fbpx
Skip to main content
Bebe

NIKOM NIJE BILO JASNO ŠTA ONA RADI U PORODILIŠTU: Nemica krala srpske bebe?!

Foto: Profimedia/Ilustracija
Ispovest Slavice Mladenović (53), iz Velikog Šiljegovca, kod Kruševca. Misteriozna žena te 1989. bila izolovana od drugih porodilja.

Više majki koje veruju da su njihova deca oteta iz kruševačkog porodilišta u različitim decenijama druge polovine 20. veka tvrdi da su na Odeljenju ginekologije povremeno boravile žene koje se mogu dovesti u vezu sa misterioznim sudbinama novorođenčadi. Među njima je bilo, otkriva u ispovesti Slavica Mladenović (53), iz Velikog Šiljegovca kod Kruševca, i stranih državljanki.

Kada je pročitala objavljene sumnje o dužem boravku izvesne Nemice Mirjam, koja je navodno krajem sedamdesetih godina prošlog veka živela u zasebnoj bolničkoj sobi tog odeljenja, tvrdi i da je 10 godina kasnije u kruševačkom porodilištu izvesno vreme bila tajanstvena pacijentkinja. Sagovornica sumnja da ona stoji na putu ka istini o njenoj bebi, rođenoj 7. avgusta, 1989. godine.

- Te strane državljanke se sećam vrlo dobro. Nisam 100 odsto sigurna da li je to bilo i kada sam ležala u bolnici kada su mi uzeli bebu 1989. godine ili kada sam sam rodila sina 1991. - navodi Slavica Mladenović.

"Baba je na samrti ponavljala da nisam njihov, a na sahrani oca sam saznao da sam ukradena beba" DETALJI PRIČE KOJA JE POTRESLA SRBIJU

"Baba je na samrti ponavljala da nisam njihov, a na sahrani oca sam saznao da sam ukradena beba" DETALJI PRIČE KOJA JE POTRESLA SRBIJU

SRPKINJA I NJENE ĆERKE (18) U BEČU UMIRALE U JEZIVOJ AGONIJI! U stanu užasna DRAMA trajala nedeljama, bile je to užasna i polagana SMRT!

SRPKINJA I NJENE ĆERKE (18) U BEČU UMIRALE U JEZIVOJ AGONIJI! U stanu užasna DRAMA trajala nedeljama, bile je to užasna i polagana SMRT!

"Otišao sam kod žene da iskalim sav bes" ISTRAŽITELJI ZANEMELI OD GORANOVIH REČI

"Otišao sam kod žene da iskalim sav bes" ISTRAŽITELJI ZANEMELI OD GORANOVIH REČI

- Šetala se među porodiljama i mnogo se razlikovala od nas... Nosila je bordo bademantil od somota i papuče u istoj boji, imala je zategnutu sređenu frizuru. Nije imala ni stomak, ni bebu. Bila je smeštena u posebnoj sobi - dodaje ona.

Sagovornica tvrdi i da se dešavalo da neke žene noću dolaze na prekide trudnoće, pa je pomislila da je to slučaj i sa ovom ženom. Ipak, kako je ona u kruševačkom porodilištu boravila nekoliko dana, porodiljama nije bilo jasno zbog čega je tu. Nikada nije čula da je izgovorila ni reč srpskog, pa pretpostavlja da je bila strana državljanka.

I Kanađanka našeg porekla Ljiljana Milovanović, koja traga za sudbinom bebe koju je rodila u Kruševcu 3. marta 1975, seća se priče o Nemici.

- Mirjam je navodno duže vreme boravila na prvom spratu ginekologije. Niko nije znao kakvu ulogu ima, iako je medicinsko osoblje za nju dobro znalo - tvrdi Ljiljana Milovanović.

porodilište
Foto: Profimedia

U Udruženju za istinu i pravdu o bebama ubeđeni su da je u Srbiji bilo, kako tvrde, "međunarodne trgovine novorođenčadima".

Kruševljanka Dušica Lazić (64), koja se porodila 21. aprila, 1987. seća se "mercedesa" žute boje, nemačkih registracija, u kome je, veruje, odvezena njena beba.

- U dva ujutro sam bila svedok primopredaje jednog novorođenčeta, ali nisam ništa posumnjala, sve dok mi ujutro nisu saopštili da moje dete, staro dva dana, navodno nije živo - tvrdi Dušica.

Na osnovu višegodišnjih istraživanja trgovine bebama na prostoru nekadašnje SFRJ, brojni novinari, koji su se bavili ovom temom, dolazili su do podataka o masovnim usvojenjima naše dece u Danskoj i Norveškoj. Među njima je bio i Miša Ristović, pokojni novinar, koji je u svojim tekstovima navodio i Francusku, Italiju, Austriju...

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd