fbpx
Skip to main content
Stefanov deka

"KAD LUKA PORASTE ZNAĆE DA JE NEKAD IMAO BRATA..." Bolne reči deke Stefana (9) koji je POGINUO na pešačkom prelazu

Foto: Prva TV/Printscreen/Društvene mreže
Luka još ne zna da mu brat nije živ. Ne možemo to da mu kažemo, ne znamo kako...

Ovako priča Boban Balić, deda devetogodišnjeg Stefana kog je na pešačkom prelazu na Karaburmi kolima pregazio Lazar Galić, a potom pobegao sa lica mesta. Danas je podignuta optužnica protiv bahatog vozača koji je usmrtio dete i nije se ni osvrnuo za sobom, niti pokušao da mu pomogne. Boban kaže da je kazna od 10 godina robije koju je za Galića predložilo tužilaštvo - mala.

ARKANOVO TELO DUGO BILO U MRTVAČNICI: Kraj teorijama zavere - obdukciju su radili ONI (FOTO)

ARKANOVO TELO DUGO BILO U MRTVAČNICI: Kraj teorijama zavere - obdukciju su radili ONI (FOTO)

BRAT ZA BRATA? Počelo ponovljeno suđenje glavnom egzekutoru škaljaraca - ovo su njegove reči (VIDEO)

BRAT ZA BRATA? Počelo ponovljeno suđenje glavnom egzekutoru škaljaraca - ovo su njegove reči (VIDEO)

VELIKA ZAPLENA KOKAINA U BEOGRADU: Uhapšen muškarac (40) u munjevitoj akciji policije

VELIKA ZAPLENA KOKAINA U BEOGRADU: Uhapšen muškarac (40) u munjevitoj akciji policije

- Luka još uvek ne zna da mu brat nije živ. Ne možemo to da mu kažemo, ne znamo kako... Još uvek je mali za takav šok. Kada bude porastao znaće da je nekada imao brata. Sada je rano za to... - rekao je deda Boban tužnim glasom.

Nesrećni čovek je dodao da se ne oseća dobro otkad mu je unuk poginuo i da od tog dana ima strah od raskrsnice na kojoj se tragedija dogodila.

- Otkada nema mog Sefana ja sam otupeo. Kako da vam kažem, jako mi je loše... Rastrojen sam, kao da me nema... Ne osećam više ništa. Sve me je stiglo. Više ne razmišljam ni o čemu, jednostavno za mene kao da je sve gotovo. Sam sam ovde i ne znam... Uvek kada stanem na raskrsnicu imam strah, okrećem se levo, desno... Svi me pitaju: "pa šta ti je Bobane? A šta ja da im kažem..." - rekao je on teškim glasom.

Istakao je da je kazna od 10 godina koja je predložena za Galića - mala.

- Kazna je mala, moja poruka za njega je da doživotno ostane u zatvoru, mog Stefana ništa ne može da vrati. Da se spasu drugi životi. Šta god da se odluči mog Stefana ne mogu da vratim - priča Boban.

Kaže da se Stefanovi roditelji drže jer imaju još jedno dete i moraju da brinu o njemu...

- Imaju i Luku, ne smeju zbog njega da popuste, pred njim je život. A meni... meni je svejedno... Znate kako kažu, život ide dalje - rekao je deka Boban.

Dečak koji je stradao na Karaburmi
Foto: Facebook/Printscreen/Mihailo Balic

Podsetimo, Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bahatog vozača sa Karaburme Lazara Galića zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 18. jula u kojoj je život izgubio Stefan Balić (10).

Tog kobnog dana dečak Stefan Balić je sa ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu kada je na njih autom naleteo Lazar Galić (38), koji je potom pobegao sa lica mesta.

Tužilaštvo je nakon saslušanja, na kom se Galić branio ćutanjem tražilo pritvor do 30 dana za njega zbog straha da ne pobegne iz zemlje, međutim sud ga je pustio da se brani sa slobode.

Nakon toga, krenuli su protesti građana na Karaburmi, na mestu na kom je došlo tragedije i potom je promenjena odluka i Galić je vraćen u pritvor. Inače, u dosijeu Galića stoje različiti prekršaji. On je dva puta osuđivan zbog saobraćajnih nesreća, a jedna se dogodila na istom mestu gde je kolima ubio Stefana, dok se druga dogodila nekoliko stotina metara dalje. Takođe mu je suđeno za nasilništvo, falsifikovanje dokumenata, privredne prestupe i pedofiliju.

 

 
 
Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd