fbpx
Skip to main content
Dalibor fudbaler

OVO JE DEČAK KOJI JE PREMINUO NA ADI! Pao na kolena i drugaru izgovorio poslednje reči

Foto: Društvene mreže
Neutešni roditelji i brat su od tuge i bola van sebe, a prve komšije jecaju u neverici.

Smrt fudbalera Dalibora J.(16) na terenu na Adi Ciganliji, pri završetku utakmice kadeta FK 011 - Rad Barajevo potresla je njegove najmilije, fudbalski klub iz Barajeva, kao i sve koji su tog dobrog mladića poznavali makar i površno.

"APSOLUTNO JE BIO ZDRAVO DETE" Niko ne zna zašto je mladi fudbaler (16) preminuo na Adi, sve se izdešavalo u sekundi

"APSOLUTNO JE BIO ZDRAVO DETE" Niko ne zna zašto je mladi fudbaler (16) preminuo na Adi, sve se izdešavalo u sekundi

OTAC GLEDAO KAKO MU SIN UMIRE! Zbog čega je preminuo mladi fudbaler (16) na Adi - oglasili se iz Hitne pomoći

OTAC GLEDAO KAKO MU SIN UMIRE! Zbog čega je preminuo mladi fudbaler (16) na Adi - oglasili se iz Hitne pomoći

POTRESNE SCENE NA ADI - SVI SU U ŠOKU: Drugari preminulog fudbalera zagrljeni U SUZAMA, mladi fudbaler se srušio usred utakmice

POTRESNE SCENE NA ADI - SVI SU U ŠOKU: Drugari preminulog fudbalera zagrljeni U SUZAMA, mladi fudbaler se srušio usred utakmice

- Svi smo u šoku, potreseni velikom tragedijom. Dečaku je pozlilo bukvalno 30 sekundi pre kraja utakmice, spustio se u klečeći  položaj, a trener Filip ga je nekoliko metara udaljen pitao, da li mu je dobro. Odmah mu je rekao da izađe napolje, da napusti teren, a dečak je krenuo da ustaje, napravio je dva koraka i pao na travu. Utakmica je odmah prekinuta, a fizioterapeut sa dve devojke iz Crvenog su mu pritrčali i osetili da mu radi puls. Međutim... - prepričao je za medije Igor Dejanović, koordinator Fer-plej lige, u okviru koje se igala dečakova poslednja utakmica.

Trener fudbalskog kluba "Rad Barajevo" Filip Tomašević prema rečima njegovih poznanika od tragedije neprestano plače i oseća se vrlo loše jer je veoma voleo Daču.

Neutešni roditelji i brat su od tuge i bola van sebe, a prve komšije jecaju u neverici da je tako finu i uvek nasmejanu porodicu mogla da zadesi tolika tragedija.

Ada Ciganlija
Foto: Youtube/Printscreen

Ispred zgrade u kojoj živi porodica nesrećnog fudbalera danas nije bilo nijedno dete, iako obično sve vrvi od mališana i graje, kao i na obližnjim terenima za košarkašku i fudbal, gde je Dalibor sa bratom i drugarima proveo najveći deo detinjstva pikajući loptu, pa je jasno da je tuga zaposela čitav kraj.

Od usta do usta prepričava se da je Dalibor poslednju konverzaciju vodio sa drugarom iz kluba koji ga je kad je pao na kolena pitao: "Da li možeš da staneš?" Dača je samo izgovorio "Ne".

Doktor Bojan Ćećez koji je pre petnaestak dana pregledao Dalibora u okviru zdravstvene kontrolu fudbalera njegovog kluba juče je za Srpski telegraf rekao da je aneurizma najverovatniji uzrok smrti prema njegovom mišljenju i njegovih kolega iz Hitne pomoći, ali da će obdukcija dati pravi odgovor.

- Aneurizma nije mogla biti otkrivena sportskim pregledom. Ona se otkriva samo na nekoj magnetnoj rezonanci i skeneru. Početkom septembra obavljen je detaljan lekarski pregled fudbalera mlađih od 17 godina koji važi cetiri meseca. Zbog korone smo radili i više analiza nego što je obavezno. Urađen je EKG snimak, pregled sa opterećenjem, a zatim i EKG u miru, takođe i saturacija kiseonika, kao i kompletna laboratorija. Svi lekarski nalazi bili su u najboljem redu, u najboljim granicama. Dečak nije osećao nikakve probleme i bio je potpuno spreman za bavljenje fudbalom - rekao je dr Ćećez. 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd