Skip to main content
POLICIJA-TRAKA

"Malo sam se igrao i zezao sa čikom, jer je lud" Dečak otkrio zašto je vezao starca u Sremskim Karlovcima

Foto: Srbija Danas
Nezapamćena tragedija

V. K. iz Sremskih Karlovaca uhapšen je zbog sumnje da je najlonom i pertlama vezao komšiju Ž. M. i ostavio ga, nesrećni čovek preminuo u mukama.

Malo sam se igrao i zezao sa čika Ž., voleo sam da ga zadirkujem jer je lud, ali nisam hteo da ga ubijem!

Ovo je policiji izjavio V. K. iz Sremskih Karlovaca, koji je uhapšen zbog sumnje da je komšiju Ž. M vezao za drvo i onda ga ostavio da umre u najvećim mukama.

Stravičan zločin dogodio se krajem avgusta u blizini Bukovačkog puta u naselju Doka u Sremskim Karlovcima, a Ž. M. telo nađeno je slučajno u nedelju uveče. Prizor je bio stravičan, leš se raspadao, a ruke su mu bile vezane najlonom, a noge pertlama.

Policija je ubrzo rešila misteriju i privela maloletnog V. K., koji je u policiji priznao da se "malo igrao sa Ž. M".

Gađao ga kamenjem

- Nisam imao nameru da ga ubijem. Znam da je lud, pa sam se tako povremeno zezao s njim. Gađao bih ga kamenjem i nikada mi se nije suprotstavio. Tog dana sam ga video u blizini njegove kuće i palo mi je na pamet da se poigram. Rekao sam mu da sedne pored jednog drveta, što je on odmah i uradio. Imao je u džepu neki kanap od najlona i pertlu u čizmi, koje je uvek nosio. Vezao sam mu gornji deo i noge, ostavio ga i otišao sam. Mislio sam da će se sam odvezati - rekao je hladnokrvno dečak na saslušanju.

Hronika
Hronika
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Međutim, kako kažu meštani Sremskih Karlovaca, Ž. M. je bio tolika dobrica da bi poslušao svačiju naredbu.

- Jadničak, on sigurno nije smeo da se odveže jer je mislio da će ovaj da se vrati. Sigurno je umro i od gladi, i od žeđi, i od ove vrućine. Strašna i grozna smrt - kaže jedan meštanin ovog mesta, u kome su svi zanemeli kada su čuli da je predobrog Ž. M. ubio maloletnik.

Pakao sa majkom

On dodaje da je Ž. M ceo život proveo s roditeljima, a da ga je nakon očeve smrti majka, iako ima 85 godina, maltretirala i tukla. Inače i ona i sin Ž. M su bili psihički oboleli.

Hitna pomoć
Foto: Srbija Danas

- Leti je išao u čizmama i centrom šetao svinju. On mrava ne bi zgazio. Svima je hteo da pomogne, a nije imao nikoga od bližih, samo majku. Mi komšije smo pokušavali da mu pomognemo da ode u neki dom, ali nismo uspeli na vreme - kaže taj meštanin.

U subotu, 1. septembra, Ž.  majka je došla kod prve komšinice da joj kaže da joj je sin nestao.

- Rekla mi je: "Nema Ž. M." Pitala sam je kako ga nema, a ona je odgovorila: "Pa nema ga od sinoć." Pitala sam je: "Pa kako to", a ona mi je rekla: "Ma sigurno je pobegao od kuće, izgubio mi je ključ, pa sam ga grdila!" Ja sam se odmah spremila i otišla u policiju i prijavila njegov nestanak - kaže komšinica porodice nastradalog.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd