fbpx
Skip to main content
Strahinja Marković

POTRESNA ISPOVEST OCA STRAHINJE MARKOVIĆA: Otišao u stanicu policije i više se nije vratio kući!

Foto: Youtube/Printscreen/Slavija info
Marković kaže da je mesecima trajala agonija, da su njegovog sina inspektora UKP nekoliko puta pozivali na razgovor

Strahinju Markovića pozvali su na saslušanje u policiji u stanici 29. novembar. Otišao je i više se nije vratio kući, tvrdi njegov otac Nenad, koji kaže da i dalje veruje da mu je sin živ.

RAT IZMEĐU DVA KLANA KOJI SE PRESELIO NA ULICE BEOGRADA: Kako je Nevolja postao blizak sa vođama kavačkog klana

RAT IZMEĐU DVA KLANA KOJI SE PRESELIO NA ULICE BEOGRADA: Kako je Nevolja postao blizak sa vođama kavačkog klana

VELJA NEVOLJA BRUTALNE ZLOČINE PREPISAO OD NARKO-KARTELA! Belivuk pokazivao SVIREPOST odsecanjem glava i snimanjem zločina poput "zemunskog klana"

VELJA NEVOLJA BRUTALNE ZLOČINE PREPISAO OD NARKO-KARTELA! Belivuk pokazivao SVIREPOST odsecanjem glava i snimanjem zločina poput "zemunskog klana"

BELIVUK "KRVAVI" KEŠ "TOPIO" U BITKOINE: Mafijaška investicija se isplatila, zavrteće vam se u glavi koliko je "dobar"

BELIVUK "KRVAVI" KEŠ "TOPIO" U BITKOINE: Mafijaška investicija se isplatila, zavrteće vam se u glavi koliko je "dobar"

Marković kaže da je mesecima trajala agonija, da su njegovog sina inspektora UKP nekoliko puta pozivali na razgovor, da mu je policija govorila da njegovog sina jure kriminalni klanovi koji su mu glavu ucenili na 200.000 evra. Tvrdi da su pre Strahinjinog nestanka svi u porodici, on, sin i supruga, nekoliko puta pozivani u UKP. Kaže da je policajce više puta pitao da li je njegov sin osumnjičen za neko krivično delo i da su mu rekli da nije.

Strahinju je video veče pre nego što je nestao. Nenad je sa suprugom bio u stanu u kojem je živeo Strahinja. Sutradan ujutru Markovićeve je pozvala Strahinjina devojka, koja je pokušavala da ga pronađe. Pitala je njegove roditelje da li znaju gde je Strahinja.

POSLEDNJI TRAG

Raspitivao se otac kod prijatelja, komšija, zvali su sve njegove drugove i saznali da mu je mercedes koji je vozio bio parkiran na Banovom brdu kod Aleksandra Šarca (nedavno ubijen u tržnom centrom).

Aleksandar Šarac
Aleksandar Šarac
Foto: Printscreen/Pink

- Pozvao sam i pitao da li je Strahinja doterao auto do vas. On kaže da, oko pet-šest sati. Pitam znaš li gde je otišao, kaže ne znam, ostavio je auto i otišao taksijem - priča Strahinjin otac i dodaje da je tražio snimak sigurnosnih da bi utvrdio broj taksija, pa onda i saznao gde je odvezao njegovog sina, ali da nije uspeo jer su kamere bile pokvarene.

Droga, falsifikovanje i nošenje pištolja
  • Dvadesetdvogodišnjak nestao u junu 2020.
  • Protiv Markovića vodilo se nekoliko postupaka, uključujući nošenje pištolja, falsifikovanje dokumenata i dilovanje droge
  • Osuđivan je samo zbog pištolja na uslovnu kaznu 2018.
  • S roditeljima proveo dan pred nestanak

Priče prijatelja, komšija da je možda sa drugovima negde otišao nisu ubedile Markoviće. Obišli su sve bolnice, policijske stanice, a onda su nestanak sina prijavili policiji.

- Sledećeg dana dobio sam poziv, rečeno mi je da je Strahinja uhapšen u nekom kafiću na Vračaru. Rekli su da proverim u 29 dole. Zvao sam advokata. Mislim da je bilo tačno 18.25, kad je došao na prijavnicu. Ženska osoba je radila, posle tri poziva rekla je advokatu da je priveden u svojstvu građanina pošto je punoletan i ako mu bude trebao advokat, zvaće.

Marković priča da je sledećeg dana otišao kod advokata i molio ga da ide i vidi zašto ne puštaju Strahinju.

- On mi kaže da je napravio neki prekršaj, nešto sitno, pustiće ga. Kad je isteklo skoro 48 sati, otišli smo supruga i ja u policiju. Supruga je razgovarala sa njima, rekli su joj da Strahinja nije bio ovde priveden. Potom smo zajedno otišli kod inspektora koji vode slučaj. Rekli su nam da se to dešava - ispričao je Nenad.

Nikad nije išao na utakmice

Nenad Marković tvrdi da Strahinja nije bio navijač:

- Dečko nikada na utakmicu nije otišao. Stariji sin voli da ide na utakmice, ali Strahinja nikada nije bio na utakmici. Ne kažem ja sada da je on sjajan, ali ovo što se dešava... Ne smirujem se, tražim i dalje, saznaću sve.

Posao da kradenim automobilima

Upitan čime se njegov sin bavio, Marković je odgovorio:

- Pa ja sam bravar, pomogao mi je, dosta je talentovan za rad. Prestao je sa tim da radi. Kupovao je automobile, kupio udaren auto, sredimo da ga proda, promenili smo ne zna ni ja koliko automobila.

Na novinarsko pitanje sa kim je njegov sin mogao da bude u kontaktu, ko je po uverenju oca zabranio svima da govore o nestanku njegovog sina, Marković je rekao:

- Verujte mi, ne znam. Činjenica je da je bio u 29. novembra... Oni mogu da kriju koliko god hoće. On je bio tamo ne znam dokle.

Marković kaže da se Strahinja u istrazi vodi kao da je otet.

- Zašto odeljenje za otete to ne istraži. Svi govore da rade sve, ali nikakvog pomaka nema. Možda ti ljudi nisu krivi, imam utisak da ih neko sputava - kaže Marković i dodaje da neće odustati od potrage za sinom.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd