogledao vladiku Porfirija a avladika je rekao: Ne samo da je neprirodna nego je i nelogična religija. Jer je natprirodna.

To sam i ja hteo da kažem ali je bolje da je to rekao vladika.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Kom's picture

Kom

Veoma pristrasan, precijenjen polu intelektulalac.

0 | 2

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19