Skip to main content
Ognjanović

Ispovest sina ubijenog advokata: Ubica mi je uperio pištolj u glavu, gledali smo se oči u oči!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović - Srbija Danas/Saša Džambić
Policija i dalje traga za počiniocem ovog svirepog ubistva

Ubica advokata Dragoslava Ognjanovića pet sekundi je držao na nišanu njegovog sina Petra, koji je mrtvog oca držao u naručju. U šestoj sekundi napadač je spustio pištolj i pobegao.

O neizvesnih pet sekundi u kojima se ubica dvoumio da li da puca i u Ognjanovićevog sina, koji je jedini svedok zločina, na saslušanju u policiji govorio je i Petar Ognjanović.

- Otac i ja smo izašli iz automobila i krenuli ka zgradi kada nam je ubica prišao i pucao u mog oca. Nisam ni osetio da me je metak pogodio u šaku. Sagnuo sam se, podigao oca uspravno i vikao "tata". Ubica koji je već otrčao u tom trenutku se okrenuo, pogledao nas, video da je moj otac i dalje živ, vratio se do nas i s pet hitaca u tatu, koji mi je bio u naručju - rekao je Petar Ognjanović.

On je dodao da je osetio kako se telo njegovog oca trza, a onda je napadač okrenuo pištolj ka njemu.

Dragoslav Ognjanović
Foto: SD/MC/ilustracija

- Pet paklenih sekundi držao mi je pištolj uperen u glavu. Pet sekundi očaja. Bio sam siguran da će pucati, da će ubiti i mene. Gledali smo se u oči, a onda je spustio oružje i otrčao - rekao je sin ubijenog advokata.

Za sada nije utvrđeno zbog čega je atentator odlučio da pošteti advokatovog sina. Policija i dalje traga za napadačem na Dragoslava Ognjanovića, a istraga ide u više pravaca koji se uglavnom ogu dovesti u vezu s advokatovim klijentom Lukom Bojovićem.

Jedan pravac istrage usmeren je ka krvnoj osveti koju Bojović i njegov klan vode s crnogorskom porodicom Slobodana Šaranovića, dok se drugi odnosi na rat između škaljarskog klana s kojim je Luka bio blizak i kavačkog klana.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd