Utorak 19. mar 2024.
Marko Miljković

PLANIRAO UBISTVA KAVČANA, PA "PROPEVAO": Jovanović postao svedok saradnik, hteo da likvidira VELJU I MARETA

Foto:Youtube/Printscreen/Pink.rs/Insajder/e-stock-Milos Rafailovic
Nadležni organi došli su do sumnje da je kriminalna grupa koja je 22. januara u Podgorici planirala ubistvo Slobodana Kašćelana, navodnog vođe "kavačkog klana", ulogu ubice dodelila Milu Jovanoviću, članu koji je sada dobio status svedoka saradnika u ovom slučaju.

Navodno izvršilac likvidacije šefa kavačkog klana trebalo je da bude Mile Jovanović. Inače, kao organizator ove grupe, koja je navodno bliska "škaljarskom klanu", označen je Janko V.

OČUH MUČIO I DAVIO PASTORKU (38) Vodio ju je u poseti majci, a u povratku kući je proživela PAKAO - podignuta optužnica u Smederevu

OČUH MUČIO I DAVIO PASTORKU (38) Vodio ju je u poseti majci, a u povratku kući je proživela PAKAO - podignuta optužnica u Smederevu

POTRAGA I DALJE U TOKU! U Lešću na mestu pucnjave bilo LOKVE KRVI - jedan DETALJ odao namere napadača (FOTO)

POTRAGA I DALJE U TOKU! U Lešću na mestu pucnjave bilo LOKVE KRVI - jedan DETALJ odao namere napadača (FOTO)

SASLUŠANI SVEDOCI U SLUČAJU NESREĆE NA NAPLATNOJ RAMPI DOLJEVAC: Nastavak glavnog pretresa optuženom Stanojeviću

SASLUŠANI SVEDOCI U SLUČAJU NESREĆE NA NAPLATNOJ RAMPI DOLJEVAC: Nastavak glavnog pretresa optuženom Stanojeviću

Kako navodi list Dan, svaki član kriminalne organizacije je primenjivao zastrašivanje i nasilje.

Kako je otkriveno, organizator kriminalne grupe, koja je planirala likvidaciju šefa "kavača", ali i Velje Nevolje i Marka Miljkovića, osumnjičen je za stvaranje kriminalne organizacije zbog vršenja neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Organizator kriminalne organizacije je radi ostvarenja kriminalnog plana u pravcu vršenja neodređenog broja krivičnog dela ubistvo, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih dela, da je uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije i da obezbeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih dela. Drugi N. N. organizator za sebe je odredio da obezbeđuje vatreno oružje, sredstva za komunikaciju, da vrši prikupljanje podataka i određuje lica koja treba ubiti, kao i vreme i mesto izvršenja.

crnogorska policija
Foto: Profimedia/ilustracija

Vođe ove grupe, kako se saznaje, za Mila Jovanovića su odredile da izvršava krivična dela ubistva, da prevozi druge saizvršioce da izvrše krivična dela ubistva vozilima koja su mu prethodno predata, da nakon toga uklanja tragove i dokaze, pali motorna vozila i oružje koji su planirani da budu korišćeni za izvršenje, prenosi Dan.

Plan koji je imala kriminalna grupa je htela da ubije Slobodana Kašćelana, navodnog vođu kavačkog klana, osujetila je policija. Naime, Kašćelan je 22. januara trebalo da se pojavi na suđenju u Višem sudu u Podgorici, gde mu se sudi zbog pranja para, ali je ono otkazano. Pakleni plan ove grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili. Dvojica članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ, oni bi mu prišli i pucali u njega iz blizine.

Planirana likvidacija Velje Nevolje i Marka Miljkovića

Sumnja se da je ista grupa planirala likvidaciju Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića Mareta dok su bili u Crnoj Gori kao specijalni gosti šefova kavačkog klana.

Velja Nevolja
Foto: E-stock/Miloš Rafailović/Profimedia

Belivuk i Miljković su u Crnoj Gori bili krajem prošle godine, samo nekoliko nedelja pre nego što su uhapšeni u Srbiji i na dan njihovog povratka u Srbiju, na putu ka aerodromu, planirano je njihovo ubistvo.

Likvidacije je sprečila crnogorska policija i uhapsila napadače, a Belivuk i Miljković su se vratili u Beograd, nakon čega su, svega par nedelja kasnije, uhapšeni!

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd