Skip to main content
Ramuš Haradinaj

HARADINAJ NIJE SAGLASAN DA BUDE IZRUČEN?! Ovo piše u SRAMNOJ odluci FRANCUSKOG SUDA

Foto: Profimedia
Ovo su četiri tačke skandalozne odluke franucskog suda

U obrazloženju odluke francuskog suda navedene su četiri tačke kojima se sud rukovodio da ne izruči Ramuša Haradinaja Srbiji, a saopštio ih je na pres konferenciji premijer Aleksandar Vučić.

ZAŠTO JE ROJTERS PUSTIO LAŽNU VEST O HARADINAJU?! Šta se krije iza kiksa najveće novinske agencije

IVANOVIĆ O PRESUDI ZA HARADINAJA: Nema iznenađenja, niko nije verovao da će se suditi po pravdi!

Ovako izgleda odluka francuskog suda:

1. Sud konstatuje da su u razmotranju zahteva od 6.1.2017. ispunjeni svi uslovi, što znači da je Srbija dostavila dokumenta potrebna za taj slučaj.

2. Odbacuje se podnesak od 1. marta 2017. države podnosioca, tražen inače da bi se proverilo da li Srbija ima nove činjenice i iskaze, a ne samo one koje su već uzete u razmatranje prilikom presuđivanja Haškog ad hok tribunala.

Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

3. Ramuš Haradinaj nije saglasan da bude izručen.

4. Sud je utvrdio da izručenje Ramuša Haradinaja podnosiocu zahteva može da ima izuzetno teške posledice po njega.

Premijer je na današnjoj pres konferenciji nakon vanredne sednice vlade povodom oslobađanja Haradinaja istakao da je ključna četvrta tačka, koja je, kako je naveo sramna, protivpravna, apsolutno nepravična i pre svega politička.

Ništa manje nije skandalozna ni treća tačka u kojoj se konstatuje da Haradinaj ne želi da bude izručen, što je potpuno očekivano, ali nije valjan razlog da se tek tako prihvati taj njegov zahtev.

Ramuš Haradinaj
Foto: Reuters

Zanimljivo je da je jutros ugledna britanska agencija Rojtrers pod oznakom hitno prenela da je sud u francuskom gradu Kolmaru odlučio da lidera OVK Ramuša Haradinaja izruči Srbiji, koja ga potražuje zbog zločina nad Srbima.

Rojters je, doduše prvi od stranih agencija, emitovao taj "fleš" 10 minuta od početka zasedanja suda, u 9 sati, a potom i celu informaciju da će Haradinaj biti izručen Srbiji.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Anonimni's picture

Anonimni

Sramna i naivna presuda, najskandaloznija presuda za ratne zločine! Francuski sud ovom odlukom je ponovio zločine Haradinaja - ubistva civila, silovanja, mučenja srpskog stanovništva.

0 | 0
Vukša's picture

Vukša

"HARADINAJ NIJE SAGLASAN DA BUDE IZRUČEN" - pa ni Hitler da je bio uhvaćen ne bi bio saglasan da se izruči Rusima ili međunarodnom sudu, i to bi bio razlog za francuski sud da ga pusti na slobodu!!???

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd