fbpx
Skip to main content
Veljko Belivuk

KLUPKO SE ODMOTAVA: Veljin ortak naručivao LIKVIDACIJE PO CRNOJ GORI - evo KO je bio meta

Foto: MN Press
Na optužnici se našao i Lazar Ilić (24), kog srpska policija sumnjiči da je u oktobru prošle godine po nalogu Veljka Belivuka, ubio Aleksandra Šarca

Nikola Vušović (31), zvani Džoni sa Vračara, naručio je ubistvo Marka Ljubiše Kana, istaknutog pripadnika "škaljarskog klana", piše u optužnici koju je podiglo crnogorsko specijalno tužilaštvo.

JEZIVI DETALJI OPTUŽNICE: Belivukovi kasapini čupali nokte, tukli, klali - Lazara PEKLI PEGLOM, pa uradili groznu stvar

JEZIVI DETALJI OPTUŽNICE: Belivukovi kasapini čupali nokte, tukli, klali - Lazara PEKLI PEGLOM, pa uradili groznu stvar

GURAO MU BILIJARSKI ŠTAP I KUGLE U ANALNI OTVOR: Ko je Veljin vojnik koji je krvoločno silovao mladića na stadionu?

GURAO MU BILIJARSKI ŠTAP I KUGLE U ANALNI OTVOR: Ko je Veljin vojnik koji je krvoločno silovao mladića na stadionu?

RAZRAĐENA TAKTIKA: Ovako Zvicer beži od policije i mafije po Južnoj Americi, uzeo novi identitet, evo koga glumi

RAZRAĐENA TAKTIKA: Ovako Zvicer beži od policije i mafije po Južnoj Americi, uzeo novi identitet, evo koga glumi

Osim njega, na optužnici se našao i Lazar Ilić (24), kog srpska policija sumnjiči da je u oktobru prošle godine po nalogu Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ubio pripadnika “Pink pantera” Aleksandra Šarca (35) u garaži Tržnog centra Ušće, prenosi Informer.

Prema pisanju “Pobjede”, u optužnici se navodi da je likvidaciju Marka Ljubiše Kana organizovao Džoni sa Vračara i da je hice u “škaljarca” trebalo da ispali Lazar Ilić iz Kraljeva, pucač “kavačkog klana”.

Jasno podeljene uloge

– Lazar Ilić je po nalogu Džonija sa Vračara trebalo da puca u Kana, dok je Strahinja Savić bio zadužen da prati metu, ali i pruža logističku podršku. Osim njih dvojice, Džoni je angažovao i Grgu Milićevića, Miloša Klecka i Nikolu Milekovića i svi oni su imali svoje zadatke u okviru kriminalne grupe – navodi ovaj list.

Tokom davanja iskaza, Savić je na fotografiji prepoznao i Nikolu Milekovića kojeg je upoznao u Beogradu nekoliko godina ranije i za koga je, kako tvrdi, jedno vreme u Beču rasturao heroin.

Verodostojnost Savićevog iskaza pred crnogorskim istražiteljima potvrđena je sadržajem komunikacija koje je policija pregledala nakon što im je dao šifru svog kriptovanog telefona.

Kako se navodi u optužnici, on je informacije o kretanju Kana javljao osobama koje su u kriptovanom telefonu bile zavedene pod imenima Predator i Pirana.

Savić je prilikom iznošenja odbrane kazao da sa Ilićem ima višegodišnje poznanstvo i da mu je Ilić prilikom susreta sredinom 2020. godine predao kriptovani telefon "Google", rekavši mu da će za njega morati nešto da odradi kada za to dođe vreme.

Savić je ustvrdio da je prihvatio Ilićevu ponudu jer mu je dugovao 10.000 pod kamatom.

Ilić je Saviću poslao kodove drugih članova ove grupe sa kojima ga je povezao preko telefonske veze.

U početku je bilo četiri učesnika: Predator (Nikola Meleković), Pirana (Džoni), Ahiles (Lazar Ilić) i Voja Tankosić (Strahinja Savić).

Pošto je po nalogu Ilića u Budvi iznajmio tri stana koji su bili potrebni njemu i grupi za ,,neki posao“ Savića je Ilić pozvao telefonom i podsetio ga da mu je dužan novac, ali da mu se dug sa 10.000 smanjio na 7.500 evra i da zbog tog duga opet mora da uradi nešto za njega.

Kum pokvario planove

Pre drugog odlaska u Crnu Goru, grupa je obezbedila Saviću lažni pasoš na ime Marin Milan sa kojim je trebao da uđe u Crnu Goru preko zvaničnog prelaza.

Savić je 20. janura 2021. drugi put otišao u Budvu gje se sreo sa Ilićem i dva dana opservirao lokal "Kadmo" u koji je, kako mu je rečeno, trebalo da dođe Kan u blindiranom "mercedesu" G klase.

O dolasku Kana trebalo je da javi Iliću koji je spremno čekao da puca.

Planove im je pokvario je Kanov kum i prijatelj Goran Slovinić koji je primetio Savića zbog neuobičajnog ponašanja, zbog čega je ušao u raspravu sa njim, a onda se uključila i policijska patrola koja je bila u blizini i privela Savića.

Pored Ilića i Savića na optužnici su Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bekstvu.

Inače, Nikola Vušović je vođa kriminalne grupe koja je blisko sarađivala sa "kavačkim klanom" i grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je krajem maja uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali se pod misterioznim okolnostima našao na slobodi i od tada mu se gubi svaki trag.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd