Skip to main content
Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović

HRKALOVIĆKU ISPITIVALI ŠEST SATI, STEFANOVIĆA TRI: Evo o čemu su davali iskaz Sektoru unutrašnje kontrole

Foto: ATA images
Nekadašnji čelnici MUP juče su u Sektoru unutrašnje kontrole detaljno objašnjavali sve o međusobnim optužbama koje su prethodnih dana iznosili u javnosti

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i bivši ministar policije Nebojša Stefanović satima su juče u policiji davali iskaze nakon što su prethodnih dana izneli niz međusobnih optužbi!

STEFANOVIĆ I HRKALOVIĆEVA POZVANI U POLICIJU: Oglasio se MUP

STEFANOVIĆ I HRKALOVIĆEVA POZVANI U POLICIJU: Oglasio se MUP

DIJANA HRKALOVIĆ SE OBRATILA U PROGRAMU UŽIVO: Tvrdi - OVO je ključni dokaz da je Stefanović prisluškivao Vučića (FOTO)

DIJANA HRKALOVIĆ SE OBRATILA U PROGRAMU UŽIVO: Tvrdi - OVO je ključni dokaz da je Stefanović prisluškivao Vučića (FOTO)

PRVE REČI STEFANOVIĆA NAKON TRI SATA U ZGRADI MUP: Izašao ozbiljnog izraza lica u pratnji advokata

PRVE REČI STEFANOVIĆA NAKON TRI SATA U ZGRADI MUP: Izašao ozbiljnog izraza lica u pratnji advokata

Oni su davali iskaz u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP, a prva je, nešto pre devet časova, stigla Hrkalovićka. Ona je u SUK iskaz davala gotovo šest sati. Stefanović je u SUK stigao oko 13.50 i na saslušanju je ostao skoro tri sata.

Inače, SUK je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pozvao Hrkalovićku i Stefanovića prvenstveno radi provere njenih navoda u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Prošle nedelje je najpre Hrkalovićka optužila Stefanovića da je prisluškivao predsednika Vučića, namestio slučaj "Jovanjica" i štitio klan Veljka Belivuka. Potom je Stefanović dva dana kasnije odbacio njene navode, tvrdeći da je ona u prošlosti menjala stav u skladu sa svojim interesima. Naveo je i da nije "zaverenik protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića" i da njegovu politiku podržava 20 godina. Izneo je i tvrdnju da je Hrkalovićka letovala s članom kavačkog klana. Pažnju javnosti privukla je i optužba Hrkalovićke na račun Stefanovića da je on koristio Skaj telefon, čija je upotreba zabranjena u našoj zemlji i smatra se krivičnim delom.

Bivši šef u beogradskoj policiji Marko Nicović kaže da je saslušanje dvoje nekadašnjih čelnika MUP redovan postupak nakon ozbiljnih optužbi koje je Hrkalovićka iznela.

- Naravno da njena reč nije dovoljna da bi se pokrenuo postupak protiv bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, pa je zato i urađeno dodatno saslušanje kako bi se utvrdilo da li ima elemenata za pokretanje postupka prikupljanja informacija - objašnjava Nicović i podseća da su oni pozvani zbog navoda u vezi sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem, poznatijem kao Mali Senta, i slučajem "Jovanjica".

- Neophodno je utvrditi ko je sve učestvovao u tom slučaju i ispitati sve inspektore koji su na njemu radili. Takođe, treba utvrditi da li je bilo međunarodne saradnje - objašnjava Nicović.

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da Hrkalovićka i Stefanović raščišćavaju svoje lične odnose i "sigurno će pokušati da tu uvežu još ko zna šta". Dodaje da će verovatno biti formiran predmet i da će se ići u prikupljanje informacija.

- Ne znam da li će doći do proširenja istrage. Sudski postupak za slučaj "Jovanjica" je u toku. Ako se bude išlo u proširenje istrage, ona može samo da se proširi na nih dvoje, odnosno Hrkalovićku i Stefanovića - kaže Spasić.

Profesor bezbednosti Ilija Životić kaže da cela ova, kako kaže, melodrama koja se trenutno odvija u medijima, a tiče se nekadašnjih visokih funkcionera MUP, mora da bude lekcija kada se u budućnosti budu birali kadrovi koji će voditi ovo ministarstvo.

- Vrh srpske policije mora biti rezervisan isključivo za adekvatno školovane, visoko moralne i patriotski nastrojene osobe koje shvataju da to što rade nije samo posao već čast, koja se ogleda u tome da se staraju o bezbednosti svoje zemlje, svog naroda i svog predsednika - naglašava Životić.

BONUS VIDEO: Ukrajinski dronovi "love" ruske vojnike noću

 

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd