fbpx
Skip to main content
Beton hala

OVO JE TEK POČETAK - SRBIJA NEĆE BITI DRŽAVA RAZBOJNIKA! Podignuta optužnica protiv 10 osumnjičenih u Beton hali

Foto: e-stock
U najkraćem roku tužilaštvo je ispitalo više od 20 svedoka

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje, odnosno nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.

U TOKU JE SASLUŠANJE: Deksterovi saradnici privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, Veljina "vojska" se osipa

U TOKU JE SASLUŠANJE: Deksterovi saradnici privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, Veljina "vojska" se osipa

HOROR U NEGOTINU: Muškarac osumnjičen da je seksualno zlostavljao pastorku (9)

HOROR U NEGOTINU: Muškarac osumnjičen da je seksualno zlostavljao pastorku (9)

UŽAS U BEOGRADU - TERALI MALOLETNICU DA SE PROSTITUIŠE! Pala krimi grupa zbog podvođenja devojke

UŽAS U BEOGRADU - TERALI MALOLETNICU DA SE PROSTITUIŠE! Pala krimi grupa zbog podvođenja devojke

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V.J. na kaznu od godinu i po dana zatvora, a U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, F.M, N.R, I.Š na godinu dana zatvora.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se svima produži pritvor imajući u vidu da je izvršeno krivično delo sa elementima nasilja, kao i jer su krivično delo izvršili u grupi zajedno sa više NN lica članova navijačke grupe, da je delo izvršeno na javnom mestu u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih.

Produženje pritvora se traži i zbog "prisutnosti straha i velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti, koje okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivično delo", navelo je Tužilaštvo u saopštenju.

U najkraćem roku tužilaštvo je ispitalo više od 20 svedoka, od kojih 15 oštećenih, pet policijskih službenika i dva radnika obezbeđenja, pribavilo druge dokaze i odštetne zahteve, ponovo pregledalo video zapise, nakon čega je donelo odluku o optuženju.

- Okrivljeni su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana "Lafayette" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana - navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu. Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo a njih protiv 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o navnom redu i miru.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd