Utorak 19. mar 2024.
Milena, Iva, Mika

POKUŠAJ OBMANE JAVNOSTI? Žena Mike Aleksića nudi odgovore na sva pitanja, osim na ona ključna

Foto: Pink.rs/Ilustracija
Miku Aleksića zvanično je za silovanje i nedozvoljene polne radnje optužilo sedam devojaka.

Medijska kampanja odbrane Mike Aleksića nastavljena je dvosatnim intervjuom Mikine Žene u emisiji "Dok anđeli spavaju"

SRPKINJA (22) U ITALIJI KIDNAPOVANA I DRŽANA KAO ROBINJA: Lažni mladoženja je namamio preko Fejbsuka, proživela pakao

SRPKINJA (22) U ITALIJI KIDNAPOVANA I DRŽANA KAO ROBINJA: Lažni mladoženja je namamio preko Fejbsuka, proživela pakao

VESTI O TELEGRAMU ŠOKIRALE JAVNOST: Muškarci iz Leskovca i Vranja razmenjuju intimne slike i snimke bivših devojaka

VESTI O TELEGRAMU ŠOKIRALE JAVNOST: Muškarci iz Leskovca i Vranja razmenjuju intimne slike i snimke bivših devojaka

VOZIO SA 1,44 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Policija tokom noći imala pune ruke posla - pljuštale kazne

VOZIO SA 1,44 PROMILA ALKOHOLA U KRVI: Policija tokom noći imala pune ruke posla - pljuštale kazne

I u ovom intervjuu, kao i u prethodnom u "Večernjim novostima", Mikina žena Biljana Mašić je ponudila samo spekulacije, opšta mesta i odgovore na mnoštvo trivijalnih pitanja. Istovremeno nije dala vredne odgovore ni na jedno od zaista bitnih pitanja: kako to da čak 7 devojaka optužuje Miku za niz silovanja ili seksualnih zlostavljanja? Otkud više desetina svedoka njegovih navodnih nasrtaja na devojke? Zašto su sudski veštaci utvrdili da sve devojke, koje ga optužuju, nisu sklone laganju? A ako već i lažu, kao što Mikina žena tvrdi, ko je organizovao tu "zaveru"? S kojim motivom? Kako je uopšte uspeo da uveže više od 30 žrtava i svedoka u zaveru ove veličine?

Na ova pitanja Mikina žena i dalje ostaje nema. Umesto odgovora, u intervjuu smo dobili dva sata opštih mesta o Mikinom srcu, duhu i duši i niz poluinformacija i insinuacija na račun devojaka koje su optužile Miku.

Ona je iskoristila medijski prostor da besramno pita "šta koga strogost uznemirava", osvrćući se na to kako su mnogi opisali karakter njenog supruga. Na konstatacije da je mnoge polaznike vređao, ona je opravdala “dobronamernom provokacijom”.

U ovom intervjuu, koji je više delovao kao ćaskanje dve dobre prijateljice uz kafu, voditeljka je u jednom trenutku Miku uporedila sa ocem Novaka Đokovića, Srđanom. Uz opasku da Nole ne bi bio to što jeste da mu otac nije bio strog.

Indikativno je da je Mikina žena gostovala baš kod Marine Rajević Savić, koja je decenijama bila jedna od glavnih promoterki mikinog "metoda" i kulta ličnosti maskiranog u školicu glume. Samozvani učitelj glume je tokom niza godina često gostovao u emisiji Marine Rajević Savić i dobijao najbolju moguću reklamu. To se videlo i sada, jer odsustvo objektivnog novinarstva nije manjkalo ovoj emisiji.

Autorka je čak nekoliko puta veličala optuženog uz sramne epitete "posebnog i harzmitičanog čoveka". Ključna pitanja, vazana za silovanje gošći nije postavila. Štaviše reč "silovanje" tokom čitave emisije nije ni upotrebila, iako je upravo to bio povod gostovanja.

Sa druge strane Biljana Mašić ironično je govorila o žrtvama, koje su bile i njena učenice, uz opasku da ONE koje su stasavale uz nju zna, a da OVE sada ne zna. Zajedljivim tonom istakla je kako ne zna koji su motivi da optuže njenog supruga, ali da veruje da su moćni.

Milena Radulović
Foto: Instagram/Printscreen

Većina ovog razgovora, koji se teško može nazvati intervjuom, se svodila na veličanje školice Mike Aleksića, poput dobro plaćene reklame. Mikinoj supruzi se dopalo gostovanje što je i sama istakla dok je one koji su izveštavali o delima njenog supruga nazvala "ogavštine bolesnih novinarskih mozgova".

Podsetimo, o onome što joj se dogodilo progovorila je glumica Milena Radulović:

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se, rekla je mlada glumica početkom januara ove godine i pokrenula klupko užasa koje se i dalje odmotava.

Miku Aleksića zvanično je za silovanje i nedozvoljene polne radnje optužilo sedam devojaka. Policiji i tužilaštvu javilo se još žena koje su navele da su od Aleksića preživele isto. Zbog zastarelosti njihovih slučajeva, o kojima nisu imale hrabrosti da ranije progovore, one će u slučaju protiv Aleksića biti svedoci, a ne oštećene. Više njih javilo se iz inostranstva i saslušane su preko video-linka.

Nakon Milene, javno je progovorila i mlada glumica Iva Ilinčić. Najmladja žrtva samoproklamovanog učitelja glume je devojka koja je tek nedavno postala punoletna.

Svi su spremni da svedoče u njihovu korist, da pričaju o Aleksićevom ponašanju...

Pre podizanja optužnice protiv učitelja glume saslušane su sve žrtve koje su se javile, svi svedoci, pa čak i terapeut i psiholog Milene Radulović koji su poslednjih godina mladoj glumici pomagali da prevaziđe traumu koju je doživela. Svedočili su i veštaci koji su nesumljivo potvrdili da su iskazi saslušanih žrtava potpuno validni, da pričaju istinu o onome što su doživele i preživele.

Komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa donela zaključak: Mikine žrtve govore ISTINU, TRPELE SU I PSIHIČKU PATNJU

Veštaci su utvrdili i da je Miroslav Mika Aleksić u trenutku silovanja i seksualnog uznemiravanja bio uračunljiv.

Nakon prikupljanja svih tih svedočenja, saslušanja i dokaza, podignuta je optužnica protiv Mike Aleksića i tada je zvanično osumnjičen za devet krivičnih dela, od kojih su dva silovanja, na štetu sedam oštećenih.

Optužen za devet krivičnih dela

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić optužen je za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd