fbpx
Skip to main content
Bolnica

ZAVRŠEN SASTANAK MINISTRA I DIREKTORA KOVID BOLNICA: Doneta konačna odluka da li se bolnice vraćaju u KOVID SISTEM

Foto: Profimedia/ilustracija
Miloševićeva je rekla i da će biti otvoren drugi stacionar u VMC "Karaburma" sa 45 postelja, gde će biti angažovani radnici iz vojnog sistema.

Pandemija korona virusa ponovo se zahuktava i broj pacijenata primljenih u bolnice veći je od broja otpuštenih, uz veliki broj pregleda u trijažnim centrima, izjavila je danas zamenica direktora Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije (KCS) Ivana Milošević, dodajući da će se, ovim tempom, brzo doći u situaciju da se iscrpe kapaciteti.

Obradujte Vašu damu za Dan žena

Obradujte Vašu damu za Dan žena

POTVRĐENO - KORONA VIRUS U SRBIJI SE PONOVO ZAHUKTAVA: Završen sastanak lekara, doneta je odluka!

POTVRĐENO - KORONA VIRUS U SRBIJI SE PONOVO ZAHUKTAVA: Završen sastanak lekara, doneta je odluka!

OGLASIO SE DR KON PRED KLJUČNU SEDNICU: Pratimo situaciju, poslednja tri dana ulivaju nadu

OGLASIO SE DR KON PRED KLJUČNU SEDNICU: Pratimo situaciju, poslednja tri dana ulivaju nadu

- Danas smo se dogovorili da se pacijenti upućuju, pre svega, u kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu. Računamo i na KBC 'Zemun' i 'Mišović', kao i na Infektivnu, koja radi 24 sata i nadamo se da nećemo morati opet u kovid sistem da vraćamo 'Zvezdaru' i 'Bežanijsku kosu', jer moramo voditi računa i o pacijentima koji nemaju kovid-19 - rekla je Miloševićeva nakon sastanka direktora kovid bolnica s ministrom zdravlja.

Ona je navela da je situacija takva da se ne treba iznenaditi da neko od pacijenata bude hospitalizovan i van Beograda, jer se veći broj bolesnika prima u bolnice, nego što se otpušta.

- Batajnica ima kapacitete za prijem bolesnika, ali ni to nije bezgranično. Sada je tamo oko 750 pacijenata, a kapacitet je 900 - rekla je Ivana Milošević.

Ona je posebno ukazala da isti ljudi rade taj posao već godinu dana, i da nije samo pitanje otvoriti dopunske kapacitete, jer u njeima treba neko i da radi. Miloševićeva je rekla i da će biti otvoren drugi stacionar u VMC "Karaburma" sa 45 postelja, gde će biti angažovani radnici iz vojnog sistema.

Takođe, navela je da su ovo planovi za vikend, pošto se dugoročni planovi, "na duge staze", ne mogu praviti, jer je situacija, kako kaže, dramatična. Zato je apelovala na sve građane u ime svih zdravstvenih radnika koji godinu dana rade svoj posao, da se strpe i iskoriste privilegiju što Srbija ima četiri vakcine, jer je to jedini put ka normalnom životu.

- Nemojte da izgubimo šansu da se vratimo u relativno normalan život, što pre. Moramo da se pridržavamo mera, koje se nisu dovoljno poštovale, posebno posle prijema prve doze. Vakcina nije čarobni štapić, ona nas štiti, ali potrebne su bar dve nedelje posle druge doze da bismo bili sigurni - podvukla je doktorka Milošević.

Ona je kazala i da se mere koje su na snazi, a nisu najrigoroznije, ne poštuju, ističući da se broj zaraženih širi kao lepeza i da jedan inficirani može da zarazi mnogo novih. Među njima, kako je dodala, mogu da budu i oni koji su se čuvali, ali i oni koji su primili prvu dozu vakcine nakon čega su se opustili.

Podvukla je da se krenulo u masovnu vakcinaciju kako bi se sprečilo širenje bolesti.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd