Utorak 19. mar 2024.
Jovana Krunić

Misteriozni nestanak Jovane (13): Krenula na folklor, svratila u prodavnicu rekla OVU REČENICU i nestala bez traga

Foto: Nestalisrbija.rs
Pronađena posle šest dana u Novoj Pazovi

Jovana Krunić (13), učenica šestog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Martincima kod Sremske Mitrovice, pobegla je prošlog utorka od kuće i šest dana lutala po Sremu dok je juče nisu pronašli u Novoj Pazovi.

Jovana je kobnog dana krenula na folklor, navratila u prodavnicu da kupi limun, a zatim otišla u nepoznatom pravcu. Njeni drugovi iz škole kažu da su je videli kako ulazi u voz za Šid. Međutim, danas, policija je pronašla Jovanu nepovređenu u Novoj Pazovi. Istraga tek treba da utvrdi gde je bila sve ovo vreme, a prema prvim informacijama, to joj nije bilo prvi put da je bežala od kuće.

Dobro dete

Jovana, inače živi u hraniteljskoj porodici, u koju je došla pošto joj je majka završila u Sigurnoj kući. Dragana Ristić, Jovanina hraniteljka, kaže da devojčica nije imala nijedan razlog da beži od kuće.

NEZGODA KOD AVALSKOG PUTA: Lančani sudar TRI TERETNA VOZILA na obilaznici oko Beograda

- Jovana živi kod mene u kući od avgusta prošle godine i od tad nije imala nikakav problem. Prošlog utorka je krenula na folklor koji se održava u školi. Rekla je da će pre toga navratiti u prodavnicu da kupi limun. Međutim, na folkloru nije bila i od tada je niko nije video osim drugova, koji su je navodno primetili na železničkoj stanici kako ulazi u voz za Šid – kaže Dragana i objašnjava da je dugo sumnjala da je njena štićenica oteta.

- Prodavačica u radnji rekla mi je da je Jovana kupila kilogram limuna, ali je zamolila da voće ostane u radnji i da će ga pokupiti kada se vrati sa folklora. Zašto je to radila ako je planirala da beži od kuće?

Ovo je Aleksandar koji je ubijen na Senjaku: Poznati fudbaler se oprostio od njega potresnom porukom (FOTO)

Otišla vozom?

Jovanina hraniteljka kaže da je odmah pošto je shvatila da devojčice nema prijavila slučaj svim nadležnim službama.

- Alarmirala sam policiju u utorak oko 19.30, nazvala socijalnu radnicu koja je zadužena za nju, zamolila sve ljude koji su u mogućnosti da mi pomognu. Besomučno sam je zvala na mobilni telefon, međutim, bila je nedostupna – pričala je Dragana Ristić, pre nego što su joj pronašli ćerku.

Jovanini drugovi kažu da su je poslednji put videli u utorak oko 15.45 na Železničkoj stanici u Martincima kako ulazi u putnički voz Beograd- Šid.

- Rekli su mi da je ušla u voz ka Šidu, ali pitanje je da li je to istina. Ono što znam na sebi je imala dugačku crnu zimsku jaknu, drečavi zeleni džemper, crne helanke, crne cipele, roze ranac sa flašicom vode i kišobranom – kaže Jovanina hraniteljka Dragana Ristić.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd