fbpx
Skip to main content

"Bogdane, dete, IZGUBISMO TE": Tuga do neba u porodici mladića kojeg je udario voz u Nišu

Velika tragedija

Telo Bogdana Stojanovića (19) iz sela Popovac kod Niša, nastradalog u petak na pružnom prelazu nadomak rodnog sela, dovezeno je u roditeljski dom juče oko 14.30 časova. Komšilukom se zaorio lelek u trenutku dok su kovčeg iznosili iz pogrebnog vozila. Bogdanova braća po majci ridala su savijajući se do zemlje, majka je vrisnula, a teta Suzana je samo ponavljala: "Izgubila sam dete". 

Bogdana su od malih nogu čuvale tetka Suzana i baka Ruža, bdele su nad njim od godinu dana starosti, kad mu se majka Ljiljana preudala ui napustila kuću. 

Otac Boban se potom nije ženio, a majka je iz prethodnog braka već imala dece, a i u narednom je dobila, tako da je Bogdan imao još dva brata i sestru po majci. Bogdan je godinama stasao u naočitog momka.

- Teška porodična tragedija. Bogdan tek što je završio srednju štkolu i dobio diplomu dijagnostičara motornih vozila. Planirao je da ode u inostranstvo kod rođaka. Nesreća mu nije dala. U deliću sekunde uništeni su svi njegovi mladalački snovi – kaže rođak.

- Teška je to tragedija u porodici. Istini za volju, Bogdan je stradao ni kriv ni dužan greškom svoga dede. Deda Dušan je upravljao traktorom koji je vukao za sobom volovska kola, a i iza njih je bila prikačena mala prikolica. Pored dede iznad točka traktora sedeo je čovek koji je pomagao. Kad su stigli ispred pružnog prelaza, deda je skoro zaustavio traktor. Tog trenutka čovek koji je sedeo iznad točka je povikao: "Gas, gas, dedo! Gas!" Deda je pritisnuo papuču gasa i traktor je pojurio preko koloseka. Uspelo mu je da traktor i volovska kola pređu, ali voz je naleteo na prikolicu u kojoj je bio Bogdan – navodi rođak.

Nesrećni Bogdan se pri povratku sa žetve popeo na prikolicu iza volovskih kola i seo između džakova, pa pokrio ciradom da ga ne kvasi kiša.

- Izgleda da se, kad je čuo voz, podigao između džakova da vidi šta se događa. U tom trenutku voz je udario u prikolicu i gotovo ga katapultirao. Pri padu na kameni nasip pored šina zadobio je smrtonosne povrede – rekao je rođak.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd