fbpx
Skip to main content
Nikola Vušović

"ĆOPAVI DŽONI" JEDAN OD NAJBRUTALNIJIH KAVČANA? Nikola Vušović bio član Belivukove "vojske", Zvicer vukao sve konce

Foto: Profimeda/Ilustracija/MUP
Jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i visokorangirani član njihove kriminalne grupe, Nikola Vušović Džoni (31) sa Vračara, uhapšen je u Dominikanskoj Republici na Karibima.

On je priveden na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisala Srbija, tačnije Viši sud u Beogradu. Kod sebe je imao falsifikovana dokumenta, a identitet je utvrđen na osnovu otisaka prstiju i razmene podataka posredstvom Interpola.

Vušoviću je određen ekstradicioni pritvor. Prema informacijama kojima raspolažu naša policija i bezbednosne službe, on je jedan od najbrutalnijih članova kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, kome su čak i drugovi zbog surovosti dali nadimak Ludi Džoni. Izvesno vreme se krio u Španiji, a potom se prebacio u Dominikansku Republiku.

"KAD SE VUK VRATI BIĆETE U NEVOLJI" Navijači Velje Nevolje šalju jezive poruke preko Instagrama (FOTO)

"KAD SE VUK VRATI BIĆETE U NEVOLJI" Navijači Velje Nevolje šalju jezive poruke preko Instagrama (FOTO)

MARKA MILJKOVIĆA BODRE NA RADIJU: Poslušajte kako su prijatelji Belivukovom "Mesaru" čestitali rođendan (VIDEO)

MARKA MILJKOVIĆA BODRE NA RADIJU: Poslušajte kako su prijatelji Belivukovom "Mesaru" čestitali rođendan (VIDEO)

"PRONAŠLI SMO JOŠ JEDNO TELO" Vučić otkrio najnoviju vest o kriminalnom klanu Velje Nevolje

"PRONAŠLI SMO JOŠ JEDNO TELO" Vučić otkrio najnoviju vest o kriminalnom klanu Velje Nevolje

Sumnja se da je tamo boravio kako bi učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike za Zapadnu Evropu, a za račun "kavačkog klana".

- Vušoviću je, zapravo, pravi šef u ovom trenutku Radoje Zvicer, navodni vođa "kavčana", kao i Belivuku i Miljkoviću - navodi sagovornik medija blizak istrazi. - Zajedno su u poslovima sa drogom, ali, kako se sumnja, i sa likvidacijama. Ispituje se njegova uloga u masakru u atinskom restoranu kada su ubijeni čelni ljudi konkurentskog "škaljarskog klana" Igor Dedović i Stevan Stamatović. Tada je u Atini navodno bio i Belivuk. Jednog od ubica, koji su zapucali, očevici su zapamtili i opisali kao mladića sa čudnim, šepajućim hodom.

Detović
Foto: Printscreen

Pregledom određenih snimaka u blizini mesta ovog dvostrukog ubistva u Atini utvrđeno je da su kamere zabeležile kretanje takve osobe, sa još dvojicom mladića. Ono što je interesantno jeste činjenica da je Vušović imao problema sa hodom i to posle pucnjave u kojoj je ranjen. Njega je, posle kraćeg sukoba, u noge pogodio Lazar Vukićević sa Vračara, koji je nestao sredinom oktobra prošle godine u Beogradu.

- Vušović i Vukićević su odranije bili u sukobu - navodi sagovornik iz istrage. - Posle ove pucnjave, u kojoj je Džoni ranjen, ostale su posledice. Tada su mu drugovi dodelili i nadimak "Ćopavi Džoni". Od tada, međutim, sukob njega i Vukićevića je gotovo eskalirao. Sumnja se da mu je on podmetnuo eksploziv ispod "poršea", koji je dignut u vazduh na Vračaru oktobra 2019. Godinu dana kasnije Lazar je nestao bez traga.

Policija sada istražuje da li je ovaj mladić kidnapovan i ubijen, i da li iza svega stoje Vušović, Belivuk i Miljković. Inače, Vušović je punio stupce crne hronike još od davne 2010. godine, kada je uhapšen sa Aleksandrom Stankovićem (ubijen oktobra 2016). Stanković je u to vreme predvodio jednu od Partizanovih navijačkih frakcija. Pored Vušovića, lisice su stavljene i tada maloletnom Luki Ceroviću, koji mu je sada jedan od najbližih ljudi, kao i još nekolicini osoba. Bili su osumnjičeni za držanje i rasturanje narkotika, kao i za ileglano oružje i eksploziv.

U sukobu, ali rade za isti klan

Belivuk i Miljković su, prema operativnim podacima policije, u hijerarhiji ove kriminalne grupe, praktično, bili šefovi Vušoviću, koji je oformio svoju ekipu za rasturanje narkotika i činjenje drugih krivičnih dela. Posle hapšenja njih dvojice, Zvicer i njegov "kavački klan" okrenuli su se direktno ka Vušoviću. Tu je, međutim, još jedna kriminalna grupa i to ona koju predvodi Vladimir V.

- Zvicer igra na obe karte - ističe sagovornik. - Vladimir V. i Belivuk su u sukobu, ali ih to ne ometa da rade za isti klan iz Kotora i to, pre svega, u poslovima sa drogom. Sada je tu mrtva trka ko će da zauzme mesto uhapšenih Belivuka i Miljkovića. S obzirom na to da je sada iza rešetaka i Vušović, "kavčanima" ostaje suprotna ekipa.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd