fbpx
Skip to main content
Dušan Marić

VUČIĆ ISPUNJAVA OBEĆANJE: Počeli radovi na potpunoj rekonstrukciji puta Smederevska Palanka - Velika Plana

Foto: Dušan Marić
Kad je 9. marta posetio Veliku Planu i Smederevsku Palanku predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obećao da će Vlada Srbije u potpunosti rekonstruisati regionalni put između ove dve opštine, kojim dnevno prođu hiljade automobila i koji se većim delom nalazi u vrlo lošem stanju.

On je tom prilikom rekao da će država za ovaj projekat izdvojiti oko tri miliona evra i da će radovi biti završeni do kraja avgusta.

Ove obaćanje je obradovalo stanovnike dve opštine, ali je primljeno sa velikom rezervom. Zato što su pre Vučića mnogi koji su dolazili u ovaj kraj najavljivali isto, ali su ta obećanja ostala „ludom radovanje“.

Ovaj put neće biti tako. Pre nekoliko dana stigle su mašine kompanije AD „Srbija autoput“, koje su počele sa radovima na rekonstrukciji puta. S tim što će obim radova biti veći od planiranih, a cena će biti oko šest miliona evra.

-Kolovoz će biti proširen, tako da će mu širina biti 6,60 metara. Sa obe strane će biti bankine široke po jedan metar. Sad radimo na proširenju osnove za kolovoz i pravljenju odvodnih kanala. Planirano je da radovi budu završeni do roka koji je odredio predsednik republike – kaže jedan od inženjera koji rukovodi radovima.

Dušan Marić
Foto: Dušan Marić

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen kaže da su mnogi Palančani još u neverici da su počeli radovi na obnovi puta do Plane. Posebno ih je obradovala vest da će se u okviru obnove puta prema Plani raditi i saobraćajnice u samoj Smederevskoj Palanci.

-Znači, neće biti obnovljen samo put od Plane do Palanke, već i glavni put kroz Palanku, sve do raskrsnice puteva za Mladenovac i Azanju. Teško je sad opisati koliko će nam to značiti. Kako za privredni razvoj, tako i za svakodnevni život  – kaže Vučen.

NJegovo oduševljenje deli i predsednik opštine Velika Plana Igor Matković.

Dušan Marić
Foto: Dušan Marić

-Velika je ovo stvar za naše dve opštine. Stotine ljudi svakodnevno putuje iz jednog u drugi grad. Neko zbog posla, mnogi Planjani odlaze u bolnicu „Stefan Visoki“. Po informacijama koje imam, ovih dana će se početi i sa predmerom i predračunom radova za potpunu rekonstrukciju još jedne saobraćajnice između dve opštine, a to je put od Savanovca, na Carigradskom drumu, preko Krnjeva, do Smederevske Palanke, u dužini od oko 11 kilometara – ističe Matković.

Sagovornik iz „Srbija autoput“ kaže da će uz deo saobraćajnice koji prolazi kroz Veliku Planu biti urađena i staza za pešake.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd