Skip to main content
Ivan Kontić

NOVI DETALJI U SLUČAJU PREBIJANJA U NOVOM SADU: Kontićevi advokati smislili lukav plan za opstrukciju istrage (VIDEO)

Foto: Mup
Prema saznanjima odbrana je kao razlog navela "proceduralne propuste"

Zahtev odbrane Ivana Kontića, osumnjilčenog za brutalno prebijanje Miljana M, iz Novog Sada, za izuzeće nadležnih organa privremeno je prekinulo istragu koja se vodi pred Tužilaštvom zbog ovog batinanja.

OVO JE MILAN ZA KOJEG SE SUMNJA DA JE UBIO LJUBAVNICU: Došao po Mariju, pa završili mrtvi (FOTO)

OVO JE MILAN ZA KOJEG SE SUMNJA DA JE UBIO LJUBAVNICU: Došao po Mariju, pa završili mrtvi (FOTO)

TATA LAŽE VIKTORA DA MU JE MAMA ŽIVA: Dečačić još ne zna da je u nesreći kod Vlade Srbije ostao bez majke i brata

TATA LAŽE VIKTORA DA MU JE MAMA ŽIVA: Dečačić još ne zna da je u nesreći kod Vlade Srbije ostao bez majke i brata

OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO ZLOČINU U PANČEVU: Isplivali novi detalji, Milan došao po Mariju, komšije nisu čule pucnje (VIDEO)

OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO ZLOČINU U PANČEVU: Isplivali novi detalji, Milan došao po Mariju, komšije nisu čule pucnje (VIDEO)

Naime, već gotovo dve nedelje istraga u slučaju premlaćivanja za koje se sumnjiči Ivan Kontić tapka u mestu i to sve zbog odbrane osumnjičenog, koja je na dan saslušanja pretučenog Miljana M. (28) podnela zahtev za izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, ali i svih ostalih koji se nalaze na višoj instanci od istražnog organa koji vodi postupak. 

Prema saznanjima odbrana je kao razlog navela "proceduralne propuste".

- Oni su tražili izuzeće zamenika višeg javnog tužioca u tom gradu, Apelacionog tužilaštva, kao i republičkog javnog tužioca. Odluku za izuzeće treba da donese Državno veće tužioca, kojem još uvek nije dostavljen predmet na razmatranje - kaže izvor upoznat sa slučajem. 

Dok se odluka o zahtevu odbrane begunca Kontića ne donese, istraga je prekinuta. To znači da se neće saslušavati svedoci, ali ni preduzimati druge istražne radnje poput veštačenja. 

- Tek kada se razmotri podneti zahtev, istraga će nastaviti gde je stala. Poternica za Kontićem je na snazi i ona se ne povlači u ovoj fazi postupka - navodi naš sagovornik.

Dok njegova odbrana opstruiše istragu, o Kontiću nema nikakvih tragova. Već tačno mesec dana on se nalazi u bekstvu, a kontroverze oko ovog slučaja, koji je podigao večliku buru u javnosti nikako da dobiju epilog. 

Kako je ranije pisano, komisijski nadzor tužilaštva u Novom Sadu pokazao je da Više ni Osnovno javno tužilaštvo nije napravilo nikakav propust u ovom slučaju, a zbog čega onda Ivan Kontić nije uhapšen makar 8. septembra, kada je zbog drugog slučaja došao u OJT u Novom Sadu i slobodno išetao napolje, još nije saopšteno. 

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ispred hotela u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana M. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bio bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim i pesnicom u glavu.

Brutalni napad pretučeni Miljan M. policiji je prijavio nekoliko sati kasnije kada je zbog brojnih povreda otišao u bolnicu.

Nakon niza saopštenja policije i tužilaštva gde su jedni u druge upirali prstom što ovaj napadač još uvek nije iza rešetaka, postalo je jasno da je nastao propust u međusobnoj komunikaciji, jer je javnost saznala da je Kontić dve nedelje od brutalnog prebijanja Miljana M. u pratnji advokata ušetao u prostorije Osnovnog javnog tužilaštva kako bi rešio krivičnu prijavu koja je podneta protiv njega 2018. godine za ugrožavanje sigurnosti.

Kada je završio šta je imao, Kontić je izašao iz prostorija OJT kao slobodan čovek.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd