fbpx
Skip to main content
Ninoslav Jovanović

DOŽIVOTNA ROBIJA: Malčanski Berberin i vaterpolista zauvek ostaju iza rešetaka! Obojica počela da služe NAJSTROŽU KAZNU!

Foto: Srbija Danas/Facebook/Printscreen/Ninoslav Jovanović
Ot­ka­ko je 1. de­ce­m­bra 2019. uve­de­na ka­zna do­ži­vo­t­nog za­tvo­ra, već ima­mo dvo­ji­cu osu­đe­ni­ka, ko­ji su ne­dav­no pre­ba­če­ni u ka­za­ma­te na izdržavanje.

Dejan Dabović (30), nekadašnji vaterpolista, poslat je prošle nedelje na izdržavanje doživotne kazne zatvora, piše Kurir, i tako je postao drugi osuđenik u Srbiji koji će do smrti ostati iza rešetaka!

Pre Dabovića, koji je osuđen zbog svirepog ubistva bivše devojke u Novom Sadu, na doživotnu robiju osuđen je i Ninoslav Jovanović (48), poznatiji kao Malčanski Berberin, koji je istu kaznu počeo da služi u avgustu.

UBICE NISU ODAVDE! Stojanka Đokić tvrdi da ZNA ZBOG ČEGA su joj pobili porodicu

UBICE NISU ODAVDE! Stojanka Đokić tvrdi da ZNA ZBOG ČEGA su joj pobili porodicu

DIJANINI KOMPANJONI PADAJU JEDAN ZA DRUGIM: Sa NJIMA se viđala i kad je napustila MUP, jedan snimak mogao bi sve da otkrije

DIJANINI KOMPANJONI PADAJU JEDAN ZA DRUGIM: Sa NJIMA se viđala i kad je napustila MUP, jedan snimak mogao bi sve da otkrije

STRAVIČAN LANČANI UDES KOD ŠAPCA! Jedno lice poginulo, sedmoro povređenih!

STRAVIČAN LANČANI UDES KOD ŠAPCA! Jedno lice poginulo, sedmoro povređenih!

Teška krivična dela

- Doživotna kazna zatvora uvedena je izmenama Krivičnog zakonika u decembru 2019. Nisu prošle ni dve godine od uvođenja ove sankcije za najveće monstrume, a mi imamo već dvojicu takvih osuđenika - kaže izvor i objašnjava da je Ministarstvo pravde usvojilo predlog Fondacije "Tijane Jurić“, koja nosi ime po devojčici (15) koja je silovana i ubijena, da se u krivična dela sa najstrožim zaprećenim kaznama ubroje teško ubistvo, silovanje, obljuba nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem sa smrtnim ishodom.

Prvi osuđenik u Srbiji koji će ostatak svog života provesti iza zidina kazamata je zloglasni Malčanski Berberin, višestruki silovatelj povratnik, koji je samo 20 dana od uvođenja novog zakona oteo i 10 dana držao u zatočeništvu devojčicu (12) iz Niša. Njegov zločin uznemirio je i zgrozio Srbiju, a sudija Višeg suda u Nišu, obrazlažući odluku sudskog veća, rekla je „da bi njegovo puštanje na slobodu bilo rizik po novu žrtvu, kao i da je ovo jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo“.

Samo nekoliko dana nakon što je Jovanović oteo devojčicu u Nišu, 26. decembra 2019. u Novom Sadu se dogodilo monstruozno ubistvo. Nekadašnji vaterpolista Dejan Dabović iz Herceg Novog nasred ulice je nožem iskasapio bivšu devojku Dušanku Jocović samo zato što nije htela da mu se vrati.

Sudija novosadskog Višeg suda Ivana Josifović prilikom izricanja presude rekla je da je on tukao i ubadao Dušanku dok se ona bukvalno borila za vazduh.

Dejan
Foto: Facebook

Naši robijaju i u svetu

Osuđivani u Mađarskoj, Italiji, Španiji, Malti Srpski državljani na doživotne kazne zatvora osuđivani su i u inostranstvu. Najpoznatiji je Marinko Magda, koji je ubio 14 ljudi i robija u Mađarskoj. U toj državi na istu kaznu osuđen je i plaćeni ubica Čaba Der iz Čantavira. Subotičanin Norbert Feher, poznatiji kao Igor Vaclavić i Igor Srbin, osuđen je na čak dve doživotne i to u Italiji i Španiji zbog ubistva petoro ljudi. Poslednji u nizu je Bojan Čmelik. On je osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva biznismena Huga Hetkutija 2018, a kaznu će služiti u samici.

Bojan Čmelik
Foto: Printscreen/Youtube/ ONE News Malta

Nesrazmerno zlo

- Ovo je teško ubistvo, okrivljeni je izvršio zločin iz bezobzirne osvete, u želji da Dušanki vrati nesrazmernim zlom zbog zla koje je smatrao da je njemu naneto raskidom dugogodišnje emotivne veze - rekla je sudija.

Naš izvor objašnjava da će Jovanović i Dabović u zatvoru imati isti tretman kao i zatvorenici koji nisu osuđeni na doživotnu, a smešteni su u zatvoreni deo kazamata.

- Oni se nalaze u istom režimu kao i ostali osuđenici. Imaju pravo na posete, pakete, šetnje, telefonski poziv. U zatvoru će obavljati predviđene aktivnosti, kao i svi ostali. Jedina razlika između njih i drugih kažnjenika je to što oni nikada neće izaći na slobodu - objašnjava naš sagovornik.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd