Utorak 19. mar 2024.
baka Coka i Čaba Der

BRAT I SESTRA PO KRIVIČNIM DELIMA: Baka Coka i Čaba na isti način ubijali žrtve

Foto: Informer/Instagram/PrintScreen/dercaba80
Baka Coki, koja se ubila u decembru prošle godine, sudilo se zbog sumnje da je u septembru 2018. iz pištolja ubila investitora, čiju je porodicu zastupao Slobodan Ružić.

Advokat Slobodan Ružić danas je pred Višim sudom u Beogradu izjavio da su Stojanka Stojanović, poznatija kao baka Coka i plaćeni ubica Čaba Der likividirali žrtve na identičan način! Ova izjava poznatog advokata, koji u predmetu koji se vodi protiv Dera zbog ubistva Nebojše Markovića u januaru 2019. u Beogradu, brani njegovog saučesnika Alana Ciglera, izazvala je šok u sudnici Palate pravde.

HAOS U UŽICU: Staklenom flašom napao mladića i naneo mu teške telesne povrede po glavi

HAOS U UŽICU: Staklenom flašom napao mladića i naneo mu teške telesne povrede po glavi

ALEKSANDAR JE NAJLUĐI PLJAČKAŠ BANKE U SRBIJI: Terao policajce da rešavaju zagonetke kako bi im otkrio gde je novac

ALEKSANDAR JE NAJLUĐI PLJAČKAŠ BANKE U SRBIJI: Terao policajce da rešavaju zagonetke kako bi im otkrio gde je novac

DETALJI POŽARA NA PUPINOVOM MOSTU: Kakav maler - plast sena zalepio se za auspuh teretnjaka

DETALJI POŽARA NA PUPINOVOM MOSTU: Kakav maler - plast sena zalepio se za auspuh teretnjaka

- Nije dokazano da je moj klijent počinio teško ubistvo u saizvršilaštvu. U mom drugom predmetu, reč je o primeru Baka Coke, koja je iz cegera na sred ulice izvadila pištolj, pucala, ubila žrtvu na sred ulice, vratila pištolj u torbu i otišla, ona nije optužena za teško ubisto, a nema razlike u načinu izvršenja kod Čabe i kod baka Coke, a isto tužilaštvo je različito kvalifikovalo krivična dela - rekao je Ružić.

Podsetimo, baka Coki, koja se ubila u decembru prošle godine, sudilo se zbog sumnje da je u septembru 2018. iz pištolja ubila investitora, čiju je porodicu zastupao Slobodan Ružić.

Na Ružićevo poređenje baka Coke i Čabe Dera, reagovao je advokat Marko Lazović, koji zastupa brata ubijenog Nebojše Markovića, Slavišu.

- Neumesno je poređenje sa baka Cokom, niti je ona pripremala ubistvo, niti je koristila prigušivač, niti je kupila kola za izvršenje krivičnog dela kao Čaba Der. Žrtvu je poznavala, maltretirao ju je - rekao je zastupnik porodice Čabine žrtve, što je izrevoltiralo advokata Ružića.

- Nisam u karijeri izjavio ništa neumesno. Citirao sam, zato što je identično ubistvo, a kolega se informiše iz medija, što je nedopustivo - reagovao je Ružić.

Inače, prethodno je tužilaštvo predložilo da i Čaba Der i Alan Cigler budu proglašeni krivim i osuđeni na najstrožiju kaznu od 40 godina zatvora, koja je u to vreme važila za krivično delo teško ubistvo. Podsetimo, Marković je ubijen dok je ispred kuće na Banovom brdu dečija kolica stavljao u gepek. Der je, kako se vidi na snimku, istrčao iz "fijata" koji je vozio Cigler i sa osmehom na licu ga ubio, a potom se vratio u automobil.

Čaba Der, podsetimo, u Mađarskoj je već osuđen na doživotni zatvor i pred sudom u Beogradu mu se sudi u odsustvu. Porodici pokojnog Markovića, danas se obratio Cigler.

- Hteo bih da se izvinem porodici, želeo bih i lično da im izjavim saučešće. Kunem se da nisam znao da će se dogoditi ova tragedija i da će Čaba da puca - rekao je on.

Presuda za ubistvo Nebojše Markovića biće izrečena 13. jula.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd