fbpx
Skip to main content
Dedovic i Stamatoivić ubistvo

ISTA ČETVORKA LIKVIDIRALA ŠKALJARCE U ATINI I NA KRFU? Istražitelji prikupili dokaze koji povezuju ova ubistva

Foto: YoutubePrintscreen/OneTV
Korišćen je identičan "recept"

Grčki istražitelji prikupili su dokaze koji ukazuju da su četvorica muškaraca koja su ubila vođu škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru u Atini u julu likvidirala i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

STRAVIČAN ZLOČIN KOD OSEČINE: Milovan izrešetan u svom dvorištu, naočigled supruge!

STRAVIČAN ZLOČIN KOD OSEČINE: Milovan izrešetan u svom dvorištu, naočigled supruge!

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU, KOD GENEKSA: Goreo stan na 11. spratu, vatrogasci lokalizovali vatru (VIDEO)

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU, KOD GENEKSA: Goreo stan na 11. spratu, vatrogasci lokalizovali vatru (VIDEO)

NAĐENA CRNA KUTIJA MiG-21 KOJI SE TRAGIČNO SRUŠIO! Komisija utvrđuje okolnosti pod kojima su poginula dva pilota

NAĐENA CRNA KUTIJA MiG-21 KOJI SE TRAGIČNO SRUŠIO! Komisija utvrđuje okolnosti pod kojima su poginula dva pilota

Kako prenose grčki mediji, tokom istrage je utvrđeno da je u Kožara i Hadžića pucano iz četiri oružja, na osnovu čega je zaključeno da su automobil u kom su bili ispred vile, gde su boravili na tom ostrvu, okružile četiri osobe i istovremeno otvorile vatru.

Identičan recept

- Dedović i Stamatović ubijeni su u restoranu na periferiji Atine, dok su sedeli sa suprugama i decom. U restoran su ušla četiri muškarca, obučena u crno, opkolila njihov sto i zapucala. Njih su snimile sigurnosne kamere i na snimku se jasno vidi kako hladnokrvno ubijaju "škaljarce". Na gotovo identičan način su nekoliko meseci kasnije na Krfu ubijeni i njihovi saradnici iz istog klana, Kožar i Hadžić, što istražitelje dovodi do zaključka da je velika mogućnost da su ubice isti ljudi - prenose grčki mediji i dodaju da su i kamere na Krfu snimile atentatore i da se radi na njihovoj identifikaciji.

Osim što su u oba ubistva učestvovale četiri osobe, oni podsećaju da je tokom likvidacije u Atini ispaljeno 30 metaka, a na Krfu 25.

DEDOVIĆ SARADNICIMA

"Svi će kupovati naš kokain"

Prema informacijama grčkih medija, Igor Dedović je posle hapšenja Jovana Vukotića u Turskoj i njegovog izručenja Srbiji postao apsolutni vođa škaljarskog klana.

- Svi u Evropi će kupiti naš kokain i Pirej će postati naša luka - rekao je navodno Dedović svojim saradnicima, tvrde grčki mediji.

- Interesantno je i da su tokom istrage prvog ubistva u restoranu istražitelji pronašli čak pet luksuznih stanova koje su koristili Dedović i Stamatović. Na osnovu otisaka i pronađenih DNK tragova, utvrđeno je da je u najmanje dva stana boravio i Hadžić - otkrili su oni.

Bili u kontaktu

Da li je Hadžić boravio u Atini i u vreme ubistva dvojice prijatelja, oni zasad ne mogu sa sigurnošću da tvrde, ali se veruje da je tada pukom srećom izbegao ubistvo, pošto su Dedović i Stamatović otišli na "oproštajnu večeru" s porodicama, one su sutradan trebalo da se vrate u Crnu Goru.

- Nema sumnje da je bio u kontaktu s njima do poslednjeg trenutka, ali se još uvek sa sigurnošću ne zna da li je u vreme ubistva bio u Atini, kao i gde se kretao posle brutalne likvidacije u restoranu. Sumnja se da je boravio na relaciji Mikonos-Krf. Sa sigurnošću se može reći da je vilu na Krfu iznajmio krajem juna i to na period od tri meseca - preneli su oni.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd