fbpx
Skip to main content
Darko Elez i Velja Nevolja

PREDSTAVLJALI BI OZBILJNU PRETNJU PO BEZBEDNOST NAŠE ZEMLJE: Velja Nevolja i Elez hteli jednu veliku ekipu

Foto: MN Press/MUP
Elez je uhapšen u decembru prošle, a Belivukova i Miljkovićeva ekipa je sa ulica sklonjena početkom februara ove godine

Isti pokrovitelji, ali i vođe, povezuju dve kriminalne grupe, čije su pripadnike operativci MUP Srbije poslednjih meseci smestili iza rešetaka.
Zahvaljujući tome sprečeno je spajanje ekipa, koje bi predstavljale ozbiljnu pretnju po bezbednost naše zemlje, a daleko bi po novcu i moći nadjačale "zemunski klan". Hapšenjem Darka Eleza, a potom i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izbegnuta je opasnost od stvaranja mafijaške organizacije, čije bi delovanje imalo dalekosežne posledice.

"Seksualno zlostavljanje, a Mika mi je kao otac" Iva Ilinčić poslala snažnu poruku svim ženama, ali i nasilnicima

"Seksualno zlostavljanje, a Mika mi je kao otac" Iva Ilinčić poslala snažnu poruku svim ženama, ali i nasilnicima

PRETI MU 40 GODINA ROBIJE ZBOG UBISTVA DETETA: Danas presuda ocu za kojeg se sumnjiči da je pretukao sina u Zemunu

PRETI MU 40 GODINA ROBIJE ZBOG UBISTVA DETETA: Danas presuda ocu za kojeg se sumnjiči da je pretukao sina u Zemunu

TUGA U POŽEZI: Opština proglasila Dan žalosti, dvoje mladih ubila struja

TUGA U POŽEZI: Opština proglasila Dan žalosti, dvoje mladih ubila struja

Naime, obe kriminalne grupe, prema operativnim podacima službi bezbednosti regiona, povezane su sa "kavačkim klanom ", koji je u ovom trenutku jedan od glavnih snabdevača kokainom zemalja Zapadne Evrope. Elez je, prema nezvaničnim saznanjima, jedno vreme "šurovao" i sa "škaljarskom ekipom", ali se poslednjih godina priklonio suparničkoj grupi.

- Postoje ozbiljne indicije da su ljudi koji se povezuju sa Elezom organizovali ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. U ovom zločinu su, na neki indirektan način, učestvovali i pripadnici Belivukove ekipe. Od tog krvavog jula 2018. godine, kada je usmrćen poznati advokat, počinje neka njihova tešnja saradnja, koja je trebalo da se završi i svojevrsnom kriminalnom "fuzijom"- navodi svedok blizak istrazi.

O ovome je, na neki način, pre dva dana govorio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kada je rekao da kriminal ne poznaje granice i da mafijaši međusobno sarađuju. Jer, Eleza, rođenog u Sarajevu, potražuje sud u BiH, sumnjičeći ga za razna nedela.

- Darko Elez sa jedne i Belivuk i Miljković sa druge strane jesu povezani slučajevi. Oni su planirali da osnuju savezništvo i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukov i Miljkovićev klan. Oni nisu smeli da budu u isto vreme na istom prostoru - navodi svedok blizak istrazi.

Darko Elez
Darko Elez
Foto: MUP

Elez je uhapšen u decembru prošle, a Belivukova i Miljkovićeva ekipa je sa ulica sklonjena početkom februara ove godine. Obojici je, kako se sumnja, glavni šef Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavčana", koji je trenutno u Crnoj Gori. Sa lažnim identitetom je boravio u Ukrajini, gde su ga pronašle plaćene ubice krajem maja prošle godine u Kijevu.

Smrt je izbegao zahvaljujući činjenici da su se egzekutori na trenutak uspaničili i nisu uspeli da ga ubiju, već teško rane. Kada je ukrajinska policija uspela da pohvata osumnjičene za napad na Zvicera i obelodani njihova imena, usledila je odmazda.

Belivukova i Miljkovićeva ekipa uhapšena je, pored ostalog, i zbog sumnji da su namamili, oteli, a potom i likvidirali "pink pantera" Milana Ljepoju. Reč je o osveti, jer su dvojica od napadača na Zvicera u Kijevu, iz Niša, odakle je i Ljepoja. Šef "kavačkog klana" imao je stvarne ili pogrešne operativne podatke, to se sada ne zna, da ih je angažovao "panter".

Isti neprijatelji

Eleza sa jedne i Belivuka i Miljkovića sa druge strane, pored istog gazde, povezuju i isti neprijatelji, pritom nije reč samo o "škaljarcima", već i njihovim saradnicima. Pominju se Luka Bojović i kriminalna grupa, kojom sada rukovodi Filip Korać. Upravo je advokat Miša Ognjanović bio njihov branilac i pravni zastupnik.

- Sumnja se da je Ognjanović usmrćen iz tog razloga. Sa druge strane, dok su Belivuk i Miljković boravili nedavno u Crnoj Gori kod Zvicera, spremano je ubistvo Bojovićevog i Koraćevog bliskog saradnika Marka Ljubiše Kana u Budvi. Uhapšen je Kraljevčanin Lazar Ilić, inače Belivukov i Miljkovićev "vojnik", koji je trebao da izvrši tu likvidaciju - navodi svedok blizak istrazi.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
8 Beograd