fbpx
Skip to main content
Dijana Hrkalović

HRONOLOGIJA VRAĆANJA DIJANE HRKALOVIĆ NA FABRIČKA PODEŠAVANJA: Od namćora preko fatalne plavuše do osobe koja citira Bukovskog

Foto: Yotube/Printscreen/MUP Republike Srbije
Remont Dijane Hrkalović kroz vreme

Kontroverzna Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka u MUP čije se ime dovodi u vezu sa kriminalcem Darkom Elezom i zloglasnim klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u proteklih 15 godina prošla je kroz nekoliko drastičnih transformacija imidža. Ipak, jednu stvar nikad nije menjala, a to su veze sa navijačima sa južne tribine stadiona FK Partizan, za koje se vezuju brojne kriminalne radnje poput ubistava i trgovine drogom.

HAOS NA NOVOM BEOGRADU: Maloletnik uboden oštrim predmetom, zadobio povrede grudnog koša i butine

HAOS NA NOVOM BEOGRADU: Maloletnik uboden oštrim predmetom, zadobio povrede grudnog koša i butine

"MAMA, VIDI, KOLJEMO TI SINA" Stravični snimci Belivukovih zverstava - žrtve silovali sekirama, drškom od metle i šipkom

"MAMA, VIDI, KOLJEMO TI SINA" Stravični snimci Belivukovih zverstava - žrtve silovali sekirama, drškom od metle i šipkom

VELJIN KOLJAČ ŠOKIRAO SVE PRILIKOM SASLUŠANJA: Negirao vezu sa ubistvima, a kada su mu pokazali sliku uradio je nešto ODVRATNO

VELJIN KOLJAČ ŠOKIRAO SVE PRILIKOM SASLUŠANJA: Negirao vezu sa ubistvima, a kada su mu pokazali sliku uradio je nešto ODVRATNO

Te veze sa navijačima se naslućuju na dosad najstarijem poznatom snimku Dijane Hrkalović koji je zimus objavljen u medijima. Veruje se da je nastao pre nekih petnaestak godina i na njemu je Hrkalović možda u starijem tinejdžerskom dobu, skoro neprepoznatljiva u odnosu na danas. Osim po karakterističnom, malo dubljem glasu.

Izblajhane plave kose, sa naglašenom crnom šminkom na očima, Hrkalović se u bašti nekog kafića smeje u kameru nepoznatom muškarcu koji je snima. Najpre se čuje kako ta osoba kaže: "Ovaj radi za neku tajnu službu", ali nije poznato na koga misli. (Ironično, Hrkalović će kasnije u MUP Srbije preći upravo iz jedne tajne službe - BIA, 2014. godine.)

Snimatelj se zatim obraća Dijani Hrkalović i kaže joj: "Reci mu, reci mu", što znači da je snimak najverovatnije nastao kao poruka nekoj trećoj osobi.

Nasmejana Dijana Hrkalović pita: "Šta treba da kažem?", a muškarac iza kamere odgovara: "S kim ide". U tom trenutku ona odgovara:

"Ideš sa najjačom ekipom Grobara, ubedljivo!"

"Mračni" srednji period u MUP-u

Premotavamo desetak godina unapred i Dijana Hrkalović je postala veoma uticajan državni sekretar u MUP Srbije. U međuvremenu je ušla u politiku. Najpre kod Bogoljuba Karića kao član Pokreta snaga Srbije, a zatim u SNS.

To je sada drastično drugačija osoba. Poslovično namrštena, neuredne frizure često vezane u rep, ponekad grubog tena, obučena u jednobojne kombinacije, najčešće sivu, crnu ili teget. Zakopčana je do grla i u modnom smislu i u prenetom značenju. Ne daje izjave za javnost, a kamoli da se snima, a kamoli nasmejana.

Dijana Hrkalović
Foto: Printscreen/Youtube/PortalInformer

U međuvremenu je diplomirala psihologiju. Kažu da se meša u sve važnije policijske istrage, neretko i direktno kao islednik. Što je najvažnije, i dalje je prate glasine o vezi sa južnom tribinom: kasnije će mediji tvrditi da je u tom periodu održavala veze sa pripadnicima kavačkog mafijaškog klana, ali i sa vođama navijačima Partizana ogrezlim u najtežim krivičnim delima. Sa pojedinim je, navodno, izvesno vreme bila i u emotivnoj vezi.

U MUP-u ostaje do 30. maja 2019. godine, kada je razrešena funkcije i od tada je u "ilegali" sve do 2021.

Povratak na fabrička podešavanja

Iz ilegale izlazi početkom godine, najpre nerado, silom prilika, kada je pukla priča o Velji Nevolji i njegovom kriminalnom klanu.

U martu je saslušavana u prostorijama SBPOK zbog navodne povezanosti sa Elezom i Belivukom, kada je odbila poligrafsko testiranje. Poligraf je odbila i na saslušanju zbog povezanost sa aferom prisluškivanja predsednika. Beogradski mediji preneli su tada da je prvobitno pristala da bude testirana, ali da se u poslednjem trenutku predomislila i odbila.

Mic po mic, Dijana Hrkalović potom ne samo da je potpuno izašla iz ilegale, već je i otvorila nalog na Instagramu, gde objavljuje detalje svog novog modnog preobražaja, ali i šalje tajnovite poruke i komunicira sa navijačima sa južne tribine Partizana, bliskim Velji Nevolji.

Dijana Hrkalović
Foto: InstagramPrintscreen/dijanahrkalovic

To je opet drastično drugačija osoba. Tehničkim rečnikom, vratila se na fabrička podešavanja, ali sa znatno unapređenim "hardverom". Nije više poslovično namrštena, već poslovično nasmejana, kao na početku karijere. Nije neuredna, već doterana, zategnuta, ispolirana, besprekornog tena.

Upućeni tvrde da je boravak u "ilegali" posle odlaska iz MUP iskoristila da poradi na sebi, između ostalog da sredi zube i malo "dotera" usne, ali i da doktorira psihologiju. Sigurno je i da je sredila obrve, jer je vlasnik kozmetičkog salona posle zahvata objavio snimak na društvenim mrežama. Tom prilikom nam je usputnim komentarom otkrio i da Dijanu Hrkalović, izgleda, prati veliko obezbeđenje gde god da se kreće.

To može da znači i zatvor

Dijana Hrkalović se sada svojim preobražajem šepuri na Instagramu. Ali više nije zakopčana do grla i neupadljivo obučena. Sada bukvalno sve pršti od boja - žuta, ružičasta, narandžasta... najčešće u haljini bez rukava ili čak u šorcu i majicama na bretele.

U jednom takvom izdacnju, jarkožutom, bila je i na proslavi svog 34. rođendana u nedelju, o čemu je obavestila svet putem Instagrama, uslikana sa tortom u obliku srca i buketom belih ruža.

Nekoliko sati kasnije, takođe putem Instagrama, poslala je kriptičnu poruku: "Ako ćeš da pokušaš, idi do kraja... A to može da znači i zatvor". Radi se o rečima poeme "Idi do kraja", američkog pesnika i pripovedača Čarlsa Bukovskog, kojeg nova Dijana često citira na Instagramu.

U objavu je umetnula i refren pesme "Girl on Fire" američke pevačice i kompozitorke Ališe Kiz: "And she's not backing down... This girl is on fire! She's walking on fire..."

Zatim se zahvalila svima na podršci i "ovome što ste napravili za mene". Na to joj je odgovorio jedan pratilac koji se na Instagramu predstavio kao "grobar", to jest navijač FK Partizan.

Dijana Hrkalović
Foto: Instagram/Printscreen

"Diksi izgrmeli smo sinoć u Novom Sadu kako dolikuje najjačoj tribini na svetu, ljubim te", poručio joj je "grobar" koji kao profilnu sliku koristi fotografiju zloglasnog Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je bio vođa jedne frakcije navijača Partizana.

Belivuk je u pritvoru pod sumnjom da je upravljao kriminalnim klanom koji se bavio švercom droge i svirepim likvidacijama svih koji bi mu u tom poslu zasmetali. Žrtve su odvođene u kuću strave u Ritopeku gde su satima mučene i kasapljene, a zatim ubijane i mlevene u industrijskoj mašini za mlevenje mesa i pretvarane u "ljudske ćevape".

"Grmljavina na najjačoj tribini", koju u poruci Dijani Hrkalović ističe "grobar" sa slikom Velje Nevolje, zapravo je skandiranje "Vučiću, pederu" na utakmici Proleter - Partizan u Novom Sadu u subotu uveče. Da li je zahvalnost Dijane Hrkalović na Instagramu "na ovome što ste napravili za mene" upućena navijačima Partizana koji su "izgrmeli na tribini u Novom Sadu" ili nekom drugom, ostaje podložno tumačenjima.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd