fbpx
Skip to main content
Dijana Hrkalović

"BOŽE ME SAČUVAJ" Spisak od 14 pitanja na saslušanju za Dijanu Hrkalović, poznato šta je rekla (FOTO)

Foto: Profimedia/ATA images
Prvo pitanje koje je Dijani Hrkalović bilo postavljeno u ponedeljak u SBPOK-u bilo je da li je gubila nešto od svojih dokumenata.

Bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović bilo je prekjuče u SBPOK-u postavljeno 14 pitanja, od čega je na tri dala odgovor da se ne seća. Na ostalih 11 odgovorila je direktno, saznaje se od njenog branioca Ahmeda Delimeđca iz advokatske kancelarije Seada Spahovića.

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

SRPSKI POLIGRAFISTA TVRDI: Hrkalović mogla i pod lekovima na detektor laži - samo u jednom slučaju možete da ga prevarite

SRPSKI POLIGRAFISTA TVRDI: Hrkalović mogla i pod lekovima na detektor laži - samo u jednom slučaju možete da ga prevarite

"HOĆU NA POLIGRAF, ALI..." Isplivali detalji policijskog ispitivanja Dijane Hrkalović, otkriveno kako se "vadila"

"HOĆU NA POLIGRAF, ALI..." Isplivali detalji policijskog ispitivanja Dijane Hrkalović, otkriveno kako se "vadila"

- Ne. Bože me sačuvaj - glasio je odgovor Hrkalovićeve na pitanje da li je umešana u pripreme za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Advokati su tokom ispitivanja zahtevali da inspektori preciziraju da li se pitanje o njenim saznanjima da se sprema atentat odnosi na period kada je radila u MUP-u ili posle toga.

- Odgovorila je da posle njenog izlaska iz MUP-a nema apsolutno nikakva saznanja o ugroženosti predsednika. Dok je bila u MUP-u, kako je rekla, kad god se pojavilo neko operativno saznanje, preduzimane su sve adekvatne mere u cilju zaštite njega i njegove porodice. Nije joj postavljeno nijedno pitanje u vezi sa Veljkom Belivukom. Upitana da li poznaje Slavišu Kokezu kazala je da se znaju više od 10 godina i da su bili u istoj stranci - navodi advokat Delimeđac.

Posle saslušanja koje je trajalo gotovo četiri sata, zajedno su otišli do prostorije gde je trebalo da se obavi poligrafsko ispitivanje.

- Insistirala je da ide sama, bez advokata. Na samom početku je naglasila poligrafisti da pije redovnu terapiju, zbog čega je on doneo odluku da testiranje ne može da se obavi. Nije tačno da se nakljukala lekovima za smirenje, kao što pišu pojedini mediji - kaže advokat i dodaje da su protiv određenih medija već podnete tužbe Višem sudu u Beogradu za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda i pretpostavke nevinosti tokom poslednjih nekoliko meseci.

Prvo pitanje koje je Dijani Hrkalović bilo postavljeno u ponedeljak u SBPOK-u bilo je da li je gubila nešto od svojih dokumenata. Prema rečima advokata, rekla je da ne može da se seti, a zatim je isto odgovorila i na pitanje da li je izgubila medicinsku dokumentaciju u nekom automobilu. Kazala je da ima obimnu medicinsku dokumentaciju, ali da ne zna da li je nešto izgubila.

Advokat Sead Spahović naglašava da se suština ispitivanja odnosila na pripreme atentata na predsednika Republike Srbije, "što znači da oni smatraju da je ona o tim pripremama nešto znala ili da je učestvovala, a o tome nema govora".

- Policija kljuka medije informacijama koje su neistinite i nema nijednog dokaza da je neko pripremao ubistvo predsednika Vučića, niti da je on prisluškivan. Sve što je policija imala dala je medijima. Na osnovu toga je lako izvesti zaključak da oni nemaju dokaze - navodi advokat Sead Spahović, u svojstvu branioca Dijane Hrkalović.

Slaviša Kokeza
Foto: MN Press

Saopštenje o Kokezi izdalo devet od ukupno 112 sudija Višeg suda

Prekjučerašnje saopštenje kojim je Viši sud u Beogradu demantovao povezanost predsednika suda Aleksandra Stepanovića sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, privedenim u nedelju na informativni razgovor, izazvalo je reakcije dela javnosti koja smatra da je Stepanović branio sebe koristeći instituciju Višeg suda koji ima 112 sudija.

Predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe Vladimir Đukanović izjavio je medijima da je funkcija predsednika suda "zloupotrebljena za lične obračune i politikantske interese".

U neformalnom razgovoru, Stepanović je juče rekao da je saopštenje suda prosleđeno medijima sa sastanka kolegijuma Višeg suda, koga čini ukupno 11 članova - predsednika sudskih odeljenja i njihovih zamenika, a u ponedeljak je kolegijumu prisustvovalo devet članova. Zbog epidemiološke situacije nije mogao da sazove opštu sednicu svih sudija.

Podsetimo, svi mediji su objavili da je Kokeza odbio poligraf navodno zbog toga što mu je tako savetovao Stepanović. Usledilo je saopštenje Višeg suda u Beogradu, u kome se to poriče i navodi da predsednik suda ne poznaje predsednika FSS.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd