clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

OČI SRBIJE UPRTE U NIŠ! U potragu se uključili i radio-amateri! Malčanski berberin ĆE SVAKOG TRENA BITI UHVAĆEN!

26.12.2019. 08:16 15:54
Piše:
Srbija Danas
Monika Karimanović
Monika Karimanović / Izvor: Foto: MUP/Facebook

Svakog trenutka bi trebalo da bude uhapšen Malčanski berberin

Počeo je sedmi dan intenzivne potrage za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do osnovne škole. Potraga se juče intenzivirala kada su svi tragovi počeli da ukazuju da sa nestankom devojčice veze ima ozloglašeni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao "Malčanski berberin", a koji je u martu ove godine ponovo izašao sa robije.

15:30
U potragu se uključili i radio-amateri iz Pirota

U potragu za Monikom Karimanović (12) koju je po svemu sudeći oteo Ninoslav Jovanović poznatiji kao Malčanski berberin, uključili su se i radio-amateri iz Pirota. Njihov zadatak je da informacije koje saznaju na nepristupačnom terenu brzo prenesu centru koji će ih dalje dostaviti policiji.

- Nekoliko naših radio-amatera su na terenu, u okruzima u kojima se vrši potraga. Dajemo sve od sebe. Naš kolega prati taj slučaj od pre nekoliko dana, a od noćas smo aktivno na terenu - objašnjava Živojin Žika Petrović ispred pirotskih radio amatera.

Kako kaže, njihova uloga u potrazi jeste da komuniciraju sa meštanima koji nemaju mobilne telefone i signal, budući da se potraga odvija na veoma nepristupačnom terenu, te da te informacije šalju dalje.

- To je jako veliki prostor, zabačen teren, ljudi nemaju mobilne telefone i onda naši radio amateri sve prikupljene informacije šalju u centar, a mi ih dalje prosleđujemo policji - objasnio je Petrović.

14.21
Žandarmerija opkolila jedan deo kod Glogovca

Kako javljaju mediji sa lica mesta Žandarmerija je opkolila jedan deo na ulazu u selo Glogovac, napravila prsten i sada češljaju gotovo metar po metar. Celim krajem prolaze kvadovi, pretražuje se Glogovac, a jake policijske snage su i dalje na ulazu u selo.

13.45
Prevezao ih kamion?!

Sumnja se da je od Malče do Knjaževca Ninoslava Jovanovića i Moniku Karimanović (12), prevezao jedan kamion bosanske registracije.

NOVA ŠOKANTNA SAZNANJA! Kamion BOSANSKIH tablica prevezao Moniku i Berberina! Pretraga se premešta na Glogovac!

NOVA ŠOKANTNA SAZNANJA! Kamion BOSANSKIH tablica prevezao Moniku i Berberina! Pretraga se premešta na Glogovac!

13.35
Oglasio se Monikin tata

Monikin otac došao je u selo Glogovac da sa policajcima traga za ćerkom. On je skrhan bolom tihim tonom za medije rekao par rečenica., koje možete pročitati OVDE.

13.30
Izgubio se svaki trag!

Izvor otkriva da je na terenu pored pripadnika policije i ekipa lovaca koju su pozvani kako bi pomogli u akciji spašavanja Monike Karimanović, ali i strašan detalj, da se otmičaru i devojčici danas definitvno gubi svaki trag, a više o tome čitajte u POSEBNOJ VESTI.

13.14
Potraga se prebacila u selo Glogovac

Policijska potraga sada je usmerena i ka selu Glogovac. Ovo mesto trenutno helikopteri nadleću u niskom letu, tu su brojni policajci i pripadnici MUP, psi tragači, dronovi, kvadovi...

12.24
Novi trag!

Kako javljaju mediji policija je sada upala u jednu kuću koja se nalazi u selu Podvis. Vlasnici kuće kažu da u toj kući ne žive, a pronađene su razbacane stvari svuda! Policajci su se preko merdevina popeli na sprat kuće i kroz prozor videli da su stvari razbacane unutra, a kako je to izgledalo pročitajte klikom OVDE.

11.48
Oglasio se Vučić

Predsednik Vučić rekao je da je veoma zabrinut za devojčicu Moniku koju je oteo Malčanski berberin, te kazao da ne sme da otkriva više detalja.

Više o ovome čitajte u POSEBNOJ VESTI.

11.37
SPECIJALNI HELIKOPTER H-145 TRAŽI MALU MONIKU

Žandarmerija nastavlja potragu za Malčanskim berberinom u selu Podvis, za koga se sumnja da je oteo devojčicu Moniku Karimanović.

U potragu su uključeni i helikopteri koji nadleću sela oko Knjaževca u kojim bi eventualno mogao da se krije osumnjičeni Ninoslav Jovanović sa devojčicom. 

Helikopteri koji su uključeni u akciju i koja nadleću "kritična mesta" su novi helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova "Erbas H-145". 

Opširnije o ovoj vesti pročitajte KLIKOM OVDE.

11.03
"Bilo je jasno da će ponoviti zločin"

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, izjavio je danas da je bilo očigledno da će višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović, ponoviti krivično delo.

Igor Jurić
Igor Jurić / Izvor: Media Centar

- Znao sam da će se ovo desiti, smo se molim da je devojčica živa. Kada kažem da sam znao, ne kažem to zbog toga što sam vidovit, već zato što je to očigledno - rekao je Jurić.

10.10
Majka uplakana: "Dosta si je mučio"

Majka nestale Monike, Aleksandra Karimanović, danas se u programu uživo obratila Ninoslavu Jovanoviću rečima: "Ako taj čovek ima dušu, da kaže dosta sam je mučio, dosta sam te maltretirao... Želim da shvati da je dete nemoćno, neka on beži, nek radi šta hoće..." - rekla je uplakana žena.

Aleksandra Karimanović
Aleksandra Karimanović / Izvor: Srbija Danas

09.40
Pregledano 49 kilometara nepristupačnog terena

Kako se nezvanično saznaje, pripadnici niškog odreda Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana i noćas pregledali oko 40 kilometara izuzetno teškog i nepristupačnog terena u brdima oko sela Orešac. Oni su prepešačili i 12 kilometara duž pruge koju je osumnjičeni Jovanović prešao i uz koju su ga navodno videli kako ide sa Monikom (12) iz Niša. On je tu prugu koristio i u vršenju prethodnih krivičnih dela.

09.38
Povećan broj policije

U potragu za Ninoslavom Jovanovićem, poznatijim kao "Malčanski berberin", otmičarem i silovateljem i dvanaestogodišnjom Monikom uključeno je ovoga jutra još 100 žandarmerije i granične policije.

Na terenu je u ovom trenutku više od 300 pipadnika policije, koji pretražuju sela Podvis i Rogošte, na teritoriji opštine Knjaževac.

08.00
Iščekivanje

Policija potragom obuhvata i Rgošte, još jedno selo u opštini Knjaževac.

07.30
Potera proširena

Potera proširena i na selo Podvis.

07.00
Opsežna potraga

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila sa psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću.

POSLEDNJE INFORMACIJE: OPKOLJEN MALČANSKI BERBERIN! Policija radi sve kako bi spasli devojčicu Moniku!

POSLEDNJE INFORMACIJE: OPKOLJEN MALČANSKI BERBERIN! Policija radi sve kako bi spasli devojčicu Moniku!

OGLASILA SE MAJKA MALČANSKOG BERBERINA: Ovo je njena JEZIVA PORUKA posle OTMICE MALE MONIKE

OGLASILA SE MAJKA MALČANSKOG BERBERINA: Ovo je njena JEZIVA PORUKA posle OTMICE MALE MONIKE

"TEK ĆEŠ DA VIDIŠ ŠTA ĆU DA URADIM" Monstrum ispunio JEZIVE PRETNJE! Malčanski berberin obećao da će PONOVITI ZLOČIN

"TEK ĆEŠ DA VIDIŠ ŠTA ĆU DA URADIM" Monstrum ispunio JEZIVE PRETNJE! Malčanski berberin obećao da će PONOVITI ZLOČIN

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila skoncentrisana u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila sa psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću. Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je posetio selo Orešac, u kom su pronađeni poslednji tragovi koji vode do devojčice i Jovanovića, i rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od trenutka njenog nestanka i da su svi resursi stavljeni na raspolaganje.

U potragu za devojčicom angažovane su i helikopterske jedinice, kao i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Šta znamo do sad?

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 minuta, tačno 8 minuta nakon što je izašla iz svoje porodične kuće u Suvom Dolu i krenula ka selu Donji Brod u školu. Kao i svakog dana Monika je u školu išla sama, istim putem. O tome je ostala da posvedoči i devojčicina učiteljica iz škole koja je ispričala policiji i za "Blic" da je Moniku videla tog jutra na putu kojim uvek ide. O tome su ostali da svedoče i snimci sa sigurnosnih kamera jednog objekta koji se nalazi na oko 500 metara od devojčicine kuće. Na snimku se iza devojčice video i jedan sumnjiv automobil...

Devojčica je prošla dalje ulicom, i kako se pretpostavlja na delu ulice dužine oko 100 metara, gde nema kamera, sa jedne strane su visoke ograde, a sa druge njive, devojčica je oteta. Sledeće sigurnosne kamere nalaze se na ulazu u selo Donji Brod i one bi morale snimiti devojčicu da je tuda prošla, ali nje na tim snimcima nema... Zbog svega toga smatra se da je devojčicu neko oteo i dalje odvezao automobilom.

Nakon četiri dana opsežne potrage, apela za pomoć njene porodice i mnogobrojnih lažnih dojava, u šiblju kod malčanske raskrsnice pronađen je Monikin ranac. Međutim, to nije bilo sve...

Monikin ranac pronađen je u šipražju u kom je bilo napravljeno pravo malo sklonište. U njemu je bilo jasnih tragova da je tu neko proveo makar jednu noć. U vešto napravljenom skrovištu u gustom šiblju bio je šator, vreća za spavanje i devojčicin ranac. U skrovištu je bilo i tragova hrane, kao i tragova povraćanja...

Tada je klupko užasa počelo da se odmotava...

Sestra Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, prijavila je policiji da joj je automobil ukraden. Meštani su počeli da govore da Jovanovića, koji je živeo u Malči (selu koje se nalazi na svega nekoliko kilometara od mesta na kom je Monika nestala), takođe, nisu videli danima. Automobil je lociran na groblju u Malči, a skrovište i Monikin ranac u istom ovom selu...

Policija je ubrzo izdala saopštenje u kom je zamolila građane za pomoć u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem zbog sumnje da ima "veze sa otmicom u okolini Niša".

Malčanski berberin
Malčanski berberin / Izvor: Foto: MUP

Građani su počeli da se javljaju policiji i jedna od prijava bila je da su Jovanović i devojčica, pre dan ili dva, viđeni kako idu prugom od Malče ka Knjaževcu. Policijska istraga usmerena je u tom pravcu i ubrzo je otkriveno da su u selu Orešac kod Knjaževca obijene tri kuće. Jedna od tih kuća utvrđeno je da pripada Goranu Bogdanoviću, inače ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića!

Policija je upala u ovu kuću i po tragovima u njoj bilo je jasno da je tu neko proveo makar jednu noć. U krevetu je neko spavao, a u kući je neko i jeo... Da situacija bude još strašnija, u štali pored kuće pronađena je ošišana ženska kosa... Malčanski berberin je inače svoj užasan nadimak dobio po svojoj izopačenoj maniji da devojčice koje napadne prvo ošiša, a potom siluje....

Policija je blokirala prilaz ovoj kući i u njoj je tokom dana trajala istraga. U ovu kuću uveče stigao je i direktor policije Vladimir Rebić, koji je rekao da očekuje da će uskoro naći Jovanovića i malu Moniku, kao i da on veruje da je devojčica živa.

Malčanski berberin
Malčanski berberin / Izvor: Foto: MUP

Bogdanović, u čijem domu su pronađeni ovi tragovi, ispričao je da je od policije čuo da mu je neko upao u kuću, u kojoj inače ne živi već povremeno navraća. On je otkrio i da je Ninoslav jednom ranije bio u njegovom domu kada je sa bratom došao da mu pomogne da iseku drva.

On je rekao i da je uvek zazirao od Jovanovića jer je dobro znao zbog čega je više od 20 godina proveo iza rešetaka...

Opsežna policijska akcija nastavljena je tokom cele noći, a novih zvaničnih informacija za sada nema.

Monikina porodica juče je zanemela od šoka. Oni su tokom jučerašnjeg dana ponovo pozvali sve da im pomognu u potrazi i molili onoga ko im "drži dete" samo da javi da je živa i dobro...

Devojka je u seoskoj prodavnici prepoznala Malčanskog berberina, a onda je krenula HITNA POTRAGA!

Devojka je u seoskoj prodavnici prepoznala Malčanskog berberina, a onda je krenula HITNA POTRAGA!

"ON JE PEDOFILSKI PREDATOR" Stručnjak otkriva zašto Malčanski berberin ŠIŠA ŽRTVE PRE SILOVANJA!

"ON JE PEDOFILSKI PREDATOR" Stručnjak otkriva zašto Malčanski berberin ŠIŠA ŽRTVE PRE SILOVANJA!

U OVOM TRENUTKU: Malčanski berberin bio na Fejsbuku, URADIO JEDNU STVAR KOJA GA JE ODALA (FOTO)

U OVOM TRENUTKU: Malčanski berberin bio na Fejsbuku, URADIO JEDNU STVAR KOJA GA JE ODALA (FOTO)

"MONIKU ĆEMO PRONAĆI TOKOM NOĆI, ONA JE ŽIVA" Angažovane termovizijske kamere, najbolji operativci, AKCIJA U PUNOM JEKU!

"MONIKU ĆEMO PRONAĆI TOKOM NOĆI, ONA JE ŽIVA" Angažovane termovizijske kamere, najbolji operativci, AKCIJA U PUNOM JEKU!

Ispovest vlasnika kuće u kojoj se skrivao Malčanski berberin: Da sam ga ja tamo zatekao, GRKLJAN BIH MU IZVADIO!

Ispovest vlasnika kuće u kojoj se skrivao Malčanski berberin: Da sam ga ja tamo zatekao, GRKLJAN BIH MU IZVADIO!