fbpx
Skip to main content
Andrija Drašković

ANDRIJA DRAŠKOVIĆ OSLOBOĐEN! Završen proces "duvanska afera", a sud je ovako obrazložio presudu!

Foto: Youtube Printscreen/ B92
Veće Suda u Bariju oslobodilo je na današnjoj sednici srpskog državljanina Andriju Draškovića i crnogorske državljane Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Dušanku Pešić Jeknić svih optužbi za šverc duvana.

Na istoj sjednici, Veće suda u Bariju obustavilo je postupak protiv Branislava Brana Mićunovića zbog zastare postupka.

- Imajući u vidu član 530 Krivičnog zakonika, Sud oslobađa Vujošević Branka, Barović Veselina, Pešić Dušanku i Drašković Andriju od krivičnog dela njima pripisanog zato što "činjenice ne postoje" - kaže se u izreci presude krivičnog sektora Tribunala u Bariju koju potpisuje predsednik veća Flora Kistuli.

"Čulo se grebanje na vratima, pucketanje, a onda je počelo da grmi": Komšije svedočile o POŽARU U NIŠU! (VIDEO/FOTO)

Izraz "činjenice ne postoje" znači da su oslobođeni ne zbog nedostatka dokaza, već zato što je Sud zaključio da ne postoje pravne činjenice koje bi teretile Vujoševića, Barovića, Pešić Jeknić i Draškovića.

- Imajući u vidu član 531 Krivičnog zakonika, uvažavajući opšte olakšavajuće okolnosti koje su ocenjene jednake jačine onim iz optužbe, Veće suda smatra da ne treba nastaviti krivičnim gonjenjem Mićunović Branislava za krivično delo za koje je optužen, zato što je ono poništeno zbog zastare - kaže se dalje u izreci suda u Bariju.

Tako je, oslobađajućom presudom, nakon punih 18 godina okončan sudski proces nazvan "duvanska afera" koji je dugo potresao domaću, regionalnu i međunrodnu javnost.

U izreci suda se takođe naglašava da će detaljno obrazloženje presude biti u objavljeno u roku od 90 dana.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd